reklama
a ja zas znalazlam takie cos
Najczęściej podawane produkty jako pierwsze to:
jabłko – gotowane lub surowe, utarte łyżeczką
ziemniak - gotowany bez soli, rozdrobniony widelcem, jeśli zbyt suchy to z dodatkiem wody lub maminego mleka, podawany łyżeczką
marchewka – gotowana, rozdrobniona widelcem, jednak rzadziej stosowana ze względu na wysoką zawartość azotyn z nawozów, chyba, że z własnego ogródka lub słoiczka
dynia – gotowana papa z dyni to wartościowy przysmak
banan, kiwi, avocado – chętnie podawane dzieciom za oceanem, bardzo zdrowe i wygodne do podania
kleik ryżowy – na wodzie lub pokarmie, chętnie podawany dzieciom słabo przybierającym na wadze
I jeszcze to
Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 9 miesiąc życia
to tam tez juz kiwi jest
Najczęściej podawane produkty jako pierwsze to:
jabłko – gotowane lub surowe, utarte łyżeczką
ziemniak - gotowany bez soli, rozdrobniony widelcem, jeśli zbyt suchy to z dodatkiem wody lub maminego mleka, podawany łyżeczką
marchewka – gotowana, rozdrobniona widelcem, jednak rzadziej stosowana ze względu na wysoką zawartość azotyn z nawozów, chyba, że z własnego ogródka lub słoiczka
dynia – gotowana papa z dyni to wartościowy przysmak
banan, kiwi, avocado – chętnie podawane dzieciom za oceanem, bardzo zdrowe i wygodne do podania
kleik ryżowy – na wodzie lub pokarmie, chętnie podawany dzieciom słabo przybierającym na wadze
I jeszcze to
Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 9 miesiąc życia
to tam tez juz kiwi jest
kasiu co z tym pasztetem i szynka jaki pasztet taki zwykly ze sklepu czy moze jakis z dodatkiem np pomidorkiem juz podac moge a ta szynka to jaka z indyka???
Co do kiwi to po tym co znalazlam chyba zaryzykuje i dam ju hanifce
Co do kiwi to po tym co znalazlam chyba zaryzykuje i dam ju hanifce
izabela352
Fanka BB :)
ja kiwi juz dawno dalam. i smakowalo . wczoraj nawet oliwki wpinkalal (kawaleczki oczywiscie) i tez smakowalo. ku zdziwieniu wszystkich, bo sa raczej gorzkie
ja kiwi juz dawno dalam. i smakowalo . wczoraj nawet oliwki wpinkalal (kawaleczki oczywiscie) i tez smakowalo. ku zdziwieniu wszystkich, bo sa raczej gorzkie
Wie co dobre :-) ja również bardzo lubie oliwki zawsze R mi swoje oddaje jak jemy np pizze :-)
Ja chyba dawałam już małemu pasztet pomidorowy
A wczoraj po raz pierwszy Jogobellę z brzoskwiniami i acha jak małej zrobiłam kulki na mleku zwykłym 1,5% to i jemu też dałam z parę łyżeczek
Nic mu nie było
Co to za kulki????
reklama