izabela352
Fanka BB :)
majandra- a czemu nie dajesz codziennie owocow?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ups ale mleko zamiast obiaduMaciuś rano dostaje 5 miarek i na wieczór w kaszce 3 miarki. 8 miarek to 240 ml, a nie 180;-). No i jak wychodzimy dostaje w drodze 5 miarek (zamiast obiadu), czyli 390 ml na dzień.
No tez jestem zdania ze mleko nie powinno byc zamiast obiadu. Maluszki powinny juz powoli, powolutku jadac jak dorosli. Wez sloiczek ze soba jak wychodzicie, nawet nie podgrzany.ups ale mleko zamiast obiadu
No dobra. Ale kiedy ja mam mu to mleko dawać? On więcej jak 180 nie wypije. Jak się obudzi dostaje 180 z odrobinką kaszki. Później je kanapkę lub owoce z jogurtem. Potem zupkę, obiadek i na kolację kaszkę na mleku. Powinnam mu dawać tak jak dziś, po posiłkach?
Maciuś rano dostaje 5 miarek i na wieczór w kaszce 3 miarki. 8 miarek to 240 ml, a nie 180;-). No i jak wychodzimy dostaje w drodze 5 miarek (zamiast obiadu), czyli 390 ml na dzień.
Ile miarek mleka dziennie dajecie dzieciom? I czy zawsze dajecie 1 miarkę na 30 ml wody?Pytam, bo chyba Maciusiowi daję za mało. Jak jesteśmy w domu to 8, jak wychodzimy to 13. A wg schematu powinnam 21. No i czasem oszukuję, daję trochę więcej wody lub o 1 miarkę mniej. A to dlatego, bo Maciuś do chuderlaczków nie należy i nie chcę go utuczyć.I teraz tak myślę, że chyba źle robię.
Ja tu czegoś nie rozumiem po zmieniacie ilość miarek przecież na opakowaniu jest jasno podane że na 30 ml wody 1 miarka mleka po co to ulepszać po swojemu, ku czemu to ma służyć????piszesz że rano pije 180ml ale to już po przyrządzeniu z mlekiem? ja zawsze leje 180 ml wody i sypie 7 miarek mleka, no i do kaszki też możesz wsypać więcej mleka
Pewnie po to zeby zachowac dzienna dawke witamin i skladnikow mineralnych zawartych w tymze mleku. Ja czasem tez dodaje na oko 3-4 miarki do owsianki bo gotuje ja na wodzie.Ja tu czegoś nie rozumiem po zmieniacie ilość miarek przecież na opakowaniu jest jasno podane że na 30 ml wody 1 miarka mleka po co to ulepszać po swojemu, ku czemu to ma służyć????
Ja tu czegoś nie rozumiem po zmieniacie ilość miarek przecież na opakowaniu jest jasno podane że na 30 ml wody 1 miarka mleka po co to ulepszać po swojemu, ku czemu to ma służyć????