reklama
julitka uwielbia jajka ( na talerzu, w szafce, w lodowce, w ksiazce) je mniej wiecej 2 w tygodniu.
U nas "jaja" jak to mówi Igor są mniam mniam a jak zobaczy że są to tak długo stoi i mówi "jajo" "jajo" aż dostanie
Dałyście swoim pociechom juz majonez? Tzn dodałyście do jedzonka? Ja dziś zrobiłam pasę jajeczną z serem, szczypiorkiem i łyżka majonezu. Dzieciaki wcinały a Adaś aż się trząsł.
a jeszcze nie dawałam a taką pastę sama bym zjadła jak robisz????
właśnie jak pisałam. Jaja na twardo rozgniatam widelcem , do tego tarkuje na małych oczkach ser żółty, dodaję szczypiorku ( czasami i tuńczyka i pomidora w kostkę pokrojonego), trochę solę i pieprzę, dodaję majonez mieszam i jema jeszcze nie dawałam a taką pastę sama bym zjadła jak robisz????
właśnie jak pisałam. Jaja na twardo rozgniatam widelcem , do tego tarkuje na małych oczkach ser żółty, dodaję szczypiorku ( czasami i tuńczyka i pomidora w kostkę pokrojonego), trochę solę i pieprzę, dodaję majonez mieszam i jem
A właśnie byłam ciekawe czy całe jajo czy tylko zółtko
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
My właśnie dzisiaj mieliśmy żurek (z paczki) z jajkiem i ziemniaczkami podsmażanymi. Mateuszowi baaardzo smakował. On ogólnie lubi jajka pod każdą postacią. Czasami zastanawim się ile jajek tygodniowo nasze dzieci mogą jeść?
A majonezu nie wolno podawać? Bo ja od dawna daję,a to na chlebku zamiast masła,a to sałatka, pasta rybna, z jajkami...
Agulka jak buzia Adasia? o u nas od momentu odstawienia sków przecierowych jest spokój. Może to zbieg okoliczności,ale odpukać. Od dobrych 2 tygodni rano dostaje mleko krowie i jest ok.
A majonezu nie wolno podawać? Bo ja od dawna daję,a to na chlebku zamiast masła,a to sałatka, pasta rybna, z jajkami...
Agulka jak buzia Adasia? o u nas od momentu odstawienia sków przecierowych jest spokój. Może to zbieg okoliczności,ale odpukać. Od dobrych 2 tygodni rano dostaje mleko krowie i jest ok.
reklama
Damian majonezu jako tako samego nie jadł jeszcze, ale w sałatce już smakował. U nas prym wiedzie keczup- to jest masakra jak moje dziecko widzi-aż sie trzęsie i piszczy. Dzieki niemu zjada nawet białko jajka.Co do żurku- mały jadł i robiony i z proszku, ponieważ mały juz praktycznie jada wszystko co my i jest niewiele potraw których nie jadł czy smakował.