reklama
Agnieszka21
Agnieszka21
MATEUSZEK jak uslyszy slowo cycus to odrazu sie na mnie rzucakarmie go juz 10miesiecy i musze sie przyznac ze nie wyobrarzam sobie jak go odstawie taka jestem szczesliwa jak cmoka i patrzy na mamusie tymi swoimi oczkami:-)co normalnego jedzenia to róznie bywa zupki ktora mu ugotuje czasem zje ziemniaki lubi deserki tez ale tylko kwasne to samo z owocami kaszki srednio mu smakuja soczki malutko i musze go poic z kubka bo jak widzi butelke to wrzask nie z tej ziemiale taki jego urok heheh.niestety ostatnio sie zbuntowal i nic nie je oprucz cyca niewiem juz jak go przekonywac a przeciesz jesc musi
donkat
Fanka BB :)
Kiedy dajecie swoim dzieciom jeść? Gdy się upomną czy macie nadal ustalone godziny posiłków?
staram sie pilnowac godzin, czasem widze po zachowaniu, ze jest glodna, wiec daje jesc. bardzo zadko sie upomina, czesciej o owoce
izabela352
ja wlasnie tez nie. uznalam, ze zaczekam jeszcze. jesli sie znowu przeziebi to kupie, jesli nie to nie.U nas tak samo zareagowała pediatra na tran jak u was i sama nie wiem ? Na razie nie podaję .
wlasnie problem w tym, ze tez chcialabym nie slodzic jej picia:herbatek, soczkow domowej roboty, bo po co mam dawac jej cukier? jednak kwaskowych nie chce pic. dlatego tez caly czas jedziemy an zwyklej wodzie
ja ostatnio sie dowiedzialam, ze male dzieci musza jesc cukier bo jest zdrowy na kosci!
piotrus pije glownie wode. czasem dostaje soczki z bobovity no i jakas herbate jak my pijemy i on tez chce ze szklanki czy kubka.
Kiedy dajecie swoim dzieciom jeść? Gdy się upomną czy macie nadal ustalone godziny posiłków?
ranne mleko, pierwsze i drugie sniadanie, obiad i kolacje mamy o stalych porach (wiadomo czasem z malym poslizgiem ale staramy sie ;-)). z podwieczorkiem roznie bywa.
donkat
ja ostatnio sie dowiedzialam, ze male dzieci musza jesc cukier bo jest zdrowy na kosci!
ja to juz dawno wiedzialalm od babci P, ale jakos sie nie przejelam ta nowina
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Czy wiecie coś na temat podawania herbat zielonej, czerwonej i białej małym dzieciom? Maciulkowi posmakowała zielona, dziś dostał kilka łyżeczek, ale nie wiem czy mogę na stałe ją do menu wprowadzić
reklama
monia_l
Wrześniowe mamy'07
Majandra oto co znalazlam o zielonej herbacie:
Kto nie może pić zielonej herbaty?
Ludzie starsi, chorzy na serce, z nadciśnieniem tętniczym i jaskrą muszą ograniczyć picie mocnej herbaty, zarówno zielonej, jak i czarnej. Ze względu na dużą zawartość teiny nie jest to też najlepszy napój dla rozwijającego się organizmu. Dlatego dzieciom do 10 roku życia, w ogóle nie należy dawać herbaty. Starsze od czasu do czasu mogą wypić szklankę słabego herbacianego naparu. Herbata zielona powinna być drugiego lub trzeciego parzenia. Ważną zaletą przemawiającą za tym, by piły ją starsze dzieci, jest zawartość taniny i fluoru zapobiegającego próchnicy. W sklepach można kupić zieloną herbatę pozbawioną teiny i taką każdy może pić bez ograniczeń. Wbrew powszechnie panującej opinii zielona herbata nie ma właściwości odchudzających. Nie jest więc lekiem na nadwagę.
Kto nie może pić zielonej herbaty?
Ludzie starsi, chorzy na serce, z nadciśnieniem tętniczym i jaskrą muszą ograniczyć picie mocnej herbaty, zarówno zielonej, jak i czarnej. Ze względu na dużą zawartość teiny nie jest to też najlepszy napój dla rozwijającego się organizmu. Dlatego dzieciom do 10 roku życia, w ogóle nie należy dawać herbaty. Starsze od czasu do czasu mogą wypić szklankę słabego herbacianego naparu. Herbata zielona powinna być drugiego lub trzeciego parzenia. Ważną zaletą przemawiającą za tym, by piły ją starsze dzieci, jest zawartość taniny i fluoru zapobiegającego próchnicy. W sklepach można kupić zieloną herbatę pozbawioną teiny i taką każdy może pić bez ograniczeń. Wbrew powszechnie panującej opinii zielona herbata nie ma właściwości odchudzających. Nie jest więc lekiem na nadwagę.