reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

A ja dziś zrobiłam na obiad gulasz z wątróbek drobiowych:-). Kiedyś próbowałam małemu dac wątróbkę bez niczego ale bleeee i Maja też nie lubi.:no::no::no: Więc przemycę je w pysznym sosie z warzywami.:-D;-)
Jak bleeee to polacz z duszona cebulka i sosem pomidorowym lub koncentratem. Ja taka zawsze robie tzw "watrobka po portugalsku"...i wszyscy bliscy ktorzy nie lubili dotad watrobki uwielbiaja te moja...
Satskowi tez musze ja przyrzadzic:-)

reklama
Ok kolacji Adaśko nie chciał jeśc, ugryzł dwa razy chlebka i koniec. Dałam mu po kąpaniu 180 ml + kaszka , ile to nie wiem bo na oko sypałam, ale była dośc gęstawa o konsystencji budyniu. Ciekawe jak zadziała

a ja stwierdzilam, ze julitka ma tylko kilka zupek, ktore lubi(oprocz sloiczkowych) : rosol, krupnik, ryzowke,a poza tym wszystkie sa bleee. dzis nie chciala pomidorowki,a P sie zachywcal!!!

drugie dania wszystkie je bez opamietania:tak:

Donkat, Maciuś zjada wszystkie zupki, ale się nie "zachwyca", obiadki za to pochłania. Z tym, że ja już od dawna nie daję słoiczkowych. Maciuś ich nigdy nie lubił.:no: I nie dziwę mu się:-D;-) Ostatnio też już coraz rzadziej daję deserki ze słoiczków.

No to mamy mały sukcesik. Ciiiiiiiiiiicho aby nie zapeszyc.
Adaś po tej butli z kaszą usnął o 19:40 i spał BEZ POBUDKI do 03:15.:szok::tak::tak:
Dałam dwa łyczki wody i spał do 05:00 wtedy dostał około 150 ml mleczka, Niestety nieoszukanego bo J robił :baffled::baffled:. I zasnął, na dobre obudziliśmy się o 7:00:-D:tak::szok::laugh2:Jupi ..... może to jest sposób na dobre nocki.:-D:tak: Ale nic nie mówię , bo zapeszę.

No to mamy mały sukcesik. Ciiiiiiiiiiicho aby nie zapeszyc.
Adaś po tej butli z kaszą usnął o 19:40 i spał BEZ POBUDKI do 03:15.:szok::tak::tak:
Dałam dwa łyczki wody i spał do 05:00 wtedy dostał około 150 ml mleczka, Niestety nieoszukanego bo J robił :baffled::baffled:. I zasnął, na dobre obudziliśmy się o 7:00:-D:tak::szok::laugh2:Jupi ..... może to jest sposób na dobre nocki.:-D:tak: Ale nic nie mówię , bo zapeszę.

ja nie wiem, czy znjade spsob na julitke, bo ona przed snem zawsze je mleko z kaszka i mimo wszystko sie budzi glodna. tylko, ze ostatnio, to nie zjada calej porcji przed snem i to mnie wkurza, bo wtedy sie wczesniej budzi:wściekła/y: a jakos nie mam sumienia dawac jej oszukane mleko i sluchac wrzaskow(P wstaje ok.3nad ranem do pracy) i wstawac po 10razy zeby dac wode, czy kolejne oszukane mleko.
poczekam, moze samo jj minie:laugh2:

moje dziecko na kolacje je kaszkę ma wodzie tak 120 i cyc do spanie tak o 20
w nocy nie licze ile razy, bo nie pamietam (ups)
pobudka tak róznie od 5 do 6,30 z przewaga 6,30
a co do smoka to nie ma mowy mu go wsadzić
a butla jets bleeee

moje dziecko na kolacje je kaszkę ma wodzie tak 120 i cyc do spanie tak o 20
w nocy nie licze ile razy, bo nie pamietam (ups)
pobudka tak róznie od 5 do 6,30 z przewaga 6,30
a co do smoka to nie ma mowy mu go wsadzić
a butla jets bleeee

tak sie w sumie zastanawiam, po co dajecie kaszke na wodzie, skoro mleko jest zdrowe i powinny go dzieciaki pic jak najwiecej?

reklama
Więc przemycę je w pysznym sosie z warzywami.:-D;-)

J przed chwilą wpadł na minutkę z pracy i do gara próbuje: ale pycha, hihihihi, sam kucharz się nie poznał, że to z wątróbek.:-D:-D:-D
wal przepisem kochana! bo ja uwielbiam watrobke! :tak:

Jak bleeee to polacz z duszona cebulka i sosem pomidorowym lub koncentratem.
ja robie z sama cebulka (duuuuuuuuuuuzo cebulki). i za jedna porcje dalabym sobie reke odciac :-D

poczekam, moze samo jj minie:laugh2:
i bardzo slusznie!

Do góry