reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
julitka uwielbia jajka ( na talerzu, w szafce, w lodowce, w ksiazce:-D:-D) je mniej wiecej 2 w tygodniu.

:tak::tak::tak:U nas "jaja" jak to mówi Igor są mniam mniam a jak zobaczy że są to tak długo stoi i mówi "jajo" "jajo" aż dostanie

Dałyście swoim pociechom juz majonez? Tzn dodałyście do jedzonka? Ja dziś zrobiłam pasę jajeczną z serem, szczypiorkiem i łyżka majonezu. Dzieciaki wcinały a Adaś aż się trząsł.

a jeszcze nie dawałam a taką pastę sama bym zjadła jak robisz????

a jeszcze nie dawałam a taką pastę sama bym zjadła jak robisz????
właśnie jak pisałam. Jaja na twardo rozgniatam widelcem , do tego tarkuje na małych oczkach ser żółty, dodaję szczypiorku ( czasami i tuńczyka i pomidora w kostkę pokrojonego), trochę solę i pieprzę, dodaję majonez :tak::tak::tak: mieszam i jem:-D:-D:-D

właśnie jak pisałam. Jaja na twardo rozgniatam widelcem , do tego tarkuje na małych oczkach ser żółty, dodaję szczypiorku ( czasami i tuńczyka i pomidora w kostkę pokrojonego), trochę solę i pieprzę, dodaję majonez :tak::tak::tak: mieszam i jem:-D:-D:-D

A właśnie byłam ciekawe czy całe jajo czy tylko zółtko

A Kuba też mówi "jaja" : ) majonez też już jadł na kromeczce z jajeczkami na twardo baaardzo smakowało, ale tylko przez majonez

własnie jutro będę robić taka pastę jajeczną.Oliwka będzie jeść ja pierwszy raz,mam nadzieję ze jej posmakuje bo ja uwielbiam.

My właśnie dzisiaj mieliśmy żurek (z paczki:zawstydzona/y:) z jajkiem i ziemniaczkami podsmażanymi. Mateuszowi baaardzo smakował. On ogólnie lubi jajka pod każdą postacią. Czasami zastanawim się ile jajek tygodniowo nasze dzieci mogą jeść?
A majonezu nie wolno podawać? Bo ja od dawna daję,a to na chlebku zamiast masła,a to sałatka, pasta rybna, z jajkami...
Agulka jak buzia Adasia? o u nas od momentu odstawienia sków przecierowych jest spokój. Może to zbieg okoliczności,ale odpukać. Od dobrych 2 tygodni rano dostaje mleko krowie i jest ok.

reklama
Damian majonezu jako tako samego nie jadł jeszcze, ale w sałatce już smakował. U nas prym wiedzie keczup- to jest masakra jak moje dziecko widzi-aż sie trzęsie i piszczy. Dzieki niemu zjada nawet białko jajka.Co do żurku- mały jadł i robiony i z proszku, ponieważ mały juz praktycznie jada wszystko co my i jest niewiele potraw których nie jadł czy smakował.

Do góry