reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Kasia,a jak gotujesz kaszkę mannę??

Justyna gotuje na wodzie. Tzn najpierw gotuje wodę - tak mniej więcej 250ml po zagotowaniu jest 220ml i jak się zagotuje wsypuje kasze manną na oko, ale tak aby nie było za gęste. Później po ostudzeniu dodaje mleko modyfikowane wszytsko mieszam i dodaje owoce starte jabłoszko, deserek, banana itp....

reklama
dziewczyny czy Wy juz dajecie swoim pociecha jogurt??
jesli tak to od kiedy i jaki??
Julia zaraz skończy 8m myślicie że moge jej dać- my jeszcze żadnego nabiału nie wprowadziliśmy....

Asiu ja małemu daje jogurt od ukończenia 6 miesiąca :-) nie było żadnych negatywnych rewelacji więc daję dalej. Z początku dawałam nieszczęsne Danonki, ale po reformacji na BB przeszłam na naturalny z owocami :-)

Enia a kaszka manna???? Ja małemu robię kaszke manną na śniadanie lub kolacje, a i ostatnio zaczęłam mu na śniadanie robić kanapeczki z pasztecikiem bardzo mu smakuje potrafi wtrabić cała jedną kromeczke popije to soczkiem i dziecko pojedzone :tak: robię mu również z masełkiem i szyneczką.
a jaki ten pasztet podajesz taki zwykly ze sklepu czy z jakimis dodatkami np pomidorkiem a i jeszcze jaka to szynka normalna z indyka czy co

Albo świeże owoce, mrożeone lub deresek zależy co mam po ręką. Generalnie stram mu się dawać już świeże owoce. Tartego jabłka Kuba nie zje musi być drapane przy nim łyżeczką aby to widział inaczej nie ruszy :dry: ciekawe dlaczego, banana zje pogniecionego widelcem lub jak sobie sam podgryza, brzoskwinka jest tak soczysta i mięciutka, że daje sobie sam rade, ale muszę mu ją trochę pognieść.

Adaś wczoraj zjadł po raz pierwszy chlebek z masełkiem. Smakowało mu bardzo. Pokroiłam na kawałki srodek chlebka i sam sobie wkładał je do buźki. Brzoskwinię też sam obcmokuje i tym jednym ząbkiem obgryza.
Qrcze nie jestem przekonana jeszcze aby dawac mu jogurty, mam jakies opory.
Wczoraj dałam tez mu wafelki takie suche, andruty czy tak jakoś . Smakowały.

Zuzia ostatnio nic oprócz cycka nie chce jeść .Wczoraj byłam u mojej babci i właśnie jej o tym opowiadałam o ona jej zaczęła skrobać jabłko łyżeczką i zjadła całe :szok:

reklama
Do góry