reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

powiedzcie mi czy podawanie jajka jest nadal takie wazne? jak czesto i ile podajecie?

Oliwka to róznie,raz w tyg a czasem wieksza przerwa.Wczoraj np zjadła jajecznicę z pomidorami na sniadanie z 2 jajek i jeszcze mnie objadła także zjadłą napewno 3 jajka.to teraz jakis czas nie będę jej dawać,bo uważam że będzie za duzo

reklama
No to ja się pytam czy jajka to tak niezbędna część dziecięcej diety???? Kuba nie cierpi jajek czase, tam skubnie jak my jemy, ale jak chce mu dać np całą kromke z jajeczkiem to NIE!!!!

To może omlecik z dżemem. Żółtko ma bardzo dużo wartościowych składników więc dobrze byłoby je jakoś przemycić, może w formie pasty z żółtym serem?

Klio żółtko przemycam w mleku z grysikiem który jada na kolacje. Od trzech dni jak pisałam jada na jawie dziś jak zjadł 280ml na śniadanie to po wypiciu mówi "nie ma" ale jeszcze przechylił bo możeby coś poleciało :) a tak to musiałam czekać na godz 21 - 22 aby mu dać mleko na śnie :(

Ale jajaka BLE w ogóle :( może mu to przejdzie i jak będzie starszy to z ochotą zje mi jajeczko. Jajecznice, omlet też robiłam dodawałam przyprawy, aby było smaczniejsze ale i tak po pierwszym spróbowaniu nie chciał. Może za dużo jajek w ciąży jadłam skoro teraz nie chce.

Omar też niestety nie je jajek, nie da się ich w niczym przemycić bo skubaniec ma jakieś radarki. W tej chwili to nastawione ma na marchewkę!
A omlet na słodko kategorycznie nie wchodzi w grę. Czy jest chociaż jedno jeszcze dzieciątko które na widok czekolady ucieka gdzie pieprz rośnie?? :)

Czy jest chociaż jedno jeszcze dzieciątko które na widok czekolady ucieka gdzie pieprz rośnie?? :)

Moja Oliwka no nie ucieka ale za słodyczami nie przepada,jest w domu swięto jak weźmie kostke czekolady.Nie lubi,dziwi mnie to bo M zjada duże ilości słodyczy ja tez lubię a tu mała mówi Nie jak chce się jej dać cos słodkiego.nawet wafelka nie zje jak jest choc troche oblany czekoladą :-D:-D:-D:-D:-D przynajmniej bedzie mieć zdrowe zęby :tak:

reklama
Dałyście swoim pociechom juz majonez? Tzn dodałyście do jedzonka? Ja dziś zrobiłam pasę jajeczną z serem, szczypiorkiem i łyżka majonezu. Dzieciaki wcinały a Adaś aż się trząsł.

Do góry