reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Maciuś zjadł ostatnio 1,5 pyzy z mięsem. Więcej nie dał rady
luandzia1
Entuzjast(k)a
Ja raczej nie jestem strasznie przywiązana do schematu żywieniowego tym bardziej że Zuzia nie jest alergiczna i nigdy nic jej nie było , ale ona jest raczej niejadkiem i jedzenie na moim talerzu jest dla niej atrakcyjne dopóki nie dam jej spróbować. Są jednak produkty których jej nie daję bo moim (i mojej lekarki)zdaniem bardzo uczulają i nawet jeżeli bezpośrednio po jedzeniu nic się nie dzieje to może się okazać że np po roku dziecko ma uczulenie (cytrusy, orzechy, miód,białko )
luandzia1
Entuzjast(k)a
Właśnie gotuje Zuzi rosołek z króliczka (tylko nie wiem czy nie dałam go za dużo?) mam nadzieje że będzie smakowało mojemu niejadkowi
To co Agulka - dzis wszyscu podwedzicie Adsiowi sloiczki Bobowityna obiadek? heheA ja dziś nic nie ugotuje właśnie skończył mi się gaz w butli. Żarcia nie bedzie.
Ja tez nie przywiazuje sie za nadto do schematu i sama sie sobie dziwie. Pamietam kiedy Stas mial 2 miesiace odwiedzilismy moja kolezanke i jej 9 miesiecznego Kubusia i bylam totalnie oburzona ze ona mu daje rybe, i kawalek serniczka.
Jedyne na co uwazam to nie daje cytrusow ( choc raz sprobowalam) , czekolady, orzechow i miodu. A te kiwi to nie cytrus?
No i nie daje zywnosci przetworzonej czyli wedlin, puszek, slodkich jogurtow, slodkosci za wyjatkiem biszkoptow.
A ja nie mam strachu przed nowościami, córce też się nie bałam dawać nowinek. Czekam tylko na zabki i zacznie z nami jeść obiadki. Dzisiaj najadł sie ogórkowej do oporu A na deser był banan z avokado i kiwi.Przyznajcie mamuśki, które mają dwójkę dzieci, że przy drugim jesteśmy odważniejsze co do wprowadzania maluchom nowości. Nie pietracie się tak bardzo, przynajmniej ja.
Najgorsze, że zmniejszył mi się pokarm a synek nie chce innego mleczka i przeżywa dramat, a ja z nim:-(
Moje nienazarte dzieciatko chyba zmienia image bo dzis odmowil buleczki maslanej z maslem. Ja nie jadam chleba ale taka swieza bule wtranzalam z rozkosza. A on ustka w ciup i kreci gowka. Ale jak mu dalam do wyboru flipsa to az blysku dostal w oczkach. Aha i chrupka ryzowego( za przykladem Majandry i Klavell) , mozolnie, bo mozolnie, tez zjadl. Ale dlaczego tej bulki niet? Nigdy wczesniej jej nie probowal, moze zdziwil sie bo ona taka pierzasta? ach te dzieciaczki. A moze ma to po mamie i wybiera to co zdrowe?
reklama