reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
Ja tam tez nie zagladam do czeresni, bo czysta skrobia nikomu nie zaszkodzi hehe;-):-D
A na obiadek szef kuchni "Mama" poleca: duszonego lososia w ziolach z warzywkami w tym swiezo luskanym groszkiem:-)

To fakt ja dziś objadałam się czereśniami ale do środka nie odważyłam się zajrzeć :no::eek::-D

Hrudzia a jadasz Passtelle z Lisnera??? Ja uwielniam łososia ze szczypiorkiem :-)
Wiem że niezdrowe ale też lubię:zawstydzona/y:

Ile miarek mleka dziennie dajecie dzieciom? I czy zawsze dajecie 1 miarkę na 30 ml wody?Pytam, bo chyba Maciusiowi daję za mało. Jak jesteśmy w domu to 8, jak wychodzimy to 13. A wg schematu powinnam 21:szok:. No i czasem oszukuję, daję trochę więcej wody lub o 1 miarkę mniej. A to dlatego, bo Maciuś do chuderlaczków nie należy i nie chcę go utuczyć.I teraz tak myślę, że chyba źle robię.:sorry2:

Ile miarek mleka dziennie dajecie dzieciom? I czy zawsze dajecie 1 miarkę na 30 ml wody?Pytam, bo chyba Maciusiowi daję za mało. Jak jesteśmy w domu to 8, jak wychodzimy to 13. A wg schematu powinnam 21:szok:. No i czasem oszukuję, daję trochę więcej wody lub o 1 miarkę mniej. A to dlatego, bo Maciuś do chuderlaczków nie należy i nie chcę go utuczyć.I teraz tak myślę, że chyba źle robię.:sorry2:
Majanderka moim zdanie za malutko Maciuś ma tego mleczka. To ja daję jak jesteśmy w domku 12 miarek i dotego kaszka też z mleczkiem i dwa razy cycuś

:zawstydzona/y::sorry2:
Teraz zjadł chlebek z pomidorkiem i dałam mu 60 ml mleka i wypił całe ze smakiem. Na ogół dostaje po kanapce herbatkę i nie wypija więcej jak 30 ml.A był czas, że nie szło mu mleko.

Ja daję 2x po 8 miarek mleka z kleikiem a do zwykłego dosypuje 3 miarki kaszki. To wypija 16 miarek mleka dziennie :szok: czyżby za mało???? Ale Kuba oprócz mleka jada inne smakołyki jak właśnie chclebek, obiadek, deserek i przekaski, soczek itp....

reklama
Do góry