Na razie wstrzymałam gluten, więc większość z tego co napisałaś odpada, ale może będę mu dawać ryż z owocami lub mleczkiem.
jA TEż UWAżAM NA GLUTEN, ALE RAZ W TYG PRóBUJę MU COś TAKIEGO PODAC
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na razie wstrzymałam gluten, więc większość z tego co napisałaś odpada, ale może będę mu dawać ryż z owocami lub mleczkiem.
Robiłam. Po 5. miesiącu zaczęłam dawać codziennie 2 łyżeczki kaszki manny, poźniej po 7. 3-4 łyżeczki i nie zauważyłam kiedy dostal małej wysypki na buźce. Elimonowałam po kolei wszystko prócz glutenu, bananów i jabłek. Zeszło częściowo. Zdecydowałam się wyłączyć z diety gluten i jest poprawa, ale nadal nie jest idealnie. Już sama nie wiem co to. AsiaKC zasugerowała, że może od bananów, bo w końcu są sprowadzane z zagranicy i żeby były świeże muszą być czymś pryskane. Surowych bananów już nie daję, ale jeszcze daję pod postacią kaszek i deserków ze słoiczków.Agulka, Majandra a robiłyście dwumiesięczną ekspozycję na gluten?
Ja już daję. Bardzo Maciusiowi smakują z jogurtem.dziewczyny czy Wy dajecie pociecha już truskawki???
ja mimo iż nie mam sowich tylko kupne to dałam 2 razy i jak na razie nie zauważyłam objawów alergii.....
Bardzo dobry pomysł. Też tak chcę zrobić. Z jogurtem dostał od moich rodziców, ja bym chyba nie dała.do nabiału to ja jestem bardzo ostrożna i tak sobie myślę czy nie zrobić truskawek z ryżem i polać trochę mlekiem modyfikowanym zamiast jogurtu??