mnie juz zaczyna brakowac:-( naszych wspolnych chwil kiedy corke karmilam czesciej i mysle ze bedzie mi jeszcze bardziej tego brakowac jak zakonczymy karmienie calkowicie. kiedy widze jej usmiech na twarzy jak je cycora to porpostu jest to rozbrajajace . ale coz, trzeba przez to przejsc i sie z tym pogodzic, nie mozna przeciez wiecznie karmic. dobrze ze moj maz mnie utwierdza i dopinguje w tym co robie, jestem juz zmeczona i juz dluzej bym nie dala rady. a poza tym chce dziecko dac do przedszkola od wrzesnia i musze ja odzwyczaic zanim zacznie chodzic do przedszkola bo bardzo przywiazana jest do mnie. pozdrawiam i zycze powodzenia wszystkim mamom.:-)
reklama
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
magdisDobrze cie rozumiem bo to samo przezywalam i przezywam dalej.Brakuje mi tej bliskosci,tego usmiechu dziecka trzymajacego cycka ale coz takie jest zycie i dluzej nie moglam tego ciagnac.Za to teraz moje dziecko okazuje mi duzo ,duzo milosci!Ciagle sie przytula i caluje mnie nawet kilkadziesiat razy dziennie a najwiecej wieczorem przed snem.Pozdrawiam!
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
beata rozumiem ze sie dopiero uczysz ale na testy i proby sa inne watki od tego a nie np ten o karmieniu piersia ;-)
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Jesli masz jakies pytania czy moze chcesz podzielic sie swoimi metodami w odstawianiu to prosze bardzo pisz :-) :-) :-) tylko delikatnie poprostu zwrocilam uwage jak w twoich postach byl sam suwaczek tik-taka a w drugim poscie opis zdjecia chyba sama rozumiesz ze nie wygladalo to na rozmowe na temat konczenia karmienia piersia Pozdrawiam:-) :-) :-) :-)ok dzięki, wprawdzie chciałam pogadać o karmieniu bo własnie jestem w trakcie odstawiania, ale masz rację jestem nowa i dopiero się ucz ę .. ,
od miesiąca przygotowywałam sie do odstawiania od cyca :sick: ... , zaczęłam od odstawienia w dzień ( bardzo sie tego bałam bo usypiałam Krzysia tylko przy cycu) ale ku mojemu zaskoczeniu wypił 125 ml picia i zasnął i tak trwało około tydzień......
potem spróbowałam jedego wieczoru , raz karmiłam raz dawałam pić ( bo o mleku z butli to wogóle nie było szans ) ... i tak do 14 lutego , kiedy postanowiłam że koniec ...
i o dziwo Krzyś wogóle się nie upomina gdzie ja się trochę czuję winna ( takie mam odczucie)....
nie karmię już ponad tydzień , bolą mnie piersi ale da się wytrzymać a Krzyś wogóle się nie upomina... bardzo mi tego brakuję ...
martwię się tylko jednym że nie pije mleka..( od 2 miesiąca był alergikiem prawie na wszystko ) napisałam bbyyłł .. bo chyba mu przesło...
nie za bardzo tylko wiem czy tak bez mleka to można???/????
potem spróbowałam jedego wieczoru , raz karmiłam raz dawałam pić ( bo o mleku z butli to wogóle nie było szans ) ... i tak do 14 lutego , kiedy postanowiłam że koniec ...
i o dziwo Krzyś wogóle się nie upomina gdzie ja się trochę czuję winna ( takie mam odczucie)....
nie karmię już ponad tydzień , bolą mnie piersi ale da się wytrzymać a Krzyś wogóle się nie upomina... bardzo mi tego brakuję ...
martwię się tylko jednym że nie pije mleka..( od 2 miesiąca był alergikiem prawie na wszystko ) napisałam bbyyłł .. bo chyba mu przesło...
nie za bardzo tylko wiem czy tak bez mleka to można???/????
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
beata Piszac ze bola cie piersi masz na mysli ze zbiera ci sie pokarm i sa twarde?bo jesli tak to musisz troszke odciagnac sobie na tyle zeby poczuc ulge,ale nie za duzo zeby na nowo nie poruszyc produkcji mleka.A jesli chodzi o mleko w diecie dziecka,to probowalas dac jakas kaszke mleczno ryzowa z owocami?Lub mleko modyfikowane bananowe jest.Moje dziecko akurat zadnego plynnego mleka nie toleruje ale kaszke wcina a oprocz tego je serki,jogurty.
reklama
_anna
Fanka BB :)
bardzo mocno i cżesto myśle o odstawieniu synka od piersi i nie mam na to pomysłu - we wszystkich próbach wymiękam bo mnie za bardzo bolą piersi i za mocno on płacze za cycem - pomocy - synek ciągnie cyca całe noce i w dzień tez by chciał ale mu nie daję , najgorzej jest w eeekend bo wtedy w ciągu dnia chce zasnąc przy cycu? Pomocy
Podziel się: