reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Ja też ograniczam małemu mleko,czyli jak dostanie przed 10.00 to jest już ostatnie danie mleczne:tak:
Potem jakieś jabłuszko,rosołek,wczoraj dostał młode kartofle i dopiero przed snem mleczko :tak:

reklama
Ja też ograniczam małemu mleko,czyli jak dostanie przed 10.00 to jest już ostatnie danie mleczne:tak:
Potem jakieś jabłuszko,rosołek,wczoraj dostał młode kartofle i dopiero przed snem mleczko :tak:
Stas je tak samo. Ostatnio nawet sie zastanawiam czy kaszke robic na mleku i ograniczyc danie mleczne do dwoch na dobe: rano i przed snem:sorry2:
Muszę się Wam pochwalić, że Maciuś zjadł dziś ok.180 g obiadku i nie dostał po tym mleczka. Dostał herbatkę. I co ciekawe, byl bardziej najedzony niż jak jadł 130 g i 100 ml mleczka.
No widzisz? Moze nie taki z niego glodomorek, he? Woli tylko chlopina solidne zjesc jak czlowiek;-):-)

Odkad hanifka wstaje szybciej zmienilismy plan dnia wyglada on nastepujaco
4:00 - mleczko 120 ml
8:00 - mleczko 120 ml
11:00 - kaszka na mleku
14:00 - obiadek
17:00 - deserek
19:00 - mleczko 150 ml+2 lyzeczki kleiku

I wydaje mi sie ze mala je za duzo tego mleczka jadla go mniej bo nie dostawala tego o 8:00 ale teraz juz jest glodna o tej godzinie i nie wiem co zrobic jak uepszyc ten plan by bylo ok???

Jak ja bym chciał, żeby Krzyś chociaż raz dziennie napił się mleka z butelki a nie tylko cyca:baffled:
Próbowałam mu dzisiaj dać owsiankę ,ale nie było mowy:no:, kaszek też nie je:no:.
Tragedia ja już kompletnie nie wiem co mu podać na śniadanie.
On najchętniej jadłby obiadek na śniadanie albo chlebek z jakąś wędlinką. Daje mu troszkę ale wydaje mi się, że jeszcze jest za mały na takie normlane śniadanka:rofl2:

Enia a kaszka manna???? Ja małemu robię kaszke manną na śniadanie lub kolacje, a i ostatnio zaczęłam mu na śniadanie robić kanapeczki z pasztecikiem bardzo mu smakuje potrafi wtrabić cała jedną kromeczke popije to soczkiem i dziecko pojedzone :tak: robię mu również z masełkiem i szyneczką.

Nie chce niczego co jest na innym mleku:baffled:. Ale skoro Ty dajesz małemu chleb z pasztetem to ja też mu dam. Już wcześniej póbował z szyneczką, z pasztetem, z serkiem topionym i miał ochotę na dużo więcej:tak:
Hmmm... jeden feler, że my dalej nie mamy zębów:crazy:

To rzeczywiście feler bo Kuba to przynajmniej ma czym ugryźć tą kromke. Odkrawam mu brzeg i skórke i daję sam środek :tak: nie boje siębo konsultowałam to z pediatrą, która zaptała tylko o kupki i czy na skórze nie pojawiły się zmiany. Na szczęscie nie ma objawów alegrii czy nieprawidłowości to daję, a mały ma urozmaicenie.

reklama
Do góry