reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Nu ska, Carioca to jak sie skaza ujawnia? Mój mały ma tylko krościki na polikach i kilka na nózkach takich jakby pokrzywą przeleciał.

reklama
Nu ska, Carioca to jak sie skaza ujawnia? Mój mały ma tylko krościki na polikach i kilka na nózkach takich jakby pokrzywą przeleciał.

Agulka ja tam żadnym fachowcem w tych sprawach to nie jestem ale u Igorka to były takie suche zaczerwienione plamy w zgięciach rączek , na nóżkach później przeniosło się na barki na buźce nie miał no może czasami taka sucha skóra. A teraz jakby mu niby minęło ale sucha skóra i tak jest a kąpie go już w emulientach bez mydła.

Nuśka - to jak ładnie je inne przetwory mleczne, to raczej nie ma problemu, prawda? Ja Stasiowi teraz daję wieczorem pepti, a rano mleko HA. Jak narazie (od 3 dni) jest ok, oby tak dalej. A na przetwory mleczne jak serki, twarożek nie reaguje alergicznie, co też mnie cieszy.

Agulka - tak jak Justyna pisze, to tak własnie wygląda. Ale jeśli się nie rozprzestrzenia, nie zognia, a kupy wali ładne to nie przejmuj się za mocno. Trzeba te zmiany skórne ze trzy razy dziennie nawilżać (kremem bez cynku, czyli nie może to być np. Bambino ochronne, albo kremy do pupy). Bardzo polecam Alantan krem do tego celu. Przed alergiami chroni też probiotyk Dicoflor 30 (tia niedługo na mnie ciocia probiotyk bedziecie mówić) on jest wyspecjalizowany przeciw alergiom, ale jeśli ma ładne kupki - to nie musisz mu codziennie podawać, tylko w razie jakby zmiany skórne się bardziej zaogniły.
Mój Stasiu czasem ma takie zmiany, ale jeśli kupy są ładne, to nawilżam i olewam.

Tutaj na zdjeciu trochę widać takiego małego liszaja:

Załączniki

• skaza.jpg
    skaza.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 29
Agulka - tak jak Justyna pisze, to tak własnie wygląda. Ale jeśli się nie rozprzestrzenia, nie zognia, a kupy wali ładne to nie przejmuj się za mocno. Trzeba te zmiany skórne ze trzy razy dziennie nawilżać (kremem bez cynku, czyli nie może to być np. Bambino ochronne, albo kremy do pupy). Bardzo polecam Alantan krem do tego celu. Przed alergiami chroni też probiotyk Dicoflor 30 (tia niedługo na mnie ciocia probiotyk bedziecie mówić) on jest wyspecjalizowany przeciw alergiom, ale jeśli ma ładne kupki - to nie musisz mu codziennie podawać, tylko w razie jakby zmiany skórne się bardziej zaogniły.
Mój Stasiu czasem ma takie zmiany, ale jeśli kupy są ładne, to nawilżam i olewam.
JA też :tak: tylko się zastanawiam czy przetwory mleczne w diecie wystarczą nie musi jeszcze pic mleka???
Diclofor i Alantan również polecam

Agulka te plamy o których pisałam to Dokładnie takie jak na fotce od Cariocy tylko wyraźniejsze Igor też miewa:tak:

Nuśka - czytałam kiedyś w jakiejś dzieciowej gazecie, że jeśli dziecko codzinnie je przetwory melczne, no a przecież nie zmusisz go do picia mleka - to wystarcza. W brokułach, natce pietruszki i zielonej fasolce, jest też sporo wapnia.

Nuśka - czytałam kiedyś w jakiejś dzieciowej gazecie, że jeśli dziecko codzinnie je przetwory melczne, no a przecież nie zmusisz go do picia mleka - to wystarcza. W brokułach, natce pietruszki i zielonej fasolce, jest też sporo wapnia.

O to super bo Igor uwielbia brokuły i je często

Pisałyscie o tych plamach na policzkach to Oliwka tez ma.Tylko ze ma wieksze niz na zdjęciu.Raz ma bardzie j czerwone policzki,a raz blednieją, ale ma jeszcze toche szorstkie i takie podskórne krostki.Smaruje jej policzki Alantanem kilka razy dziennie i sudocremem na noc.Myslałąm że to od kakao bo duzo piła więc wycofałam kakao i czekoladę ,juz ok tyg nic z tych rzeczy jej nie podaje.Była poprawa,od 2 dni policzki były bardzomładne.Ale dzis wstała znów z czerwonymi polikami nie wiem dlaczego bo nie jadła czekolady ani nie piła kakao.Więc skąd to się naogniło???nie mam pojecia.I zaczynam się tym bardziej martwić.We wtorek idziemy z Oliwka na szczepienie to porozmawiam z lekarka na ten temat.Zobaczymy co ona na to powie.

reklama
Pisałyscie o tych plamach na policzkach to Oliwka tez ma.Tylko ze ma wieksze niz na zdjęciu.Raz ma bardzie j czerwone policzki,a raz blednieją, ale ma jeszcze toche szorstkie i takie podskórne krostki.Smaruje jej policzki Alantanem kilka razy dziennie i sudocremem na noc.Myslałąm że to od kakao bo duzo piła więc wycofałam kakao i czekoladę ,juz ok tyg nic z tych rzeczy jej nie podaje.Była poprawa,od 2 dni policzki były bardzomładne.Ale dzis wstała znów z czerwonymi polikami nie wiem dlaczego bo nie jadła czekolady ani nie piła kakao.Więc skąd to się naogniło???nie mam pojecia.I zaczynam się tym bardziej martwić.We wtorek idziemy z Oliwka na szczepienie to porozmawiam z lekarka na ten temat.Zobaczymy co ona na to powie.
Mateusz też ma co jakis czas czerwone szorstkie policzki takie jak pomalowane i też w sumie niewiem od czego to ma bo zawsze jada mniej więcej to samo a policzki czerwone raz są a raz nie ma:baffled:

Do góry