reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
No dobra. Ale kiedy ja mam mu to mleko dawać? On więcej jak 180 nie wypije. Jak się obudzi dostaje 180 z odrobinką kaszki. Później je kanapkę lub owoce z jogurtem. Potem zupkę, obiadek i na kolację kaszkę na mleku. Powinnam mu dawać tak jak dziś, po posiłkach?
izabela352
Fanka BB :)
to macius je 4 posilki? u nas jest 5 i to tak ledwo starcza.
180 mleka
180 kaszki na gesto
deserek + jogurt + kleik
obiadek
240 mleka
180 mleka
180 kaszki na gesto
deserek + jogurt + kleik
obiadek
240 mleka
majandra
Izabela, 5 posiłków: ok. 6 - mleko, ok. 9:30 - kanapka lub owoce z jogurtem, ok. 13 - zupka, ok. 16 - obiadek, 19 - kaszka.
To będę tak robić jak piszecie. Agulka, on kolację dostaje solidną, ale będę dawać do niej więcej mleka.
To będę tak robić jak piszecie. Agulka, on kolację dostaje solidną, ale będę dawać do niej więcej mleka.
A ja jakos sobie zluzowalam z tym mlekiem. Daje zawsze rano i wieczorem 210 ml...i czasem jak daje na II sniadanko kasze to mleczna ale jak daje chlebek to nie dopajam mlekiem. I chyba wystarczy.
U Ciebie to co innego , bo Maciuś Majanderki wypiłał 180ml dziennie a Staś w sumie powyżej 400ml.
No tak... tylko ze Majandra daje tez kaszke na wieczor a ona tez na mleku, podejrzewam.U Ciebie to co innego , bo Maciuś Majanderki wypiłał 180ml dziennie a Staś w sumie powyżej 400ml.
reklama
majandra
Maciuś rano dostaje 5 miarek i na wieczór w kaszce 3 miarki. 8 miarek to 240 ml, a nie 180;-). No i jak wychodzimy dostaje w drodze 5 miarek (zamiast obiadu), czyli 390 ml na dzień.