To podobno jest udowodnione, że osłabiony organizm łatwiej zachodzi w ciążę, bo wtedy mechanizmy obronne są skupione na czym innym i łatwiej organizmowi taka ciążę przyjąćJa zaszłam tydzień po zakończeniu leczenia półpaśca twarzy - gorszego wirusiska być chyba nie może Mimo takiego osłabienia i wyczerpania udalo się, co nas ogromnie zaskoczyło.
reklama
Dwa+Trzy
Fanka BB :)
Ale ja to wszystko wiem, znam nawet z praktyki bo to moja Trzecia ciąża Napisałam tylko, że błędna jest teoria o tym, że najwcześniejszy możliwy termin to 6t5d.Zależy od zagnieżdżenia, ale jeśli kobieta pójdzie do gine w 4tXd zaraz po teście i terminie @, to zalecana następna wizyta z USG jest po dwóch tygodniach, czyli 6tXd. Tak samo jak w 6 t nic nie będzie widać, to powtórne badanie znów rekomenduje się dopiero po 2 tygodniach. Dlatego najczęściej lekarze zalecają USG dopiero po skończonym 6 tyg. Wtedy jest największa szansa, że coś się zobaczy, bo betaHCG musi być wyższe niż 1.500. Tak mi powiedziała gine i tak też czytałam. Zwłaszcza, że dopiero od 6 tyg (rzeczywistego, czyli liczonego przez lekarzy jako 5 tyg) czyli 21 dni po zapłodnieniu rozwija się serce. Zazwyczaj będzie to więc 3-4 tygodnie po zapłodnieniu. Ale może być wcześniej, jeśli owulacja była wcześniej.
P.S. Wiek Kluchy w moim 5t4d to 6t1d (aczkolwiek owulacja tak szybko na pewno nie wystąpiła dlatego pewnie teraz już grzecznie rozwija się zgodnie z terminem OM )
0Asiak0
To teraz przez dziada wszystkie będziemy tu jak na szpilkach siedzieć do dobrych wieści wieczoremO 19.40 mam prywatna wizyte w prywatnej klinice. Wroce i juz wam opisze wzzystko
bleucoco
No niby tak, ale to by wychodziło na to, że organizm broni się przed ciążą, a przecież naturalnie jest do tego stworzony i wszystko: szyjka, śluz, libido, poprawa wyglądu w owu, ma nam pomóc, a te teorie mówią odwrotnie, na zasadzie, że byłam osłabiona po chorobie, to macica pomyślała sobie „a już dobra niech ma jak chce, ja już nie mam siły walczyć!”To podobno jest udowodnione, że osłabiony organizm łatwiej zachodzi w ciążę, bo wtedy mechanizmy obronne są skupione na czym innym i łatwiej organizmowi taka ciążę przyjąć
HappyBabyMama
No niby tak, ale to by wychodziło na to, że organizm broni się przed ciążą, a przecież naturalnie jest do tego stworzony i wszystko: szyjka, śluz, libido, poprawa wyglądu w owu, ma nam pomóc, a te teorie mówią odwrotnie, na zasadzie, że byłam osłabiona po chorobie, to macica pomyślała sobie „a już dobra niech ma jak chce, ja już nie mam siły walczyć!” [emoji23]
Bo macica to kobieta wiec nie zrozumiesz
Paulina_1982
.
Ostatnia edycja:
bleucoco
Jeden z najwcześniejszych rekomendowanych przez lekarzy, bo w 5tXd dla wielu ciąż może być za wcześnie to miałam na myśli. Ja np. myślę, że u mnie np. w ten piątek 5t5d mogłoby już być widać serduszko i zarodek, bo szybko wzrastała mi betaHCG. Nie wiem czy dalej tak wzrasta, po 1.000 niby zwalnia, ale jak dziewczyny miały w tym samym dc betaHCG kilkadziesiąt a ja kilkaset a później prawie 1 tys to już może być coś widać, a dla dziewczyn mogłoby być za wcześnie. No ale i tak gine kazała przyjśc za 2 tygodnie żeby nie było wątpliwości. Też siedzę jak na szpilkachAle ja to wszystko wiem, znam nawet z praktyki bo to moja Trzecia ciąża Napisałam tylko, że błędna jest teoria o tym, że najwcześniejszy możliwy termin to 6t5d.
P.S. Wiek Kluchy w moim 5t4d to 6t1d (aczkolwiek owulacja tak szybko na pewno nie wystąpiła dlatego pewnie teraz już grzecznie rozwija się zgodnie z terminem OM )
bleucoco
W sumieBo macica to kobieta wiec nie zrozumiesz
bleucoco
Na to wyglądaTo mówicie że moja grypa może pomóc? Hmmm...
Zupa ogórkowa już w garze. [emoji6]
reklama
locala
Może i rzeczywiście coś w tym jest, mi się udało zaraz po grypie [emoji848]
To podobno jest udowodnione, że osłabiony organizm łatwiej zachodzi w ciążę, bo wtedy mechanizmy obronne są skupione na czym innym i łatwiej organizmowi taka ciążę przyjąć [emoji6]