reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Też mam tendencje i to przez moją kochaną mamusie bo jak byłam malutka to zawsze mi mówiła wyglądałaś jak paczuś w maśle :dry:

reklama
Jak marudziłam, że jestem za gruba i musze się odchudzać to mi moja mama mówiła na pocieszenie, że i tak będę wyglądać jak ona (90kg):-D Więc tendencje do tycia są i umnie.:tak:
Narazie tak nie wyglądam, ale kto wie....:-D:-D
A co do odchudzania to było ostatnio w szkole średniej....,:rofl2:

Ale miałam o czym innym Kasia - wielki uśmiech od mojego syneczka za chleb z pasztetem był......pyyyycccchhhaaaa:-):tak::-D

no to z tego wychodzi ze dobrze hanifce jesc podaje a ja sie martwilam ze za duzo mleka je choc nie podaje jej rano dwoch kaszek tak jak tam jest ze na sniadanie i drugie sniadanie na sn iadanie daje mleczko na drugie kaszke i widze ze na kolacje nie ma juz mleka tylko jakies warzywka czy cos takiego a jak wy podajecie co na kolacje bo ja tylko mleko z kleikiem

Klavell, Maciuś je tak:
6 - mleko z kaszką z butli
9:15 - kaszka mleczno-ryżowa na gęsto
12:30 - j.w.
15:45 - warzywka z mięsem
19 - owoce z kaszką (na mleku lub nie) lub kaszka na mleku plus sok do popicia (zauważyłam, że po soku przecierowym dłużej śpi, poleciła mi to znajoma)

Jak wychodzimy z domu to kaszkę o 12:30 i obiadek o 15:45 zastępuję mlekiem, bo mi wygodniej, poza tym Maciuś to brudasek przy jedzeniu jest okropny:wściekła/y:

Klavell, Maciuś je tak:
6 - mleko z kaszką z butli
9:15 - kaszka mleczn-ryżowa na gęsto
12:30 - j.w.
15:45 - warzywka z mięsem
19 - owoce z kaszką (na mleku lub nie) lub kaszka na mleku plus sok do popicia (zauważyłam, że po soku przecierowym dłużej śpi, poleciła mi to znajoma)

Jak wychodzimy z domu to kaszkę o 12:30 i obiadek o 15:45 zastępuję mlekiem, bo mi wygodniej, poza tym Maciuś to brudasek przy jedzeniu jest okropny:wściekła/y:
oj to moj piotrus w sumie juz nie potrzebuje sliniaka :tak:
a je tak:
ok 6 mleko
ok10 deserek+kilka lyzeczek jogurtu
ok 13 obiadek
ok 17 mleko
ok 20 mleko
nie daje kaszek bo sa tuczace a piotrkowi na razie wystarcza samo mleko.

kupilam ostatnio nowosc z hippa- zupki jarzynowe bez miesa. pomidorowa i jarzynowa. i wiecie co jest w ich skladzie? pieprz i sol jodowana! :szok: ale sa pyyyyyyyszne. piotrek nawet nie zauwazyl kiedy skonczyl mu sie sloiczek :laugh2:

Izabela, ja rozmawiałam z pediatrą i innymi osobami na temat kaszek i okazuje się, że niewiele różnią się kalorycznością od mleka, a są bardziej sycące. Zresztą jak widać na wątku o wadze dzieci Maciuś nie przybiera dużo, a wcina kaszek więcej niż mleka.
A może napisać jaki ilości je Piotruś? Jestem ciekawa, bo wagowo są podobni, czy jedzą takie same ilości.

180ml mleka
maly sloiczek owocow+jogurt albo duzy sloiczek z hippa
duzy sloiczek obiadku albo mamina zupka
210ml mleka
240ml mleka

reklama
Do góry