reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

witajcie

kwiatuszku podajmy sobie rekę...Ala od wczoraj zjadła łacznie 400ml mleka i banana.nic wiecej.w nocy miala temperature prawie 39st...jak widzi,ze ide z butelka albo z miseczka to w tył zwrot.ale u nas to zeby.wszystko wklada do buzi,dziąsła spuchniete,widać juz trzonowe.dzis mamy wizyte u pediatry z wynikami moczu zeby sprawdzic czy to czaem nie infekcja moczowa...
emka mama wczoraj pojechala do szpitala.tzn my ja zawiezlismy.bylo kiepsko.sama nie mogła isc,wymiotowala.dostała kroplówki,zrobili jej tomograf,dzis jak pojedziemy do niej po poludniu to bede wiedziala wiecej.

reklama
Emka nie daję jej już strzykawką bo by się już całkiem do jedzenia zraziła. Wygląda to tak. Wkłada smoczka pociągnie raz ryk (mleko). Wkładam herbatkę pije do końca... Obydwa tak samo ciepłe. Oliwka też wszystko wkłada do buzi. Spr już chyba milion razy ale nic jej nie idzie. Do tego ma straszne wzdęcia. Przy jedzeniu purka, pręży się...
Karola mam nadzieję że z mamą nie będzie źle.
Dziewczyny czy któraś chciał by ubranka dla małej? Na bb jest dziewczyna która mieszka w Irlandii i ma PRZEPIĘKNE ubranka!!!! Wczoraj mi przysłała paczkę. Są piękne. Wszystkie oryginalne. Ale ma duzo mniejszych rozmiarów gdzie Oliwka już w nich nie pochodzi. A na prawdę warto. Jeśli by któraś chciała to pisać do mnie na priv:tak:

a ja poczytala troche w necie,ze przy ząbkowaniu temp.nie przekracza 38st,a przy zapaleniu układu moczowego juz tak...hmm...no u nas przekracza zdecydowanie 38st...i tu i tu brak apetytu,rozdrażnienie...ehh dzis na 17 mamy wizyte u pediatry

To co moje dziecko ostatnio wyprawia to masakra. Ciągle głodna, a jak musi 2 sekundy poczekać na mleko to taki wrzask jakby z miesiąc nie jadła. Chyba będę jej musiała zwiększyć dawkę. Tylko kurcze, dziś po 1,5h jak położyłam na brzuszku to ulała dość sporo takim stałym już mlekiem :baffled: Jadła o 10 a po 2h już była głodna i to taki ryk był, myślałam, że ogłuchnę. Wypiła 100ml mleka i 5 łyżeczek marchewki i dalej był wrzask. Dorobiliśmy 40ml i w miarę spokój, ale tak się zmęczyła tym rykiem że do teraz śpi. Jakiś skok wzrostowy czy coś? :confused::confused:

prija możliwe,rób jej więcej mleczka jak ma fajny dłuższy odstep od karmienia,te min.2h by musiało być,moja tez tak ma,nawet do dzisiaj.

Zawsze tak jadła właśnie co 3h 160ml, a teraz nie umie tyle wytrzymać i mam wrażenie jakby troszkę "schudła" jeśli można tak powiedzieć. Więc zwiększe jej na razie o 20ml i zobaczę. Tylko, że w tym tygodniu kilka razy ulała mi i dlatego myślałam, że ma za dużo. Może przez wprowadzoną marchewkę? Jutro dam jej marchewkę z ziemniaczkami i zobaczymy.

Karola, jak Twoja ma takie temperatury to Ty sobie hasło pt. "porządne jedzenie" odpuść. Jakbyś tyle stopni miała to też byś nie jadła. Jak wróci do normy to nadrobi. A póki co pilnuj, żeby piła jak najwięcej - dawaj jej co tam lubi

Kwaituszek, a może jej to mleko nie służy - tzn. przez to ma te wzdęcia i kojarzy temu pić nie chce...
A jak to smak jest winny to może czymś smak zmienić choćby tą herbatką

Prija0, tak jak dziewczyny radzą pewnie pora zwiększyć porcję
A do ulewania trzeba się przyzwyczaić ;-) Lada moment dzieciaki zaczną nałogowo leżeć na brzuchach, więc nakarmisz odłożysz a dziecię bach na brzuch, Ty bach na plecy, bo przecież dopiero jadło, a ono już na brzuchu ;-) więc siłą rzeczy szanse na hafty rosną ;-) i to takie trudno spieralne, bo mleko+warzywka

Czarna, oby młody nie złapał od Ciebie choróbska. My już drugi tydzień bujamy się z katarem małej...

reklama
Just: Ale bym chciała, żeby Mała już się kulała. A Ona nic, nawet na boki. No cóż chyba muszę się uzbroić w mega cierpliwość :-)

Do góry