reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

majandra, pije Macius te herbatke rooibos? julitka jednak za nia nie przepada. na razie jej odpuscilam, bo widze ze zaczela o wiele mniej pic.

nie weim, czy dobrze zauwazylam, ale chyba reklamuja herbate Nestea rooibos?

reklama
Donkat moja Julia podobne je kolacje i nie budzi się w nocy... ale ona sporo zjada w ciągu dnia i myslę, że dla tego jest syta... a kolacje je przeważnie koło 19, godz 20-21 zasypia

Oliwka je z godzinke lub pół godzinki przed spaniem.Zjada całą miskę kaszki takiej gęstrzejszej, lub kanapkę i kakao.I to wystarcza jej na całą noc.A zjada tak miedzy 19.00- 20.00.

Maciuś je kolację ok. 18, a zasypia między 18:30 a 19. Czasem wystarcza mu kilka łyżeczek kaszki. Ale on je duży obiad, a czasem nawet dwa obiady:-D. Jak zje mniej na kolację to budzi się rano trochę wcześniej.

EDIT:
majandra, pije Macius te herbatke rooibos? julitka jednak za nia nie przepada. na razie jej odpuscilam, bo widze ze zaczela o wiele mniej pic.
Jeszcze nie, mama moja ma kupić i w piątek ma spróbować.

Ostatnia edycja:
Stas je podwieczorek w postaci owocow i o 19:oo 210 mleka. Jako takiej kolacji nie jemy ale sie nie budzi w nocy...i ma zapasiki tluszczyku wiec nie cuduje:sorry2:

Hruda jak ja zazdroszcze takiego łakomczucha. Czasem sama nie wiem co dać Kubie do jedzenia tak wybrzydza w dupce ma już wszystko :( zauważyłam, że jak coś nietak wyglada jakby on chciał to nie chyci się choćby mu burczalo w brzuszku. Niby jest na razie z jedzeniem ok, ale ja wolałabym aby jadał więcej i więcej.

u nas jest chyba najwiekszym problemem to, z niunka caly dzien je jak wroblelek i obiadkiem tez czesto gardzi. dziubnie troche i juz.

A jaką tą herbatę macie? Z dostępnych w torebkach ta jest chyba najlepsza, tzn. wg mnie ROOIBOS 150g liścia w puszce (562625183) - Aukcje internetowe Allegro kartonik identyko jak puszka. Kiedyś trafiłam sypaną,ale to było dawno.

ja kupilam Tetley w saszetkach, bo nie widzialam zadnej sypanej (nie lubie torebek:no:). ta nasza jest z pomarancza, choc dla mnie i tak nieciekawa:no:

reklama
piotrus je kolacje na godzine przed spaniem- 300ml gestej kaszki, grysiku, platkow owsianych lub ryzowych na mleku. miedzy kolacja a obiadem je tylko owoce. najczesciej swieze, czasem duzy sloiczek. ale obiad je OGROMNY! wiec do kolacji mu starcza. juz daaaaawno nie budzi sie w nocy na jedzenie

powiedzcie mi czy podawanie jajka jest nadal takie wazne? jak czesto i ile podajecie?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry