reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie w ciąży i w trakcie karmienia piersią

Ja tez chetnie cos pogotuje, zwlaszcza to na co mam smaczka.

A jeszcze chetniej cos upieke jak mam czas ;)

Wczoraj objedlismy sie na Komuni :D i wyszlismy z siatka jedzenia, bo szwagierka rozdawala smakolyki. Lubie takie "szwedzkie stoły" gdzie kazdy bierze co chce. A miska z owocami byla ogromna a za to duzyyy plus, bo owoce moglabym jesc i jesc ;)

reklama
Margana krewetki mozna jasne tylko j/w nie surowe!!! podobnie z jajkami mlekiem od krowy oraz mięskami.
Ja zjadam wszystko na co mam chęć(staram się z rozsądnych ilościach ale różnie z tym bywa)
Na początku ciąży pomidory jadłam jak szalona teraz lody minim 2 dziennie ;)
Mam za to embargo na drób na samą myśl mnie mdli(choć wymiotów:tak:i do tej pory nie miałam ) natomiast karkówka, schabowe.... mniam

i dużooooo owoców ;)
Z napojów inka z mlekiem
w przęziebieniu herbata z miodem i cytrynką
i niestety gazowane
była Cola ;( Fanta cytrynowa, i inne podobno sporo ciężarówek ma parcie na gazowane ;)
Dziś pierwszy dzień bez gazowanego i dostałam zgagi ;(

A u mnie z apetytem nadal kiepsko. Na samą myśl o mięsie mi się odechciewa. Słodkiego jeść ciągle nie mogę :( Ale w piątek jedziemy nad morzem z synkiem, może mi się poprawi apetyt. Mam nadzieję.

A u mnie z apetytem nadal kiepsko. Na samą myśl o mięsie mi się odechciewa. Słodkiego jeść ciągle nie mogę :( Ale w piątek jedziemy nad morzem z synkiem, może mi się poprawi apetyt. Mam nadzieję.
Kochana jedz to na co masz ochotę nie zadręczaj się tym czego nie jesteś w stanie przełknąc ja sobie na początku wyrzucałam że drób najzdrowszy(prócz płaskodziobego) a ja nie mogłam patrzeć na kurczaka np a potem postanowiłam słuchać siebie i jem to co mi smakuje na słodycze mam chęć rzadko ale za to owocki mi wchodzą jak nigdy a uwierz był czas że praktycznie na nic nie mogłam patrzeć.
Głowa do góry, słuchaj swej intuicji i swoich potrzeb to najlepsze dla Ciebie i bąbelka ;)

Nagminnie jem: nutellę ze słoika, arbuza, banany, pomarańcze, żelki Haribo, serki danio, albo jogurty naturalne, zaczynam jeść mięso - choć nadal nie specjalnie mi smakuje, nio i wszelkie zupy mi bardzo smakują. Zdarzyło mi się raz od początku ciąży zjeść pół litrowy słoik pieczarek marynowanych.

No i cały czas chodzą za mną truskawki, jagody, maliny, czereśnie - mniam ;-)

Nagminnie jem: nutellę ze słoika, arbuza, banany, pomarańcze, żelki Haribo, serki danio, albo jogurty naturalne, zaczynam jeść mięso - choć nadal nie specjalnie mi smakuje, nio i wszelkie zupy mi bardzo smakują. Zdarzyło mi się raz od początku ciąży zjeść pół litrowy słoik pieczarek marynowanych.

No i cały czas chodzą za mną truskawki, jagody, maliny, czereśnie - mniam ;-)
Owoce sezonowe mniaaaaam ja też na myśl o truskawkach i czereśniach dostaję ślinotoku hihihih

gola u mnie tez Nutella i żelki (tylko nimm2, takie daje Mackowi) rządzą. Na jogurty, serki, koktajle miewam smaczki ale nie codziennie. Mnie slina cieknie na mysl o mlodych ziemniakach (pojawily sie juz te Polskie ale po 8zl za kilo) a takze trustawki i inne sezonowe. W tym roku sie od nich nie odpedze :p

reklama
Do góry