reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

LILIJANA ale miałam noc...ja pierdziu...od 4 takie ryki,że szok,jak nigdy,nie dość,że te cholerne gazy ją męczą ostatnio juz na maksa to jeszcze zęby...Napisałaś,że dawałaś małej nurofen...?Niby lepiej paracetamol,że mniej szkodzi.Miałaś syrop jakiś czy czopki?Ja się boje czopków,niby najmniejsze a i tak duże ,więc jak w tą dupkę małą to pchać:( No nic,szczepienie przesune,ale nie wiem co z Rotarixem cholera,czy można dłużej zwlekać z drugą dawką,bo i tak 6 tyg minęłoby od pierwszej dawki. Jak mnie to wszystko wkur...Lekarzy mam do dupy!!!Polecono mi następnego-chyba skorzystam,ale to w sprawie tych gazów,bo już nie wyrabiam z jej szarpaniną ,ona chce piernąć a nie może,skacze,stęka az chrypy dostaje,a ostatnio to juz wkurzona ryczy na maksa.Jak długo tak może być,tyle kropli już brała i dostaje nadal,lekarze nie każą zmieniać mleka,bo kupy ma normalne...Niby po 3 miechu mijają takie dolegliwości,ale ja mam wrażenie,że jest gorzej.Do dupy! KWIATUSZEK a jak humory małej przy jedzeniu?

reklama
Emka teraz już dobrze. Ale jak jej szły zęby to była masakra. Przez 5 dni w ogóle nie jadła.... Teraz nawet moja "kuchnia" jej smakuję. Ostatnio kupiłam krolika od sąsiada i jadła aż się jej uszy trzęsły. Hmm zmieniliśmy mleko na HA i chyba wróciły kupki ze śluzem... Nieraz jest ładna kupka a nieraz jest troszkę śluzu. Jutro pogadam z dr o tym. Mi Pani w aptece na ząbki polecała w syropie. Że czopki cos tam, coś tam nie pamiętam. Ale ja już dałam wtedy malej czopek, ten najmniejszy. I raz jej tylko dałam bo była mega marudna, ja już nie dawalam rady i musiałam dać.

DZIEWCZYNY a u Waszych pociech zęby szły książkowo tzn.od jedynek i dopiero reszta? Moja ma dolną 4 i górną 3...

Emka , współczuje ci tych dolegliwości małej
z zębami to indywidualna sprawa , najczęściej pierwsze wychodzą jedynki na dole i na górze
mnie mama wczoraj powiedziała , że miałam dwie dolne jedynki jak kończyłam 2 miesiąc , a bratu wyszły jak miał 8 miechów
Milana też swędzi ewidentnie dolna szczena , ale narazie nic nie widać...

Czarna a co tam u Milana?Lepiej już? A zauważasz u niego skoki rozwojowe?Nasz z dnia na dzien zaczęła więcej dźwięków wydawać,skupiac się na danej rzeczy,za nami i za głosem to już wodzi jak szalona...może to też dolozyło się do marudzenia...super-skok,katar,zęby,gazy...o ja cie

narazie zauwazyłam jeden taki skok, ale fakt bystry jest juz . u nas zdecydowanie lepiej , zmiana mleka i wszystkie czerwone plamy znikly

A na pewno to aż 4? Bo u dzieci te zęby są mocno rozstrzelone w paszczy. No jedynka to wiadomo, że nie, ale może jednak macie 2 i 3? ;-) Weronika ma zęby takie patelnie duże, że w szoku jestem, Adzik ma ząbki jak perełki. :tak:

Nurofen, paracetamol, ibuprofen, w syropie, w czopku, zależy co jest bliżej drzwi szafki od apteczki. Wolę dać czopek (te trzymam w lodówce) bo działają błyskawicznie. Zaokrąglam tylko palcem ten kant ostry, żeby nie bolało. Przestań się bać. Zaraz się zdziwisz co ona potrafi do paszczy włożyć i też będziesz mówić paszcza malutka, jak żeś Ty to tam zmieściła? :laugh2::laugh2::laugh2:
Co do gazów to mocno współczuję. Są tu dzieciaczki, które z gazami walczyły i przeszło jak za odjęciem ręki w 3-4 mż.

Mamy butelkowe! Powiedzcie mi jaką wodę dajecie maluchom? Bo ja daję przegotowaną z kranu tak jak robiły moje bratowe a dzisiaj się naczytłam o wodach mineralnych! Ja kiedyś osiwieje....
Lilianna ja też wole czopki. Jakoś boję się że cała dawka nie dotrze do żołądka bo np wypluje...

KWIATUSZEK ja kupuje jakieś mineralne,nawet udaje mi się trafiać na te "niby" specjalne dla dzieci,przebadane przez instytut-przegotowuje je i tak,bo wiadomo,że w mineralkach też jest syf...nie jest tak z nimi pięknie jak opisują,ale chyba i tak lepsze to niż kranówka.Chociaż... DZIEWCZYNY ja mam czopki dla niemowląt Paracetamol Femina 50mg i Efferalgan 80mg i mówicie,że nie mam się bac wetknąć całego w tą małą dupkę?;) Jedni mówią,żeby dzielić czopka na 4 częsci i kawałeczki dawać,ale jak ?Przecież lek jest w jakiejś tam części tylko tego czopka,nie w całości,wiec pewności nie ma ,na którą część się trafi i czy pomoże. Leży ten mój babolek umęczony nocą i dzisiejszą pogodą,pospała sobie teraz jak nigdy...LILIJANNA ostatnio lekarz jak byłam z nią na osłuchaniu to powiedział,ze to "4";) Kij tam go wie,ważne,że boczne i to jest dziwne...

reklama
Do góry