reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ODSTAWMY RAZEM NASZE MALUSZKI - wszystko o konczeniu karmienia piersią

magdis witaj też zaczęłam od oduczania w dzień i my już nie cycolimy w dzień 3 dzień cycuś tylko na noc mała chwyciła butelkę hura pije mleko bebiko z kleikiem gryczano ryżowym smakuje jej wypije różnie 90ml 120 ml 150 lub rekord 180 ml raz wypiła po nocy oczywiście jestem konsekwentna i nie daję mała marudzi ale jakoś to jest najgorsze jest usypianie w dzień bo nauczona usypiać przy cycku kładę ją do wózka i chuśtam
magdis życzę ci wytrwałości może razem jakoś przez to przejdziemy nie my pierwsze i ostatnie.:tak:
Jeszcze tydzień planuję na noc dawać cycka a potem koniec mam nadzieję że mi się uda chopciaż nie wyobrażam sobie bez cycora małej :no: ale muszę wytrwać pozdrawiam

reklama
czesc mamusia! w tym tygodniu moja cora dostaje 3 razy dziennie cycora co jest sukcesem strasznym dla mnie. od przyszlego tygodnia odstawiam ja calkowicie bo nie ma co dalej przedluzac. potem poczekam z dwa tygodnie zeby sie przyzwyczaila ze nie mam cyca w dzien a nastepnie biore sie za karmienie nocne i tego sie najbardziej boje w sumie. mam nadzieje ze kilka nocy i bedzie po krzyku. gratuluje tobie sukcesu, oby tak dalej :). pozdrawiam.

czesc dziewczyny ...kiedys do was " wdepłam po porade " jakos odkładałam " ten moment z dnia na dzień a z ....przypałetała sie do mine niefajna bakteria i musiałam odstawić JAsia " w jednej chwili od piersi " ...

myslałam ..no to teraz sie zacznie . Jak zbliżała sie noc byłam przygotowana jak na " wojne "

tymczasem ........ moje dziecko olało mleczko ..... normalnie byłam w szoku ....

Wypił butle przed snem ..wiec nadeszła pora tulenia i cycusiowania ...mamusia powiedziała że mleczka niema juz ...Jasiu popatrzył na mnie i odwrócił sie na boczek lulu ..

W nocy raz sie przebudził ale szybko go przytuliłam ..powiercił sie i zasnoł .

Tak wiec skończyła sie nasza przygoda z mleczkiem mamusi ...mnie chyba bardziej tego brakuje niz mojemu synkowi :(
Jestem z niego bardzo dumna ze tak sobie poradził z tym .

Tymsamym zycze innym mamusiom takich bezstresowych < dla mam ;) > odstawień >

pozdrawiam l4dy

KOLEJNY DZIEŃ WYTRWAŁAM :tak: CYCUŚ TYLKO NA NOC.1 RAZ ALE MAŁA LUBI SOBIE POCIĄGNĄĆ.DZIŚ JUŻ 2 RAZY PIŁA BUTELKĘ RAZ RANO 180ML I DRUGI PRZED POŁUDNIEM 150 ML.
PIERSI JUŻ SIE PRZYZWYCZAIŁY DO TEGO ŻE MAŁA JUŻ ICH NIE CIĄGNIE "GODZINAMI".POKARM W JEDNEJ PIERSI MAM A W DRUGIEJ CHYBA JUZ NIC NIE MA.NA DNIACH CAŁKOWICIE JĄ ODSTAWIĘ ;-) OBY SIĘ UDAŁO :-)

A my już 10 dni bez cycania. Agnieszka śpi bardzo dobrze. Czasami zdarza jej się tylko przebudzić, ale dosłownie na chwileczkę. Wtedy tata ją przytuli i wszystko jest OK. Ja na razie nie ryzykuje zbyt bliskiego kontaktu z małą w nocy. Boję się, że może sobie przypomnieć do czego służy mamusia.:szok: Myślę jednak, że niedługo zapomni o cycu na dobre

Gratuluje wszystkim postepow i trzymam za was kciuki dziewczyny!Uf jak dobrze ze ja mam to juz za soba.....

ja też trzymam kciuki i życzę szybkiego i bezbolesnego odstawienia . wydaje mi sie że mi bardziej tego brakuje, i czuje się winna że nie karmię.
mały wogóle nie chce pić żadnego mleka z butli

reklama
Do góry