reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
Ja na kolecje przemycam to mleko. Od czasu kiedy pogodził się z białym płynem to daje mu mleko 2x dziennie po obudzeniu lub na śnie wtedy pośpi nawet do 8, i na kolacje.

Kuba ostatnio zaczoł dłuzej sypiać. Jak uśnie o 21 to śpi do 7 a jak dam mu melko to nawet do 8

Kolacja o19, po pół godzince 100 ml mleczka (cycek już coraz rzadziej )? Czy też tak robicie, czy podobnie??? Bo już nie wiem co robic, mały budzi się 2-3 razy w nocy. między 00:00-1:00 później około 3 i 5. Jak o 3 nie dostanie mleka to się drze, że po drugiej stronie ulicy na pewno go słychac. Nie wim co robię źle.
a ja myslalam ze ylko moja hanifka budzi sie w nocy Agulka u mnie podobnie Hanifka przed snem wypija ok 150 ml mleka (wiecej nie chce) zasypia i budzi sie po polnocy dostaje wode zasypia potem budzi sie ok 5 czasem predzej lub pozniej i bez mleka nie zasnie nie raz probowalam jej dac wode wypila ja ale i tak mleka sie domagala wiec dostaje 150 ml nie zawsze wszystko wypije i spi do 8-9 dzis spala do 9:00 od 20:00 z dwoma pobudkami

a ja myslalam ze ylko moja hanifka budzi sie w nocy Agulka u mnie podobnie Hanifka przed snem wypija ok 150 ml mleka (wiecej nie chce) zasypia i budzi sie po polnocy dostaje wode zasypia potem budzi sie ok 5 czasem predzej lub pozniej i bez mleka nie zasnie nie raz probowalam jej dac wode wypila ja ale i tak mleka sie domagala wiec dostaje 150 ml nie zawsze wszystko wypije i spi do 8-9 dzis spala do 9:00 od 20:00 z dwoma pobudkami
U nas jest jeszcze ten problem, e w nocy mleko pije a przed snem tez wiecej nie wypije niz 100 -120ml.:tak::crazy:

Majandra dałam mu to oszukane mleko 150+3 miarki i obudził się parę minut po 5 i to na dobre. Będę dalej próbowała może w końcu się odzwyczai od mleka. Ale następnym problemem jest to że wogóle pije w nocy i to za każdym razem jak się przebudzi. Smoka ani rusz. On go tylko usypia.

Ostatnia edycja:
Kolacja o19, po pół godzince 100 ml mleczka (cycek już coraz rzadziej )? Czy też tak robicie, czy podobnie??? Bo już nie wiem co robic, mały budzi się 2-3 razy w nocy. między 00:00-1:00 później około 3 i 5. Jak o 3 nie dostanie mleka to się drze, że po drugiej stronie ulicy na pewno go słychac. Nie wim co robię źle.

agulka, amoze adas ma teraz t zw skok wzrostowy i potrzebuje wiecej zjesc? julitka tez juz 2 noc je 2 razy, a do tej pory raz. mam nadzieje, ze sie to unormuje. ja jak jj dam kolacje niedlugo przed mlekiem, to nie zje mi mleka:no:

agulka- moj smyk pierwszy raz przespal 11,5 godziny z rzedu jak mial 3 miesiace. spalby dluzej ale balam sie, ze to za dluga przerwa dla takiego malenstwa i obudzilam go. a on zjadl i... poszedl spac dalej :tak: dodam jeszcze, ze jeszcze wtedy byl tylko na piersi. sielanka trwala pol roku. ok miesiac temu zaczal sie budzic w nocy wsciekle glodny. dawalam mu oszukane mleko ale im mniej proszku sypalam tym szybciej sie budzil na repete- znowu glodny jak wilk! trwalo to kilka tygodni i samo minelo. owszem zdazy sie mu przebudzic ale najczesciej pociagnie tylko kilka lykow mleka (120ml wody+ 1 miarka mleka) i zasypia dalej. dodam jeszcze, ze jak sie nie napije to nie zasnie :no: wnioskuje, ze moze jest cieplo i najzwyczajniej chce mu sie pic. a ze samej wody nie wypije z butelki (pije tylko ze szklanki lub niekapka bez zaworka) to daje mu troszke mleczka.
nie martw sie wiec- twoja dzidzia tez z tego wyrosnie :tak:

reklama
Dzieki dziewczyny, więc mi nic innego nie pozostaje jak dawc oszukane mleko i czekac.:tak::tak:

A ja dziś zrobiłam na obiad gulasz z wątróbek drobiowych:-). Kiedyś próbowałam małemu dac wątróbkę bez niczego ale bleeee i Maja też nie lubi.:no::no::no: Więc przemycę je w pysznym sosie z warzywami.:-D;-)

J przed chwilą wpadł na minutkę z pracy i do gara próbuje: ale pycha, hihihihi, sam kucharz się nie poznał, że to z wątróbek.:-D:-D:-D

Do góry