reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
No mój też sam poszedł a potem jaki paw chodził, że mu dobre wyszły 🤣🤣
Też jestem zdania, że to OBOWIĄZEK faceta się zbadać. My latamy jak kot z pęcherzem a oni umywją ręcę? o nie! z dala od takich dziadów dziewczyny!! Krótka piłka dla takich, bo to szkoda prądu...

Wygląda na to, że u mnie znowu ciąża biochemiczna 😭😭😭 Pojawiła się krew przed chwilą, taka ze skrzepem.. czyli te plamienia u mnie nie zwiastowaly noc dobrego, tak jak zreszta czulam.. no i wygląda na to, że cieszyłam się ciąża niecałe 2 dni..
Chwilowo muszę odpocząć.. ale trzymam mocno kciuki za Was wszystkie!

Paskudny obrót sprawy...
Trzymaj się tu nam, wracaj z nową energią.

Bardzo mi przykro, tulaski śle!

Taak z tym przebraniem pampersa to chyba jakaś inwazja😂 znam tylko jednego faceta który nawet nie mrugnal wycierając dupke dziecku a mianowicie mój tata. Mam 13 lat młodszego brata i pamiętam, że nic go nie obrzydzalo ani nie przerastało w opiece nad nim. A facet mojej przyjaciółki zawsze robił wielki problem jak przyszło na zmianę pieluchy.. Masakra sobie dupe podetrzeć mogą ale swojemu dziecku już nie..

Mój stwierdził, że kupi maseczki :D :D

@Anka2904
Jeden drożny, drugi nie.

Moj maz jeszcze zaczal mi grozić ze mi dziecko odbierze jak sie urodzi no hit.

Co za...
typ.

Nawet jak jest zły to nie powinien takich rzeczy mówić... koszmar. Jakieś szantaże Ci tu robi eh.

Mam nadzieje, że się dogadacie...

no wlasnie moj P. chodzi do pracy 6-14 pon-pt, i rozmawialismy juz, ze postaramy sie dzidziusia uczyc pic rowniez z butelki, zeby w weekend on tez mogl cieszyc sie bliskoscia synka karmiac go buteleczka, co by sie mamusia mogla wyspac. a przewijanie gdy bedzie w domu to wspolny obowiazek, nie tylko mamy :)
U nas ja bede wstawac jak maz bedzie pracowal, w weekendy pewnie roznie, ale jak bedzie na cycu to wiadomo kto bardziej w nocy wstaje, chodz butelke tez chcemy nauczyc ale to tak w razie czego zeby mozna bylo zostawic czy cos. A z pieluszkami to na razie się zgrywa ze nie bedzie zmieniał, jedynie wtedy kiedy bedzie sam, ale to tylko zgrywanie i smieje się to mowiac, mysle, ze jak dziecko juz bedzie to bedzie nad nim chodzil w kolo :) a i oczywoscie od zawsze mowi, ze bedzie kapal, choc ja mysle ze bedzie sie bal na poczatku 😉

U nas ja bede wstawac jak maz bedzie pracowal, w weekendy pewnie roznie, ale jak bedzie na cycu to wiadomo kto bardziej w nocy wstaje, chodz butelke tez chcemy nauczyc ale to tak w razie czego zeby mozna bylo zostawic czy cos. A z pieluszkami to na razie się zgrywa ze nie bedzie zmieniał, jedynie wtedy kiedy bedzie sam, ale to tylko zgrywanie i smieje się to mowiac, mysle, ze jak dziecko juz bedzie to bedzie nad nim chodzil w kolo :) a i oczywoscie od zawsze mowi, ze bedzie kapal, choc ja mysle ze bedzie sie bal na poczatku 😉
my duzo rozmawiamy, to nasz pierwszy dzidzius. oboje mamy doswiadczenie w pomocy przy dzieciach kuzynow lub rodzenstwa ale co innego zajac sie malenstwem na godzinke czy dwie a co innego 24/7 ale tak naprawde ja mysle, ze wystarcza tylko checi i oboje nauczymy sie siebie i synka :) najwazniejsze to zeby chciec robic razem a nie zwalac jedno na drugiego obowiazki

A ja tez chce na Wasza liste!

Ogórkowe mamuśki- lista

my duzo rozmawiamy, to nasz pierwszy dzidzius. oboje mamy doswiadczenie w pomocy przy dzieciach kuzynow lub rodzenstwa ale co innego zajac sie malenstwem na godzinke czy dwie a co innego 24/7 ale tak naprawde ja mysle, ze wystarcza tylko checi i oboje nauczymy sie siebie i synka :) najwazniejsze to zeby chciec robic razem a nie zwalac jedno na drugiego obowiazki
Ja akurat mam duze doświadczenie z dziecmi i mi to nie straszne, moge wszystko przy nim robic bez strachu, natomiast maz nie ma wogole doświadczenia z niemowlakami, ale na pewno da rade ! :)

Dziewczyny teraz są już inne czasy i jak dla mnie to odpowiedzialność za starania jak i opieka nad dzieckiem spoczywa na obojgu rodzicach. Dla mojego męża było to po prostu naturalne ze badamy się oboje. Jakby w ogóle nie było dyskusji. Co do opieki nad noworodkiem to ja byłam w domu wiec wstawałam do małej w tygodniu za ro weekendy mogłam pospać bo wstawał mąż. Myśle z jest to rozsądne rozwiązanie

reklama
Mało tego, jak nasza córeczka miała 3 miesiące to mąż wykupił mi spa i pojechałam z przyjaciółka sama na cały weekend żeby odpocząć, a on został z dzidzia SAM. Widząc jak się nią zajmował nie miałam kompletnie żadnych obaw.

Do góry