reklama
Jak marudziłam, że jestem za gruba i musze się odchudzać to mi moja mama mówiła na pocieszenie, że i tak będę wyglądać jak ona (90kg) Więc tendencje do tycia są i umnie.
Narazie tak nie wyglądam, ale kto wie....
A co do odchudzania to było ostatnio w szkole średniej....,
Ale miałam o czym innym Kasia - wielki uśmiech od mojego syneczka za chleb z pasztetem był......pyyyycccchhhaaaa:-)
Narazie tak nie wyglądam, ale kto wie....
A co do odchudzania to było ostatnio w szkole średniej....,
Ale miałam o czym innym Kasia - wielki uśmiech od mojego syneczka za chleb z pasztetem był......pyyyycccchhhaaaa:-)
no to z tego wychodzi ze dobrze hanifce jesc podaje a ja sie martwilam ze za duzo mleka je choc nie podaje jej rano dwoch kaszek tak jak tam jest ze na sniadanie i drugie sniadanie na sn iadanie daje mleczko na drugie kaszke i widze ze na kolacje nie ma juz mleka tylko jakies warzywka czy cos takiego a jak wy podajecie co na kolacje bo ja tylko mleko z kleikiem
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Klavell, Maciuś je tak:
6 - mleko z kaszką z butli
9:15 - kaszka mleczno-ryżowa na gęsto
12:30 - j.w.
15:45 - warzywka z mięsem
19 - owoce z kaszką (na mleku lub nie) lub kaszka na mleku plus sok do popicia (zauważyłam, że po soku przecierowym dłużej śpi, poleciła mi to znajoma)
Jak wychodzimy z domu to kaszkę o 12:30 i obiadek o 15:45 zastępuję mlekiem, bo mi wygodniej, poza tym Maciuś to brudasek przy jedzeniu jest okropny
9:15 - kaszka mleczno-ryżowa na gęsto
19 - owoce z kaszką (na mleku lub nie) lub kaszka na mleku plus sok do popicia (zauważyłam, że po soku przecierowym dłużej śpi, poleciła mi to znajoma)
Jak wychodzimy z domu to kaszkę o 12:30 i obiadek o 15:45 zastępuję mlekiem, bo mi wygodniej, poza tym Maciuś to brudasek przy jedzeniu jest okropny
izabela352
Fanka BB :)
oj to moj piotrus w sumie juz nie potrzebuje sliniakaKlavell, Maciuś je tak:
9:15 - kaszka mleczn-ryżowa na gęsto
a je tak:
ok 6 mleko
ok10 deserek+kilka lyzeczek jogurtu
ok 13 obiadek
ok 17 mleko
ok 20 mleko
nie daje kaszek bo sa tuczace a piotrkowi na razie wystarcza samo mleko.
kupilam ostatnio nowosc z hippa- zupki jarzynowe bez miesa. pomidorowa i jarzynowa. i wiecie co jest w ich skladzie? pieprz i sol jodowana! ale sa pyyyyyyyszne. piotrek nawet nie zauwazyl kiedy skonczyl mu sie sloiczek
majandra
Izabela, ja rozmawiałam z pediatrą i innymi osobami na temat kaszek i okazuje się, że niewiele różnią się kalorycznością od mleka, a są bardziej sycące. Zresztą jak widać na wątku o wadze dzieci Maciuś nie przybiera dużo, a wcina kaszek więcej niż mleka.
A może napisać jaki ilości je Piotruś? Jestem ciekawa, bo wagowo są podobni, czy jedzą takie same ilości.
A może napisać jaki ilości je Piotruś? Jestem ciekawa, bo wagowo są podobni, czy jedzą takie same ilości.
izabela352
Fanka BB :)
180ml mleka
maly sloiczek owocow+jogurt albo duzy sloiczek z hippa
duzy sloiczek obiadku albo mamina zupka
210ml mleka
240ml mleka
maly sloiczek owocow+jogurt albo duzy sloiczek z hippa
duzy sloiczek obiadku albo mamina zupka
210ml mleka
240ml mleka
reklama
majandra
No tak, trudno mi to porównać, bo Maciuś nie pije tyle mleka, za to kaszki wcina. Ale chyba jakoś podobnie jedzą.