reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Masakra jak zdzieraja. No właśnie zaczęłam się zastanawiać jak niektóre dziewczyny piszą ile płacą szok . Ale 300zl za wizytę to już jest przegięcie totalne .
U nas tyle kosztuja, ale to sa prywatne kliniki stad te koszta, u jakiegoś gina przyjmujacego prywatnie gdzies nie w klinice mysle ze koszt wizyty to wlasnie jakies 150 zl u nas. Tam te 300 placi sie tez za ich renome marke podejscie do pacjenta "luksus" i mozliwosc porodu u nich, bo zeby rodzic prywatnie trzeba prowadzic tam ciaze. Takie cos za cos...
Ape sa ro lekarze w wiwkszosci z wieloma certyfikatami miedzynarodowymi, maja uprawnienia do badan prenatalnych wiec ja na nastepnej wizycie u lekarza prowadzacego mam pierwsze genetyczne , co prawda to tez wiekszy koszt ale juz jedna wizyta a nie dwie

reklama
Masakra jak zdzieraja. No właśnie zaczęłam się zastanawiać jak niektóre dziewczyny piszą ile płacą szok . Ale 300zl za wizytę to już jest przegięcie totalne .
ja endokrynologa szukam teraz juz na nfz. pierdziele, wzial ostatnio 150zl, za to, ze wypisal mi recepte na euthyrox, a tabletek mam juz 300 :D z racji, ze biore na przemian jedna apotem polowke tabletki to mam juz zapas na caly rok :D z ginekologiem to wiadomo, ze jak po poronieniu to ciaza jest niestety trudna psychicznie bo czlowiek z najmniejsza pierdółką panikuje i czeka od wizyty do wizyty wiec tu mi pieniedzy w ogole nie szkoda. My wrocilismy do Pl w tamtym roku w maju, na stale. Nie chcemy juz stad wyjezdzac bo tu mamy rodzine a wlasnie to byl nasz glowny powod decyzji o powrocie ale przyznam szczerze, ze zdziwily nas ceny wszystkiego... jednak jak czlowiek przyjezdzal na wakacje to nie liczyl wydanych pieniedzy i nie patrzyl na ceny a teraz musimy patrzec co gdzie ile wydajemy.

Czy ja wiem ? Liczac wizyta+usg u nas w wiekszosci tak wlasnie wychodzi. Dobrzy lekarze sie stety-niestety cenią.

No wiadomo, tylko jak wczoraj policzylismy to nie sa male koszta, za ortopede place 120 zl, tu 280... 400 zl miesiecznie... tragedia... i wez na to zarób...
ja mam to samo... ginekolog 200, endokrynolog 150, witaminy 50, magnez 50, acard 20, a gdzie dojazdy do lekarzy, jakies badania, ktore trzeba wykonywac? Czlowiek siwieje od liczenia...

ja wiem... chodzilo mi o to, ze kontrole z Zus odbywaja sie duzo rzadziej, w momencie kiedy pracodawca wyplaca wynagrodzenie chorobowe (a sam pracodawca i tak rozlicza sie z Zus). Moja bratowa pracuje jako kontroler wlasnie w zewnetrznej firmie i zazwyczaj takie duze firmy zatrudniajace powyzej 20 osob same kontroluja badz wynajmuja do tego wlasnie firme zewnetrzna lub zlecaja taka kontrole Zus jesli maja podejrzenia, ze zwolnienie jest wykorzystywane w innych celach niz chorobowych. Zus czescie zaglada z kontrola do pracownikow firm gdzie zatrudniane jest ponizej 20 osob bo bezposrednim wtedy platnikiem jest sam Zus.

to prawda. A najczęściej niestety kontrolują osoby na własnej działaności... takie zasiłki są też najbardziej podważane...

A żem sie porwala z motyka na ksiezyc... mama mnie ma odwiedzic, a mi szkoda meza bylo wiec mowie zostaw to ja rano sprzatne... glupia bylam oj glupia.... 2.5 godziny zostalo a ja nie wiem w co rece wlozyc. Dobrze ze chociaz samo sie odkurza...

Znajomej ucieli kasę do najniższej krajowej, ale ona akurat kombinowała, mamusia ją u siebie w pracy zatrudniła, a dziewczyna mieszka 300 km od niej, także i tak szok, że jej wszystkiego nie zabrali.
to prawda. A najczęściej niestety kontrolują osoby na własnej działaności... takie zasiłki są też najbardziej podważane...

reklama
Cześć laski :)
Uwaga jestem mistrzem :D
Wczoraj wracamy z pracy (pierwszy dzień plodnych według kalendarza i według śluzu i moich zachowań też xD ) i ja geniusz rzuciłam do męża:
"No to się zaczyna, ja jakaś rozochocona, mąż jakiś taki bardziej pociągający no aż mi się bzykać chce"
Myślałam że chłop padnie ze śmiechu :D odpowiedział:
"Napisz to dziewczynom z forum, będą miały polew jak ja "
No cała ja :)

A i pierwszy cykl z testami owu, dzielnie sikam w sumie zaczęłam na bank za wcześnie ale chciałam sprawdzić czy aby na pewno owu się nie pośpiesza.
Na ten cykl mam 50 testów owu i 15 testów ciazowych xD no musi się udać żeby testy mogły potem leżeć i się marnować:)

Dziś 11dc :) pisałam to już na staraczkach ale tu nas chyba więcej;p

Do góry