reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Odżywianie w ciąży i w trakcie karmienia piersią

Truskawki,arbuzy,czeresnie i melony ostatnio mam wielkie smaki na owoce :-) A dzisiaj na obiadek salatka jarzynowa i kotleciki drobiowe :-D Najadlam sie ze ledwo chodze:tak::-)

reklama
ale narobiłyście mi smaka na truskawki więc sobie dzisiaj musiałam kupić :)) , do tego wczoraj upiekłam rogaliki z powidłem i na zmiane z D biegaliśmy do kuchni po jednego :D
za to jutro na obiad chińszczyzna :) bo dawno ryżu nie jadłam

ale narobiłyście mi smaka na truskawki więc sobie dzisiaj musiałam kupić :)) , do tego wczoraj upiekłam rogaliki z powidłem i na zmiane z D biegaliśmy do kuchni po jednego :D
za to jutro na obiad chińszczyzna :) bo dawno ryżu nie jadłam
Ja dziś miałam ryż z warzywami ( obowiązkowo z curry) i do tego filecik z kurczaka i się objadłam:-D
No a truskawki dawno za mną chodzą, ale póki co ceny nie te, a smak odbiega od tych wymarzonych heh

ja zrobiłam dzisiaj to reklamowane 'ratatuj' z Winiar, mięso mielone z indyka zapiekane z pomidorami,cukinią, bakłażanem i papryką, na wierzchu serek mozarella, wyszło suuperowe

julieet wyglada smakowicie a baklazan uwielbiam,czesto robimy :tak:
Ja to sie ryzem juz przejadlam,moj czesto musi miec ryz wiec co drugi dzien u nas wita a ostatnio zaczelam gotowac dwa obiady cos innego do mojego A. i dla siebie tez :tak: Na dzisiaj mam jeszcze salatke jarzynowa z kotlecikiem a mojemu ugotowalam wczoraj chinszczyzne z ryzem wiec mam obiad dzisiaj z glowy :-D bede sie obijac :-D
A ja kupilam w piatek truskaweczki w Sainsbury's i musze przyznac ze byly super :-)

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj chyba sie wybieram na salatke z kebabem, jest przepyszna, duzo warzyw i swietne mieso, a wczoraj kupilam truskawki w Lidlu, byly super, naprawde pachnialy i smakowaly tak jak powinny ale cena zabojcza, 3 euro za 25 dag. Ale czasami chyba bede sobie na nie pozwalac.

A ja robię na weekend sałatkę warzywną :) a ostatnio coś mnie wzięło na gotowanie, naprawdę fantastycznie mi wychodzi i jeszcze z zadowoleniem pichcę. Chociaż dzisiaj już lasagne kupną jemy bo mi się nie chciało trzeci dzień pod rząd obiadu robić :p

Ponko szczerze Ci zazdroszczę tej ochoty na pichcenie.Ja póki co z dala od kuchenki.W sumie jak wracam z pracy to nawet na gotowanie siły nie mam:no: W weekend obowiązkowo musze zupę gotowac dla małego i to tyle do czego sie zmuszam.Ostatnio co zrobiłam to grzanki hawajskie,miało być ciasto francuskie,ale że w sklepie nie było to byłu grzanki z chleba.
Oj jak dobrze,ze mnie mama ratuje obiadami.Wczoraj dostałam cały garnek szczawiowej (łącznie z ugotowanymi jajami:-D) i krokiety z serem i pieczarkami, a od teściowej leczo.Jeszcze gdybym miała na to wszystko ochotę..no ale dobrze,ze reszta rodziny ma co jeść ;-)

reklama
A mnie już minęły ekscesy związane z zapachami i mogę jeść normalnie. Z resztą nie pracuję, nie mam dużo nauki więc dlaczego miałabym nie spędzić trochę czasu na pichceniu? Naprawdę kiedyś nie potrafiłam ugotować nic a teraz wszystko tak idealnie mi wychodzi, nie mam pojęcia kiedy nauczyłam się gotować, a od maminych obiadków wyprowadziłam się zaledwie rok temu :)

Do góry