reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Ale ja to wszystko wiem, znam nawet z praktyki bo to moja Trzecia ciąża ;) Napisałam tylko, że błędna jest teoria o tym, że najwcześniejszy możliwy termin to 6t5d.
P.S. Wiek Kluchy w moim 5t4d to 6t1d :) (aczkolwiek owulacja tak szybko na pewno nie wystąpiła dlatego pewnie teraz już grzecznie rozwija się zgodnie z terminem OM ;) )
BTW co do wieku bąbla: masz na myśli, że wyszła starsza ciąża niż z terminu OM tak?

Jeden z najwcześniejszych rekomendowanych przez lekarzy, bo w 5tXd dla wielu ciąż może być za wcześnie :) to miałam na myśli. Ja np. myślę, że u mnie np. w ten piątek 5t5d mogłoby już być widać serduszko i zarodek, bo szybko wzrastała mi betaHCG. Nie wiem czy dalej tak wzrasta, po 1.000 niby zwalnia, ale jak dziewczyny miały w tym samym dc betaHCG kilkadziesiąt a ja kilkaset a później prawie 1 tys to już może być coś widać, a dla dziewczyn mogłoby być za wcześnie. No ale i tak gine kazała przyjśc za 2 tygodnie żeby nie było wątpliwości. Też siedzę jak na szpilkach
Beta zwalnia po 6000 ;) Ale tak, to prawda, że "widoczność" na początku ciąży od niej zależy. Z chłopakami przyrastała w normie (do 100%) a teraz wystrzeliła od razu po 300% :eek: i sama byłam tym zaskoczona bo przy Nich właśnie na 1 wizytach widziałam sam pęcherzyk a serducha 2tyg później :)
No i sprzęt! Z pierwszym Synem pamiętam, że dzień po wizycie na NFZ wylądowałam w Szpitalu i tam było już serducho <3
Ogólnie z tym serduchem to kup stresu bo dziewczyny niepotrzebnie porównują te tygodnie, wielkości a to naprawdę nie dość że sprawa indywidualna to wiele zależy od sprzętu i lekarza.
Pamiętam historię dziewczyny z innego wątku, do 8tc miała rzekomo puste jajo płodowe potwierdzone przez dwóch lekarzy! Skierowanie na łyżeczkowanie olała na szczęście i dzisiaj ma zdrowego Synka :) Medycyna kieruję się własnymi prawami :)

Juz wam opisuje i od razu zaznacze ze to tylko tyle co pamietam z wizyty i z tego co on mowil. Beta z 3.02 1614 dla przypomnienia.

1. Stwierdzil ze jest pecherzyk ciazowy z cialkem zoltym. Po zmierzeniu stwierdzil ze wychodzi 7w6d ( czyli mamy w tym tydzien roznicy, co jest raczej nie moziwe)
2. Jajniki 23 i 16 (nie znam sie wiec nie wiem czy to duza rozbieznosc
3. Pozniej zaczal mowic cos o drugim pecherzyku/zarodku( nie pamietam bo juz bylam tak zdenerwowana ze moglam zle zrozumiec) ale bez zadnych konkretow i informacji.
4. Serduszka nie stwierdzil.
5. W nerwach pojechalam zrobic bete.... wyniki pozniej po takim czasie nie miarodajne ale ok.

Wg apki 6+6.

A u mnie dziś 9dpo i taki wynik [emoji4] z sikania po godz 11, czwartego w dniu dzisiejszym
IMG_7107.JPG

Juz wam opisuje i od razu zaznacze ze to tylko tyle co pamietam z wizyty i z tego co on mowil. Beta z 3.02 1614 dla przypomnienia.

1. Stwierdzil ze jest pecherzyk ciazowy z cialkem zoltym. Po zmierzeniu stwierdzil ze wychodzi 7w6d ( czyli mamy w tym tydzien roznicy, co jest raczej nie moziwe)
2. Jajniki 23 i 16 (nie znam sie wiec nie wiem czy to duza rozbieznosc
3. Pozniej zaczal mowic cos o drugim pecherzyku/zarodku( nie pamietam bo juz bylam tak zdenerwowana ze moglam zle zrozumiec) ale bez zadnych konkretow i informacji.
4. Serduszka nie stwierdzil.
5. W nerwach pojechalam zrobic bete.... wyniki pozniej po takim czasie nie miarodajne ale ok.

Wg apki 6+6.
Jesli jest pecherzyk z cialkiem zoltym to kwestia godzin kiedy zacznie bic serduszko kochana takze nic sie nie stresuj!!! nie masz nikogo znajomego w szpitalu zeby zrobil usg na szpitalnym sprzecie?

reklama
Do góry