reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Wlasnie o tyle fajne za takie gadzety ze raz dwa i mieso na obiad masz gotowe :) ja mam co prawda najzwyklejszy z lidla ale jak sie czasem chce karkoweczki z grilla ( szczegolnie zima gdzie grilla nie rozpalisz pod blokiem [emoji23])np z fryteczkami (polecam frytkownice beztluszczowa) to gora 10-20minut i podano do stolu :) mam nadzieje ze do porodu uda mi sie jeszcze thermomixa gdzies w dobrych pieniadzach upolowac :)
Grilluje j smazy[emoji23][emoji23] ma różne programy. A steki wołowe z tego cuda to mmmmmmm marzenie. Skrzydełka, całe ryby, warzywa, burgery, pierś z kury, schab. Jeśli chodzi i steki to jak lubisz rare to masz rare, jak well done, to zrobi Ci idealne well done. Wybierasz program a kn potem dostosowuje czas pieczenia w zależności od mięsa. Żarcie z tego jest genialne, a czas robienia mega krótki. W zasadzie wrzucasz i samo się robi.

Dzięki kochana 😍❤ Z tym brzuchem to mogą być wzdęcia, podpytaj się lekarza o coś albo w aptece- może espumisan można stosować 😊 Ja na szczęście mam inny provblem - załatwiam się z 10 razy dziennie, chyba przemiana materii mi podskoczyła 😂 I to wcale nue jest biegunka 😂 Masakra 😂

A co do humorów - takie dni chyba niestety będą, mi na razie się poprawiło po dobrych wiadomościach :)
Nie kochana to nie wzdęcia... nie mam apetytu ...A z wyproznianiem i gazami nie mam w ogóle problemu... Eh
Placzliwy dzień

Gratulacje 😍 a ile dni starsza ciążę ci wyliczył ?
Dzięki 😍❤️ 3 dni starszą 😊 Ostatnią @ miałam dziwna i chyba dostałam ją w nocy z 13-14 stycznia i jednak kazali przyjmować datę 14 a nie 13 stycznia jako 1 dzień ostatniej miesiączki. To by dzis było 5+3 a według rozmiaru pęcherzyka i zarodka i ciałka zółtego wychodzi 5+6, czyli jutro już zaczynam 7 tydzień i będzie 6+0, ale to w przyszłą sobotę ostatecznie na USG potwierdzimy i ma też lekarz mi powiedzieć o badaniach prenatalnych jakbym chciała, a w poniedziałek robię już komplet badań :)

reklama
Kochana a Ty masz zdjęcia z dziś?
Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu w 5+7 czyli bardzo podobnie jak Ty :)
Łap :) Jest słaby kontrast ale jak się przyjrzysz, to jest jakby pierscionek zaręczynowy w środku pęcherzyka - czyli ciałko żółte i zarodek, a zarodek cały pikał, bo już bije serduszko a w przyszła sobotę je już usłyszymy a nie tylko zobaczymy 😍🙈

Jeśli dovrze pamiętam, to sam pęcherzyk ma 13 mm, a zarodek ma 3 mm 😍🙈 Czyli normy dla końcówki 6 tygodnia 😊

Załączniki

• 898ECA27-D5A8-402A-B70C-F2AE4A6618EC.jpeg
    898ECA27-D5A8-402A-B70C-F2AE4A6618EC.jpeg
    225,5 KB · Wyświetleń: 61
Do góry