reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Ale ja to wszystko wiem, znam nawet z praktyki bo to moja Trzecia ciąża ;) Napisałam tylko, że błędna jest teoria o tym, że najwcześniejszy możliwy termin to 6t5d.
P.S. Wiek Kluchy w moim 5t4d to 6t1d :) (aczkolwiek owulacja tak szybko na pewno nie wystąpiła dlatego pewnie teraz już grzecznie rozwija się zgodnie z terminem OM ;) )
BTW co do wieku bąbla: masz na myśli, że wyszła starsza ciąża niż z terminu OM tak?

Jeden z najwcześniejszych rekomendowanych przez lekarzy, bo w 5tXd dla wielu ciąż może być za wcześnie :) to miałam na myśli. Ja np. myślę, że u mnie np. w ten piątek 5t5d mogłoby już być widać serduszko i zarodek, bo szybko wzrastała mi betaHCG. Nie wiem czy dalej tak wzrasta, po 1.000 niby zwalnia, ale jak dziewczyny miały w tym samym dc betaHCG kilkadziesiąt a ja kilkaset a później prawie 1 tys to już może być coś widać, a dla dziewczyn mogłoby być za wcześnie. No ale i tak gine kazała przyjśc za 2 tygodnie żeby nie było wątpliwości. Też siedzę jak na szpilkach
Beta zwalnia po 6000 ;) Ale tak, to prawda, że "widoczność" na początku ciąży od niej zależy. Z chłopakami przyrastała w normie (do 100%) a teraz wystrzeliła od razu po 300% :eek: i sama byłam tym zaskoczona bo przy Nich właśnie na 1 wizytach widziałam sam pęcherzyk a serducha 2tyg później :)
No i sprzęt! Z pierwszym Synem pamiętam, że dzień po wizycie na NFZ wylądowałam w Szpitalu i tam było już serducho <3
Ogólnie z tym serduchem to kup stresu bo dziewczyny niepotrzebnie porównują te tygodnie, wielkości a to naprawdę nie dość że sprawa indywidualna to wiele zależy od sprzętu i lekarza.
Pamiętam historię dziewczyny z innego wątku, do 8tc miała rzekomo puste jajo płodowe potwierdzone przez dwóch lekarzy! Skierowanie na łyżeczkowanie olała na szczęście i dzisiaj ma zdrowego Synka :) Medycyna kieruję się własnymi prawami :)

Juz wam opisuje i od razu zaznacze ze to tylko tyle co pamietam z wizyty i z tego co on mowil. Beta z 3.02 1614 dla przypomnienia.

1. Stwierdzil ze jest pecherzyk ciazowy z cialkem zoltym. Po zmierzeniu stwierdzil ze wychodzi 7w6d ( czyli mamy w tym tydzien roznicy, co jest raczej nie moziwe)
2. Jajniki 23 i 16 (nie znam sie wiec nie wiem czy to duza rozbieznosc
3. Pozniej zaczal mowic cos o drugim pecherzyku/zarodku( nie pamietam bo juz bylam tak zdenerwowana ze moglam zle zrozumiec) ale bez zadnych konkretow i informacji.
4. Serduszka nie stwierdzil.
5. W nerwach pojechalam zrobic bete.... wyniki pozniej po takim czasie nie miarodajne ale ok.

Wg apki 6+6.

A u mnie dziś 9dpo i taki wynik [emoji4] z sikania po godz 11, czwartego w dniu dzisiejszym
IMG_7107.JPG

Juz wam opisuje i od razu zaznacze ze to tylko tyle co pamietam z wizyty i z tego co on mowil. Beta z 3.02 1614 dla przypomnienia.

1. Stwierdzil ze jest pecherzyk ciazowy z cialkem zoltym. Po zmierzeniu stwierdzil ze wychodzi 7w6d ( czyli mamy w tym tydzien roznicy, co jest raczej nie moziwe)
2. Jajniki 23 i 16 (nie znam sie wiec nie wiem czy to duza rozbieznosc
3. Pozniej zaczal mowic cos o drugim pecherzyku/zarodku( nie pamietam bo juz bylam tak zdenerwowana ze moglam zle zrozumiec) ale bez zadnych konkretow i informacji.
4. Serduszka nie stwierdzil.
5. W nerwach pojechalam zrobic bete.... wyniki pozniej po takim czasie nie miarodajne ale ok.

Wg apki 6+6.
Jesli jest pecherzyk z cialkiem zoltym to kwestia godzin kiedy zacznie bic serduszko kochana takze nic sie nie stresuj!!! nie masz nikogo znajomego w szpitalu zeby zrobil usg na szpitalnym sprzecie?

reklama
Do góry