reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

To wszystko zależy oczywiście od nas samych, czy będziemy się stresować takimi rzeczami czy nie. Wszystko zależy od pracodawcy, od miasta, w którym ZUS się znajduje. Nie wiem jak w innych miastach, ale w Warszawie nigdy żadnej koleżance na L4 z powodu ciąży (nie znam konkretnej wpisanej przyczyny) czy koleżance koleżanki czy członkom rodziny ZUS kontroli nie zrobił. Może w mniejszych miastach jest większa nagonka na tego typu rzeczy, nie mam pojęcia. Ja w każdym razie nie dam się zwariować i ustalę z lekarzem w dokumentacji dokładne zalecenia itd. i dowiem się wszystkiego na co wystawiane jest L4 :)

Ja mieszkam w Lublinie i mimo, e mam umowę na czas nieokreślony od dawna to się obawiam bo raz, ze właśnie skończył mi się macierzyński i jestem na urlopie, a dwa nie mam bezpiecznej 2,5 czy 3 tys pensji tylko stety, niestety więcej i dlatego się obwiam, ze będę na świeczniku, ale jak mi z pensji zabarwi gruba kasę na składki to wtedy bylo impreza tyle lat

reklama
A ja właśnie mam i działam, bo jak mi jedzenie przywożą, pizze czy coś to muszę obczajac przez okno czy juz jest 😂
Ja piszę w komentarzu do zamówienia, że domofon nie działa i żeby wchodzili kodem i daję kod do budynku i zawsze dają radę :D Czasami mówią, że wolą zadzwonić, żeby podyktować im kod do budynku, to wtedy tak się umawiamy :D To tym bardziej zniechęca mnie do wymiany domofonu haha

Ja piszę w komentarzu do zamówienia, że domofon nie działa i żeby wchodzili kodem i daję kod do budynku i zawsze dają radę :D Czasami mówią, że wolą zadzwonić, żeby podyktować im kod do budynku, to wtedy tak się umawiamy :D To tym bardziej zniechęca mnie do wymiany domofonu haha
Ee, widzę obcykana w temacie hehe. Ja to bardziej traktuje to jako znak że mam nie wpierdzielac 😂

reklama
Do góry