Tuz przed zasnieciem - mleko! a wczesniej okolo 17 podwieczorek- deserek.Na jak długo przed zaśnięciem Wasze maluchy jedzą kolację?
reklama
o 19 kolacja a po kapaniu cycek, albo 100ml mleka i o 19:40 już spiNa jak długo przed zaśnięciem Wasze maluchy jedzą kolację?
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
No właśnie ja też tak dawałam, ale ostatnio Maciuś już o 18 jest potwornie marudny i czasem kolację je z bólem. A to przez to, że w ciągu dnia śpi mało. Więc chyba mu przesuniemy kolację na 18, kąpiel na 17:30 i po prostu po kolacji będziemy się z nim w spokoju bawić, czytać itp. Aż padnie. Tylko jestem ciekawa czy przez to nie obudzi się wcześniej na śniadanie On i tak wcześnie je, bo ok.6. Może dawać mu więcej na kolację? Tym sposobem zmniejszymy ilość posiłków do 5 (6,9,12,15/15:30 i 18).Tuz przed zasnieciem - mleko! a wczesniej okolo 17 podwieczorek- deserek.
To chyba taki okres nasze dzieciaki mają, bo dziś Adaś odmówił mleka. A wogóle nie chce pic z ustnika( cofnął się, bo już przecież od około m-ca nie pije mleka z smoczka) tylko ze .ustnika
A skąd wtedy smoczek pomyślicie. Otóż kiedy w nocy pije mleko to później daję mu popic wody , by przepłukał buzię po mleku.
A skąd wtedy smoczek pomyślicie. Otóż kiedy w nocy pije mleko to później daję mu popic wody , by przepłukał buzię po mleku.
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Ja właśnie statnio wprowadziłam kolację pomiędzu 18,a 19 i niby lepiej. Do tego zmieniłam mleko i przestał mi się wybudzaćw nocy. A wczoraj zamiast kaszki, której nie chciał dostał od wujka w rękę grubą parówę. Zjadł 2/3,bo reszta mu spadała, popił kaszką i spał od 20,30 do 7No właśnie ja też tak dawałam, ale ostatnio Maciuś już o 18 jest potwornie marudny i czasem kolację je z bólem. A to przez to, że w ciągu dnia śpi mało. Więc chyba mu przesuniemy kolację na 18, kąpiel na 17:30 i po prostu po kolacji będziemy się z nim w spokoju bawić, czytać itp. Aż padnie. Tylko jestem ciekawa czy przez to nie obudzi się wcześniej na śniadanie On i tak wcześnie je, bo ok.6. Może dawać mu więcej na kolację? Tym sposobem zmniejszymy ilość posiłków do 5 (6,9,12,15/15:30 i 18).
majandra
Maciuś wczoraj zjadł kolację o 18:15. Dostał tyle co zwykle. Bałam się, że się wcześniej obudzi na jedzenie, ale obudził się normalnie ok.6 i do 6:30 pospał z nami.
majandra
reklama