reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Tak, kupuje się naboje, wstawiasz wodę w butelce naciskasz przycisk i ona wpuszcza gaz do wody, ale faktycznie jeśli pijecie takie ilości wody to ten nabój na krótko by Wam starczał
no wlasnie czytam i finansowo chyba bysmy gorzej na tym wyszli niz na kupnej wodzie bo musielibysmy miec jeszcze ten dzbanek do filtrowania wody bo kamienia tyle w naszej ale nie narzekam bo to woda ze studni, poza kamieniem jest naprawde zdrowa no i za darmo :D

Dokładnie jest, jak mówisz. My też mało nie zarabiali, mąż ma pensje dość wysoka i na serio coraz ciężej żyje się w tym kraju... A teraz przyjdzie jeszcze dziecko, to dopiero dojdą wydatki. Ja zawsze powtarzalam że chyba nie będę miała dzieci to nie chce ich sprowadzać na świat A pozniejnim wszystkiego żałować... Teraz sytuacja jest stabilna Ale te podwyżki mnie przerażają [emoji2368][emoji2356]
U nas też miliony idą na żarcie...od tygodnia praktycznie codziennie 100 idzie na jedzenie, dodatkowo chemia z 200, badania moje beta + prog łącznie prawie 400 zł (a robię dla świetego swojego spokoju przez plamienia)...
Jestem przerażona bo nie zarabiamy mało bo i ja i mąż kilka średnich krajowych ale pieniądze rozchodzą się tak że w tym miesiącu spłukałam się przed wypłatą [emoji23]
Zarabia się coraz więcej ale kupić można za to coraz mniej ...

Ostatnia edycja:
Ja nie palę od 3 tyg A kasy nie mam więcej bo tracę ja na moje zachcianki [emoji23][emoji23] Niedlugo sie nie uwleke [emoji23][emoji23][emoji2356]
Ja za chwilę robię szarlotkę ( wymysł mojego synka ) :)

Odnośnie cen też uważam że jest w chu......j drogo teraz :( od prawie dwóch tygodni nie palę normalnych papierosów ,przerzuciłam się na elektryka z myślą o rzuceniu całkowicie i już widzę że kasy więcej zostaje na koncie hehe.

A ja jak byłam to byłam w szoku jak odkryłam "śmietniki"
Kolega mnie namawiał żeby podjechać na śmietnik i coś wziąć. Ja myślę - no zwariował nam kolega, nie będę z nim po śmietnikach biegać... W końcu wracamy z pracy jego autem, zatrzymal się przy jakimś garażu. Milion rzeczy dla dzieci, telewizory, jakieś deski surfingowe, meble itd. byłam przekonana że to jest charity takk jak ciuch w pl. Zobaczyłam zajebisty kieliszek do wina taki w cekinki pomyślałam że dla żartu kupię współlokatorce, pytam się go gdzie się płaci. A ten do mnie że to śmietnik [emoji44] w szoku byłam. Znajomi całe mieszkanie pięknie urządzone mieli właśnie stamtąd. No i ceny w sklepach faktycznie całkiem inne. Nie zarabiałam kokosów jak na tamte kwoty. A i tak stać mnie było na wszystko i jeszcze odkładałam kasę na studia
Tu w UK matki przyjeżdżają raz w miesiącu na takie duże hale i się rozkładają i sprzedają wyślę wam zdjęcia jak znajdę to się w głowie nie mieści jakie ceny np jest taka firma lezaczkow nie wiem czy dobrze napisałam taki co się dziecko tam kładzie na podlodze i sobie tam leży babybjorn patrzyłam w Polsce ten leżaczek 500zl !!!! A tam babka stoi i 10f chce za to lub 5£ za takie jak nowe !!!! Daje zdjęcie o co mi chodzi

Oprócz tego mają paki ciuchów po dzieciach markowe przepiękne w ogóle nie zniszczone za 20f za całuski worek na śmieci ludzie tam jeżdżą po to żeby nakupowac i wysłać do polski i sprzedają to i tak zarabiają .

Załączniki

• Screenshot_2020-02-19-18-16-17.png
    Screenshot_2020-02-19-18-16-17.png
    135,6 KB · Wyświetleń: 53
Ja mam takie dziwne jakby gilganie, czy wlansie szczypanie, brzuch juz nie boli tylko takie dziewne uczucia...
To normalne :) Ja tak miałam w 4 tyg. czyli w okolicach terminu @ i tydzień po. Teraz zaczęłam 6 tydz. i nic nie boli, czasami tylko coś zakłuje czy uszczypie ale to nie zwraca się na to uwagi :)

Dziewczyny
17.02 5958 beta
19.02 9968
Przyrost 67 proc. Czy nie za bardzo zwolniła? Niepotrzebnie robiłam dziś betę 😢😑
spokojnie Gabi. beta ma rozne wartosci przyrostu. raz przyrosnie 120% a innym razem 67%, to nie jest tak, ze kazdego dnia przyrost jest identyczny a Twoj przyrost wciaz jest w normie, takze nie stresuj sie juz niepotrzebnie. kiedy masz wizyte?

Nie no nie mówię że mieszkanie z pol miliona jest ok. Ale ogólnie chodzi mi o odnośnik cen mieszkań do zarobków. [emoji16]
Taa na bank takie zeby dwojka mlodych ludzi mogla przeznaczyc pol miliona na mieszkanie ktore za pare lat bedzie za male + jeszcze pozyczka gotowkowa ze 100 tys na wykonczenie [emoji23]

reklama
Do góry