reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

A mnie dzis troszke bardziej pobolewa brzuch raz z jednej raz z drugiej strony troche sie zaczęłam martwic ale czytalam ze to normalne hmm

normalne! My chyba jesteśmy w podobnym czasie (ja 4t5d) i też mnie pobolewa.
Jajnik owulacyjny bo to on wydziela progesteron (bolał naprawdę mocno), całe podbrzusze bo tam już hormony działają na powięzi itp... prawy jajnik czasami też się odzywa.

reklama
Ja ci wierzę bo byłam w Polsce w listopadzie pojechałam do sklepu bo w Polsce są inne produkty wzięłam to co lubię czyli na 4dni wzięłam 8jogurtow tych moich ulubionych bio są takie deserki musy jablkowe uwielbiam je wzięłam 4 paczki czyli 8sztuk i 3x soki jakieś chipsy ciasteczka [emoji85] cukierki na wagę ja i ty kocham je w UK ich nie ma . I to była mała siateczka większość yogurt bo lubię i babka mi przy kasie 171zl a ja do niej a za co ? Hahaha ja nie jestem przyzwyczajona to tych chorych cen polskich bo ja idę tu w UK do sklepu kupuje 8 yogurt ów lepszej firmy i płace 2£ !!! 10zl na promocji tu często wcskepach są promocje lub kup 2 a 3ci weź za free lub kup dwa za pół ceny . Ja jak kiedyś wrócę do polski będę musiała zmienić swoje życie i wydatki bo tam wszystko jest za drogie .
Nie będę się tu rozpisywać ale jestem w szoku jak dziewczyny piszą ile kosztują wizyty kasy !!!!
U nas wizyty UK nawet ciuchy tańsze
Dla dzieci i niemowląt raz w miesiącu są kiermasze używane czyli rodzice sprzedają za symboliczne 2f 3f 1f zarabiste rzeczy dla dzieci . Dziecko można ubrać markowi super za śmieszne pieniądze . Szkoda gadać coraz gorzej w pl
A ja jak byłam to byłam w szoku jak odkryłam "śmietniki"
Kolega mnie namawiał żeby podjechać na śmietnik i coś wziąć. Ja myślę - no zwariował nam kolega, nie będę z nim po śmietnikach biegać... W końcu wracamy z pracy jego autem, zatrzymal się przy jakimś garażu. Milion rzeczy dla dzieci, telewizory, jakieś deski surfingowe, meble itd. byłam przekonana że to jest charity takk jak ciuch w pl. Zobaczyłam zajebisty kieliszek do wina taki w cekinki pomyślałam że dla żartu kupię współlokatorce, pytam się go gdzie się płaci. A ten do mnie że to śmietnik [emoji44] w szoku byłam. Znajomi całe mieszkanie pięknie urządzone mieli właśnie stamtąd. No i ceny w sklepach faktycznie całkiem inne. Nie zarabiałam kokosów jak na tamte kwoty. A i tak stać mnie było na wszystko i jeszcze odkładałam kasę na studia

normalne! My chyba jesteśmy w podobnym czasie (ja 4t5d) i też mnie pobolewa.
Jajnik owulacyjny bo to on wydziela progesteron (bolał naprawdę mocno), całe podbrzusze bo tam już hormony działają na powięzi itp... prawy jajnik czasami też się odzywa.
Też tak miałam w zeszłym tygodniu :) Obecnie 5t1d i się unormowało :)

Wszystko drożeje w cholerę tylko pensje nie rosną. Ostatnio była podwyżka za wywóz śmieci. Nie wiem czy wszędzie są takie ceny, ale u nas za sortowane 11 zł za metr3 zużytej wody, a niesortowane 44 zł! Masakra!

A mieszkam w bloku i sortowanie jest trudne, bo jeden sortuje, a drugi nie. Jak zaczną nam liczyć jako niesortowane to zapłacę 3-4 stówy za smieci. Albo przestanę się myć i prac.
Wszystko drożeje w cholerę tylko pensje nie rosną. Ostatnio była podwyżka za wywóz śmieci. Nie wiem czy wszędzie są takie ceny, ale u nas za sortowane 11 zł za metr3 zużytej wody, a niesortowane 44 zł! Masakra!

U nas domowe placi maz wiec nie wiem. Ale tez ogolnie rosnie bo co rusz pisma przychodza. Druga sprawa ze baaardzo nie lubie tego osiedla i tego jak jest zarządzane

U mnie 8.60 za sortowane. Teraz ujdzie, ale jak latem wynajmujemy pokoje a wody wtedy leci od cholery i jeszcze mamy dwa ogródki.... szkoda gadać.

reklama
Do góry