reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ODSTAWMY RAZEM NASZE MALUSZKI - wszystko o konczeniu karmienia piersią

mnie juz zaczyna brakowac:-( naszych wspolnych chwil kiedy corke karmilam czesciej i mysle ze bedzie mi jeszcze bardziej tego brakowac jak zakonczymy karmienie calkowicie. kiedy widze jej usmiech na twarzy jak je cycora to porpostu jest to rozbrajajace :). ale coz, trzeba przez to przejsc i sie z tym pogodzic, nie mozna przeciez wiecznie karmic. dobrze ze moj maz mnie utwierdza i dopinguje w tym co robie, jestem juz zmeczona i juz dluzej bym nie dala rady. a poza tym chce dziecko dac do przedszkola od wrzesnia i musze ja odzwyczaic zanim zacznie chodzic do przedszkola bo bardzo przywiazana jest do mnie. pozdrawiam i zycze powodzenia wszystkim mamom.:-)

reklama
magdisDobrze cie rozumiem bo to samo przezywalam i przezywam dalej.Brakuje mi tej bliskosci,tego usmiechu dziecka trzymajacego cycka ale coz takie jest zycie i dluzej nie moglam tego ciagnac.Za to teraz moje dziecko okazuje mi duzo ,duzo milosci!Ciagle sie przytula i caluje mnie nawet kilkadziesiat razy dziennie a najwiecej wieczorem przed snem.Pozdrawiam!

ok dzięki, wprawdzie chciałam pogadać o karmieniu bo własnie jestem w trakcie odstawiania, ale masz rację jestem nowa i dopiero się ucz ę ..:eek: ,

ok dzięki, wprawdzie chciałam pogadać o karmieniu bo własnie jestem w trakcie odstawiania, ale masz rację jestem nowa i dopiero się ucz ę ..:eek: ,
Jesli masz jakies pytania czy moze chcesz podzielic sie swoimi metodami w odstawianiu to prosze bardzo pisz :tak: :tak: :tak: :-) :-) :-) tylko delikatnie poprostu zwrocilam uwage jak w twoich postach byl sam suwaczek tik-taka a w drugim poscie opis zdjecia:confused: chyba sama rozumiesz ze nie wygladalo to na rozmowe na temat konczenia karmienia piersia:no: Pozdrawiam:-) :-) :-) :-)

od miesiąca przygotowywałam sie do odstawiania od cyca :sick: ... , zaczęłam od odstawienia w dzień ( bardzo sie tego bałam bo usypiałam Krzysia tylko przy cycu) ale ku mojemu zaskoczeniu wypił 125 ml picia i zasnął i tak trwało około tydzień......
potem spróbowałam jedego wieczoru , raz karmiłam raz dawałam pić ( bo o mleku z butli to wogóle nie było szans ) ... i tak do 14 lutego , kiedy postanowiłam że koniec ...
i o dziwo Krzyś wogóle się nie upomina gdzie ja się trochę czuję winna ( takie mam odczucie)....
nie karmię już ponad tydzień , bolą mnie piersi ale da się wytrzymać a Krzyś wogóle się nie upomina... bardzo mi tego brakuję ...
martwię się tylko jednym że nie pije mleka..( od 2 miesiąca był alergikiem prawie na wszystko ) napisałam bbyyłł .. bo chyba mu przesło...
:tak: :tak: :tak: :-D :-D :-D nie za bardzo tylko wiem czy tak bez mleka to można???/????

beata Piszac ze bola cie piersi masz na mysli ze zbiera ci sie pokarm i sa twarde?bo jesli tak to musisz troszke odciagnac sobie na tyle zeby poczuc ulge,ale nie za duzo zeby na nowo nie poruszyc produkcji mleka.A jesli chodzi o mleko w diecie dziecka,to probowalas dac jakas kaszke mleczno ryzowa z owocami?Lub mleko modyfikowane bananowe jest.Moje dziecko akurat zadnego plynnego mleka nie toleruje ale kaszke wcina a oprocz tego je serki,jogurty.

reklama
bardzo mocno i cżesto myśle o odstawieniu synka od piersi i nie mam na to pomysłu - we wszystkich próbach wymiękam bo mnie za bardzo bolą piersi i za mocno on płacze za cycem - pomocy - synek ciągnie cyca całe noce i w dzień tez by chciał ale mu nie daję , najgorzej jest w eeekend bo wtedy w ciągu dnia chce zasnąc przy cycu? Pomocy

Do góry