reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Odskocznia;))))

czarna polecam SINLAC jest to kaszka kukurydziana dla alergików na chlebie świętojańskim.mojej małej smakuje.wtrynia az jej sie uszy trzęsą.firma NESTLE cena ok 20zł.dodaje małej na noc do mleka.a kaszki,kleiki itd sa w rosmannie jeśli masz do niego dostęp.

reklama
Hej dziewczyny.
Sorki, że tak się wbijam. Nie wiedziałam, że już nie długo trzeba wprowadzać coś do diety dziecka. Powiedzcie mi co i kiedy dokładnie?

Emy Ali jest śliczny!!! Jak dobrze, ze jesteście już razem!!!!

a z karmieniem powoli będzie lepiej, u mnie Tomuś bardzo ładnie ssał aż dziwne było bo pierwsze dziecko itp a z Adasiem było tak że jak brał się do jedzenia to ja myślałam że pod sufit wyskoczę, ale dałam radę Tomka karmiłam 4 miesiące a Adasia już 7 i dalej karmię.

Prija spokojnie, masz jeszcze czas :tak:
Ja moge powiedziec jak ja wprowadzalam nowosci.
Dokladnie w ukonczonym 4tym miesiacu dalam mlodej lyzeczke jablka startego (surowego) i wszystko wlasciwie plula, z gotowanym poszlo lepiej, a juz ze sloiczka superowo. Przez tydzien dawalam po lyzeczce, dwie, potem coraz wiecej, gdzies po 2-3 tyg pol sloiczka juz jadla. Wprowadzalam jedna rzecz na raz przez tydzien. Po jablku dalam gruszke i marchewke (ale marchewki nie daje nigdy codziennie, bo zatwardza).
Kaszke do mleka (jedna miarke) wprowadzalam mniej wiecej w wieku 4,5 mz. Raz ryzowa, raz kukurydziana. Potem pomalu dawalam jej lyzeczka, kaszke na mleku lub wywarze z warzyw (marchewki, pietruszki lub selera).
Potem w 5 miesiacu zaczelam wprowadzac gluten (miarke kaszki manny do mleka codziennie) i tak jak ponoc NIE WOLNO dawalam jej skorke chleba i obrzeze (suche) pizzy. Zdecydowanie mojemu dziecku smakuje wszystko z glutenem, a ryzowa czy kukurydzianka pluje dalej niz widzi.
Tak samo w 5 miesiacu zaczelam dawac jej przetarte warzywa na rosole z cieleciny lub kury, stopniowo wprowadzajac tez mieso, czasem zageszczam kaszka.
Teraz moze jesc juz wszystkie owoce praktycznie, duzo warzyw.
Od jakiegos tygodnia wprowadzilam jogurty (kremowe), tak mniej wiecej co drugi dzien.
To chyba tyle.

hej kochane pogoda beznadziejna :-(do tego mam mega stres bo dzisiaj wizyta u gina :-( bardzo was proszę trzymajcie kciuki za moją fasolkę ;-)emy malutki jest piękny,przesłodki i cudaczny :-) buziaki dla małego królewicza;-)

pozdrawiam was, caluje wasze dzidziolki i zycze miłego dnia ja jakos dzisiaj nie mam do niczego głowy ;-)

reklama
Do góry