reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Maciuś zjadł ostatnio 1,5 pyzy z mięsem. Więcej nie dał rady

luandzia1
Entuzjast(k)a
Ja raczej nie jestem strasznie przywiązana do schematu żywieniowego tym bardziej że Zuzia nie jest alergiczna i nigdy nic jej nie było , ale ona jest raczej niejadkiem i jedzenie na moim talerzu jest dla niej atrakcyjne dopóki nie dam jej spróbować. Są jednak produkty których jej nie daję bo moim (i mojej lekarki)zdaniem bardzo uczulają i nawet jeżeli bezpośrednio po jedzeniu nic się nie dzieje to może się okazać że np po roku dziecko ma uczulenie (cytrusy, orzechy, miód,białko )
luandzia1
Entuzjast(k)a
Właśnie gotuje Zuzi rosołek z króliczka (tylko nie wiem czy nie dałam go za dużo?) mam nadzieje że będzie smakowało mojemu niejadkowi
To co Agulka - dzis wszyscu podwedzicie Adsiowi sloiczki Bobowityna obiadek? heheA ja dziś nic nie ugotuje właśnie skończył mi się gaz w butli. Żarcia nie bedzie.
Ja tez nie przywiazuje sie za nadto do schematu i sama sie sobie dziwie. Pamietam kiedy Stas mial 2 miesiace odwiedzilismy moja kolezanke i jej 9 miesiecznego Kubusia i bylam totalnie oburzona ze ona mu daje rybe, i kawalek serniczka.
Jedyne na co uwazam to nie daje cytrusow ( choc raz sprobowalam) , czekolady, orzechow i miodu. A te kiwi to nie cytrus

No i nie daje zywnosci przetworzonej czyli wedlin, puszek, slodkich jogurtow, slodkosci za wyjatkiem biszkoptow.
A ja nie mam strachu przed nowościami, córce też się nie bałam dawać nowinek. Czekam tylko na zabki i zacznie z nami jeść obiadki. Dzisiaj najadł sie ogórkowej do oporuPrzyznajcie mamuśki, które mają dwójkę dzieci, że przy drugim jesteśmy odważniejsze co do wprowadzania maluchom nowości. Nie pietracie się tak bardzo, przynajmniej ja.

Najgorsze, że zmniejszył mi się pokarm

Moje nienazarte dzieciatko chyba zmienia image bo dzis odmowil buleczki maslanej z maslem. Ja nie jadam chleba ale taka swieza bule wtranzalam z rozkosza. A on ustka w ciup i kreci gowka
. Ale jak mu dalam do wyboru flipsa to az blysku dostal w oczkach. Aha i chrupka ryzowego( za przykladem Majandry i Klavell) , mozolnie, bo mozolnie, tez zjadl. Ale dlaczego tej bulki niet? Nigdy wczesniej jej nie probowal, moze zdziwil sie bo ona taka pierzasta? ach te dzieciaczki. A moze ma to po mamie i wybiera to co zdrowe?

reklama