reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

A żem sie porwala z motyka na ksiezyc... mama mnie ma odwiedzic, a mi szkoda meza bylo wiec mowie zostaw to ja rano sprzatne... glupia bylam oj glupia.... 2.5 godziny zostalo a ja nie wiem w co rece wlozyc. Dobrze ze chociaz samo sie odkurza...
Ruda wiem, ze juz kiedys pisalas o tym odkurzaczu... jaki to model? warto kupic?

reklama
Roomba e5- polecam bardzo. W wolnej chwili napisze konkretna recenzje do niego ze szczegółami i wam wrzuce, bo juz troche czasu go uzywam :) Tylko patrz na ceny. Nam sie udalo go dorwac w baaardzo dobrej cenie a teraz wszedzie minimum 150 wyższa :)

Mam jeszcze thomasa wodnego i uzywam go tylko do prania tapicerek, lozek, dywanow. Jest ciezki a po moich urazach i czesto odzywajacym sie bolu i slabszej prawej rece na prawde ciezko sie go nosi.
Ruda wiem, ze juz kiedys pisalas o tym odkurzaczu... jaki to model? warto kupic?

Dla dobra ogółu i własnego muszę w końcu ugotować ogóraskową. U mnie w domu w ogóle rzadko jemy zupy, bo moi chłopcy wolą raczej drugie. Ogólnie lubię gotować, ale teraz może być ciężko... Na najmniejszy zapach z lodówki reaguję przytuleniem muszli [emoji2961]
ja wczoraj kupiłam ogórkową w biedronce ! Pycha :) polecam dla niegotujących :)
No jak jesteś ogórkowa mamą to tak ogórkowa na obiad musi być przynajmniej z 5 razy w tygodniu Hahahha

Zawsze chciałam taki odkurzacz, świetna sprawa
Roomba e5- polecam bardzo. W wolnej chwili napisze konkretna recenzje do niego ze szczegółami i wam wrzuce, bo juz troche czasu go uzywam :) Tylko patrz na ceny. Nam sie udalo go dorwac w baaardzo dobrej cenie a teraz wszedzie minimum 150 wyższa :)

Mam jeszcze thomasa wodnego i uzywam go tylko do prania tapicerek, lozek, dywanow. Jest ciezki a po moich urazach i czesto odzywajacym sie bolu i slabszej prawej rece na prawde ciezko sie go nosi.

Dla mnie roomba+thermomix to są dwa sprzety niezastąpione :D!!!

Jeśli chodzi o lekarzy i ogólnie ochronę zdrowia to ja to widzę z drugiej strony i wiem, że trzeba mieć dużo zdrowia i siły, by u nas chorować, a będzie tylko gorzej. Niedługo dobrzy lekarze będą przyjmować tylko prywatnie (bo dlaczego za wiedzę i odpowiedzialność mają zarabiać słabo, jeśli na własnym mogą lepiej? Nie ma głupich), a dla biednych ludzi zostaną hmm gorsi ładnie mówiąc. Jeśli ktoś jest zmuszony do korzystania z darmowej opieki to pytać, pytać, pytać do skutku, interesować się i nie dać się zbyć.

Zawsze chciałam taki odkurzacz, świetna sprawa
Ja mam Electroluxa jest super bo jest trójkątny więc dojeżdża też w kąty pokoju. A moi rodzice i brat mają xiaiomi, gdybym nie miała tego Electroluxa w promce( kupowałam wtedy wszystkie urządzenia do mieszkania z Electroluxa i obniżyły mocno cenę) to też kupiłabym xiaiomi. Jest genialny i nie tak drogi jak roomba

reklama
ZUS widzi kod ICD 10. I tak np zwolnienie od psychiatry pod kątem depresji z kodem B - tu wychodzenie z domu, do ludzi, nawet do restauracji jak najbardziej pomaga w odzyskaniu zdrowia więc ZUS nie może tego podważyć.
Tak samo z np złamaną ręką. Pracować się nie da ale żyć normalnie, wychodzić, nawet podróżować tak.
Złe samopoczucie wywołane tarczycą? Wyjazd nad morze jak najbardziej wskazany.
Zwolnienie na R53 (złe samopoczucie i zmęczenie - jest taki kod :)) - przecież tu spacery i zwykła normalna aktywność są wskazane. Nikt nie podważy że przy zmęczeniu i wypaleniu spacery nie pomagają wrócić do zdrowia i kondycji psychicznej.
Ale już zwolnienie od gina na plamienia (albo te najczęstsze „inne dolegliwości ciążowe”) jest dyskusyjne - bo w rozumieniu tego powinno się dużo odpoczywać....
Przy plamieniach tak, dlatego ja nie wnikalam szczegolowo w przyczyne zwolnienia tylko pisalam tak wlasnie jak napisalas Ty, ze to wszystko „zalezy” i nie mozna generalizowac ze zadna kobieta w ciazy nie moze wychodzic z domu do sklepu na spacer czy z dzieckiem do przedszkola :)

Do góry