reklama
U nas jak się przekracza próg dochodowy, to się nie dostaje nic niestetyTo w lipcu 2019 znajomi nie dostali gotówki w Warszawie, tylko równowartość w produktach. Powiedzieli, że nie ma wypłaty w gotówce. Jeszcze tego nie sprawdzałam, bo za wcześnie na to, jak w 7 tyg. mi USG potwierdzi, to dopiero wtedy będę się zajmować takimi rzeczami.
EDIT: Bardzo możliwe, że to dlatego, że znacznie przekraczają próg dochodowy, podobnie jak i ja z mężem. Może wtedy nie ma typowego becikowego tylko inne świadczenie.
wiola0904
Fanka BB :)
to ja wlasnie o tym mowie, ze zus pozbawia np swiadczenia a sprawa moze toczyc sie latami. I to nie ma pewnosci, ze sie wygra bo jak zaczna sie odwolywac to jak nieskonczonosc a przeciez zyc z czegos trzeba... Moge kochana wiedziec, z jakiego powodu walcza z zusem?Dokładnie, teraz moi znajomi walczą z zusem w takiej sprawie. Dzidzia ma już 5 miesięcy a ona nie dostała ani grosza z zusu, łącznie ponad 36tys
O
O ja tez uwielbiam Greys Anatomy. Ogladasz on linr czy w tv. Ja ogladalam dotad wszystkie sezony maz mi sciagal na necie a teraz cos tam poblokowali i nie moge. Jestem dwa sezony w plecyDziewczyny już rozwiały moje wątpliwości Tak dobrze, że Was mam! ❤
Ja już się relaksuję z melisą i moim ukochanym Greys Anatomy, po prysznicu, cudownie, chwila zapomnienia i odskoczenia od codziennych problemów, a jutro znów gonitwa, szpital i endo ws. hiperinsulinemii
bleucoco
No tak, wiem Tylko mój stary powiedział, że "becikowego już nie ma" i że znajomi dostali te produkty w zamian, nie sprawdzałam tego jeszcze, zerknęłam dopiero jak Wy napisałyście, że becikowe jest i rzeczywiście staremu pewnie chodziło o to, że my się nie łapiemy na becikowe, więc złożymy wniosek o te produkty od miastaU nas jak się przekracza próg dochodowy, to się nie dostaje nic niestety
bleucoco
Mi stary ściągnął na pendrive, ale w jaki sposób i na jakiej stronie to nie wiem Nie wnikam haha Podłączam sobie do TV pendrive i jadę hehe Tym razem obiecałam sobie, że nie przestanę oglądać jak Derek zginie XDDDDDO
O ja tez uwielbiam Greys Anatomy. Ogladasz on linr czy w tv. Ja ogladalam dotad wszystkie sezony maz mi sciagal na necie a teraz cos tam poblokowali i nie moge. Jestem dwa sezony w plecy
Dwa+Trzy
Nie potrzeba Kart Ciąży. Po porodzie położna wypisuje zaświadczenie z datą pierwszej wizyty. Jak wspominałam, Kartę miałam założoną w 12tc a Becikowe dostałam na podstawie zaświadczenia.Aaaa dziewczyny. Tak w kontekście becikowego. Jak chce się je mieć to trzeba mieć założona karate cisy do 10 tygodnia.
Nie wiem do końca, ale tak slyszlam. My becikowego nie dostaliśmy
Paulina_1982
.
Ostatnia edycja:
Ale to nie o takich kolegów chodziło.. żółtaczka noworodków jest zjawiskiem fizjologicznym i niezależnym od szpitalaOj to tak wcale nie jest, nie można generalizować, że zawsze w każdym państwowym szpitalu dzieci wychodzą z żółtaczką. W Warszawie najlepsze opinie ma szpital na Żelaznej, wiele dzieci znajomych tam się rodziło i żółtaczki nie miało. Ja rodziłam się w Bielańskim i też żółtaczki nie miałam. Synek znajomej rodził się w Medicover za kilkanaście tys. zł i dostał żółtaczki po powrocie do domu. Nie ma reguły
reklama
wiola0904
to prawda. Jesli jest karta ciazy to mozna ja przedstawic jako dowod, jesli byla pozniej wystawiona wystarczy zaswiadczenie od poloznej badz lekarza ze sie bylo obejta opieka przed 10tyg ciazy. Zazwyczaj polozne wystawiaja zaswiadczenia bez zadnego problemuNie potrzeba Kart Ciąży. Po porodzie położna wypisuje zaświadczenie z datą pierwszej wizyty. Jak wspominałam, Kartę miałam założoną w 12tc a Becikowe dostałam na podstawie zaświadczenia.