reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Pisałyscie o tych plamach na policzkach to Oliwka tez ma.Tylko ze ma wieksze niz na zdjęciu.Raz ma bardzie j czerwone policzki,a raz blednieją, ale ma jeszcze toche szorstkie i takie podskórne krostki.Smaruje jej policzki Alantanem kilka razy dziennie i sudocremem na noc.Myslałąm że to od kakao bo duzo piła więc wycofałam kakao i czekoladę ,juz ok tyg nic z tych rzeczy jej nie podaje.Była poprawa,od 2 dni policzki były bardzomładne.Ale dzis wstała znów z czerwonymi polikami nie wiem dlaczego bo nie jadła czekolady ani nie piła kakao.Więc skąd to się naogniło???nie mam pojecia.I zaczynam się tym bardziej martwić.We wtorek idziemy z Oliwka na szczepienie to porozmawiam z lekarka na ten temat.Zobaczymy co ona na to powie.

Nie tylko nie sudocremem bo on jeszcze bardziej wysusza alantan jak najbardziej ale sudocrem nie:no:

reklama
Agulka, u Maciusia jest to samo. I też raz jest, raz nie ma. Zauważyłam, że na dworze znika. Ja byłam z tym u dermatologa i w sumie niewiele kazała z tym robić, dała maść sterydową, ale ja smarowałam nią tylko 3 tygodnie, bo dłużej się nie powinno. I kazała odstawiać na jakiś czas różne produkty, ale jak wiadomo trudne to :sorry2: Jedynie co to odstawiłam kurczaka i jakiś czas było lepiej, a teraz wróciło.

Agulka to Oliwka ma bardziej,przynajmniej dziś.Nieraz ma tak samo jak na zdjęciu a nawet mniej a nieraz są mocno czerwone jakby miała wypieki,dziś jak wstała to myślałam ze ma gorączkę bo całe poliki rozpalone.

Boję się ze może to byc początek AZS-atopowe zapalenie skóry,koleżanka mi ostatnio o tym mówiła,jej synek choruje i się troche przestraszyłam.

Agulka, u Maciusia jest to samo. I też raz jest, raz nie ma. Zauważyłam, że na dworze znika. Ja byłam z tym u dermatologa i w sumie niewiele kazała z tym robić, dała maść sterydową, ale ja smarowałam nią tylko 3 tygodnie, bo dłużej się nie powinno. I kazała odstawiać na jakiś czas różne produkty, ale jak wiadomo trudne to :sorry2: Jedynie co to odstawiłam kurczaka i jakiś czas było lepiej, a teraz wróciło.
ja tez cudowałam , odstawiałam i wyskakują, jak byłam na szczeieniu to mi lekarza ( ten od wszystkiego) powiedział, że to przejdzie , żeby dawać wszystko tylko z umiarem, :sorry2:powiedział co wiedział wszech wedzący:wściekła/y:

Agnes, to już jest na mleku, więc nie ma potrzeby dodawać mleka. Robię na wodzie, tylko ja daję trochę mniej wody niż na opakowaniu napisane, bo za rzadkie moim zdaniem jest. Maciusiowi wygodniej samemu jeść jak jest gęste. Daję 110-120 ml wody.

Agnes, to już jest na mleku, więc nie ma potrzeby dodawać mleka. Robię na wodzie, tylko ja daję trochę mniej wody niż na opakowaniu napisane, bo za rzadkie moim zdaniem jest. Maciusiowi wygodniej samemu jeść jak jest gęste. Daję 110-120 ml wody.
Oliwka nie lubi gęstego,a bardzo rzadkie jest na tyle wody co tam pisze???

majandra dzis zrobiłam Oliwce te płatki owsiane NesVita to co polecałaś :tak::tak::tak::tak::tak:
boziu co to sie działo ,pluła nimi gdzie tylko sie dało:szok::szok::szok::szok: nie smakowało jej,zaczęła krzyczeć że nie więc nie wciskałam.
ja to spróbowałam to jak dla mnie trochę za słodkie no ale moje dziecko tym pogardziło :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
a kaszkę zjadło ze smakiem całą miskę :-):-):-)

reklama
Muszę pochwalić moje dziecko : ) dziś jego rekodr w jedzeniu jajek niedośc, że się przekonał do jajek i je wręcz uwielbia to dziś na raz zjadł aż dwa na wpół miękko : ) ale jestem zadowolona!!!! Do tego z jajeczkami zjadł pół pomidorka : )

Do góry