reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

A żem sie porwala z motyka na ksiezyc... mama mnie ma odwiedzic, a mi szkoda meza bylo wiec mowie zostaw to ja rano sprzatne... glupia bylam oj glupia.... 2.5 godziny zostalo a ja nie wiem w co rece wlozyc. Dobrze ze chociaz samo sie odkurza...
Ruda wiem, ze juz kiedys pisalas o tym odkurzaczu... jaki to model? warto kupic?

reklama
Roomba e5- polecam bardzo. W wolnej chwili napisze konkretna recenzje do niego ze szczegółami i wam wrzuce, bo juz troche czasu go uzywam :) Tylko patrz na ceny. Nam sie udalo go dorwac w baaardzo dobrej cenie a teraz wszedzie minimum 150 wyższa :)

Mam jeszcze thomasa wodnego i uzywam go tylko do prania tapicerek, lozek, dywanow. Jest ciezki a po moich urazach i czesto odzywajacym sie bolu i slabszej prawej rece na prawde ciezko sie go nosi.
Ruda wiem, ze juz kiedys pisalas o tym odkurzaczu... jaki to model? warto kupic?

Dla dobra ogółu i własnego muszę w końcu ugotować ogóraskową. U mnie w domu w ogóle rzadko jemy zupy, bo moi chłopcy wolą raczej drugie. Ogólnie lubię gotować, ale teraz może być ciężko... Na najmniejszy zapach z lodówki reaguję przytuleniem muszli [emoji2961]
ja wczoraj kupiłam ogórkową w biedronce ! Pycha :) polecam dla niegotujących :)
No jak jesteś ogórkowa mamą to tak ogórkowa na obiad musi być przynajmniej z 5 razy w tygodniu Hahahha

Zawsze chciałam taki odkurzacz, świetna sprawa
Roomba e5- polecam bardzo. W wolnej chwili napisze konkretna recenzje do niego ze szczegółami i wam wrzuce, bo juz troche czasu go uzywam :) Tylko patrz na ceny. Nam sie udalo go dorwac w baaardzo dobrej cenie a teraz wszedzie minimum 150 wyższa :)

Mam jeszcze thomasa wodnego i uzywam go tylko do prania tapicerek, lozek, dywanow. Jest ciezki a po moich urazach i czesto odzywajacym sie bolu i slabszej prawej rece na prawde ciezko sie go nosi.

Dla mnie roomba+thermomix to są dwa sprzety niezastąpione :D!!!

Jeśli chodzi o lekarzy i ogólnie ochronę zdrowia to ja to widzę z drugiej strony i wiem, że trzeba mieć dużo zdrowia i siły, by u nas chorować, a będzie tylko gorzej. Niedługo dobrzy lekarze będą przyjmować tylko prywatnie (bo dlaczego za wiedzę i odpowiedzialność mają zarabiać słabo, jeśli na własnym mogą lepiej? Nie ma głupich), a dla biednych ludzi zostaną hmm gorsi ładnie mówiąc. Jeśli ktoś jest zmuszony do korzystania z darmowej opieki to pytać, pytać, pytać do skutku, interesować się i nie dać się zbyć.

Zawsze chciałam taki odkurzacz, świetna sprawa
Ja mam Electroluxa jest super bo jest trójkątny więc dojeżdża też w kąty pokoju. A moi rodzice i brat mają xiaiomi, gdybym nie miała tego Electroluxa w promce( kupowałam wtedy wszystkie urządzenia do mieszkania z Electroluxa i obniżyły mocno cenę) to też kupiłabym xiaiomi. Jest genialny i nie tak drogi jak roomba

reklama
ZUS widzi kod ICD 10. I tak np zwolnienie od psychiatry pod kątem depresji z kodem B - tu wychodzenie z domu, do ludzi, nawet do restauracji jak najbardziej pomaga w odzyskaniu zdrowia więc ZUS nie może tego podważyć.
Tak samo z np złamaną ręką. Pracować się nie da ale żyć normalnie, wychodzić, nawet podróżować tak.
Złe samopoczucie wywołane tarczycą? Wyjazd nad morze jak najbardziej wskazany.
Zwolnienie na R53 (złe samopoczucie i zmęczenie - jest taki kod :)) - przecież tu spacery i zwykła normalna aktywność są wskazane. Nikt nie podważy że przy zmęczeniu i wypaleniu spacery nie pomagają wrócić do zdrowia i kondycji psychicznej.
Ale już zwolnienie od gina na plamienia (albo te najczęstsze „inne dolegliwości ciążowe”) jest dyskusyjne - bo w rozumieniu tego powinno się dużo odpoczywać....
Przy plamieniach tak, dlatego ja nie wnikalam szczegolowo w przyczyne zwolnienia tylko pisalam tak wlasnie jak napisalas Ty, ze to wszystko „zalezy” i nie mozna generalizowac ze zadna kobieta w ciazy nie moze wychodzic z domu do sklepu na spacer czy z dzieckiem do przedszkola :)

Do góry