reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

hej kochane wpadłam zakomunikować że czuję się bardzo dobrze;-):-) czytam książki i się relaksuję :tak:trochę się u nas dzieje się w rodzinie odnośnie mojego siostrzeńca dziewczyny nie wspomniałam wam że ona także w tym czasie co ja zaszła w ciąże w 4 tyg była na usg i lekarz powiedział ze jest pecherzyk i kazał przyjść po 2 tyg była i lekarz powiedział ze na 99% jest puste jajo płodowe wychodziło na 6 tydz kazał przyjść po weekendzie zeby się upewnić i dać skierowanie do szpitala ale ona nie poszła na to usg ktoś jej glupot nagadał że zarodek się jeszcze może rozwniąć więć tak chodzi:no::wściekła/y:chciałam ją wesprzeć tłumaczę że ma iść do lekarza albo do szpitala i sprawdzą co i jak ale niestety jak grochem o scianę więc stwierdziłam ze nie będę ingerować bo co do czego to i tak będę tą najgorszą........:no::-(zojka gratki dla syna na pewno jesteś dumną mamą;-) a co do cysty to się nie znam ale nie martw się na pewno będzie dobrze:tak::-)emcia to faktycznie małej idą szybko ząbki :-) Alankowi wychodziły jak miał 7 msc ale za to pełną parą i zaczeło się od górnych jedynek i dwójek 4 na raz mu szły..........:szok: pozniej na dole tak samo bardzo szybko miał pełną buzię:-D gatto odnośnie ząbków to nie ma reguły czy góra pierwsza czy dół też słyszałam różnie opinie:-) słyszałam również ze jak dziecko urodzi się z zabkiem to jest on zabiegowo usuwany jeszcze w szpitalu nawet gdzieś czytałam artykuł ze to nie jest dobrze:confused: buziaki dla gattinki :*:-)bett a Alanek jest kochanym syneczkiem bardzo mądry jak na 4 latka a takie pytania zadaję że głowa mała:-D pozdrawiam buziaczki dla was :*

Pozdrowienia kochane:-);-)

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, tak dzieci rodzą się z zębami. Jak ja rodziłam Oliwkę kobieta miała też córeczkę i urodziła ją własnie z ząbkiem. Wyrwali go żeby dziecko sie nie zakrztusiło bo te ząbki słabo się trzymają.
Emka moja Oliwka miała biegunkę jak miała 6 tygodni. I Pani w aptece sie mnie zapytała czy jej ząbki nie idą. Ja wywalilam takie oczy na nią, a ta mi mówi że niektore dzieci nawet na 3 mc mają już większość zębów.

Angel - chcesz powiedzieć, że ta dziewczyna 10 miesięcy chodzi z obumarłą ciążą? To może być bardzo niebezpieczne!

A ja leczę cystę u Chinki akupunkturą. Wczoraj miałam pierwszy zabieg a dzisiaj drugi. Jakoś bardziej wierzę w to niż w medycynę konwencjonalną. Dzisiaj może dowiem się o wynik markera nowotworowego, bo oczywiście wczoraj gabinet był zamknięty a dzisiaj nie wiem co będzie, bo nie ma mojej lekarki. Gdybym miała raka, to takie przeciąganie skazuje mnie na śmierć, tak jak moją mamę, którą diagnozowali 3 miesiące aż doprowadzili, że nowotwór rozwiną się do IV stadium!

Angel - chcesz powiedzieć, że ta dziewczyna 10 miesięcy chodzi z obumarłą ciążą? To może być bardzo niebezpieczne!

:-D:-D:-D nie to wychodzi na to ze to jest 7/8 tydz ciąży,ona twierdzi ze nic się nie dzieje i czuje sie dobrze i cały czas ma nadzieję że zarodek się rozwinie :no:

Hej!
Emka mam nadzieje ze nie bedzie az tak zle z zabkami

Angel wiara czyni cuda podobno... A tak serio masz racje ze sie nie wtracasz

Zjola &&&&&&&&&&&

A my w szpitalu od wczoraj. Mialy byc 2 dni i do domku a niestety zadecydowano ze zostajemy do konca. Cc mam miec miedzy 3 a 10 wrzesnia. Czyli zadnych konkretow. Mysle ze jak bedzie dobrze to dociagniemy do 10. Decyzje maja byc podejmowane z dnia na dzien

Trzymajcie kciuki zebym tu nie zwariowala :)
Buziaki!

zjola to kciuki za wyniki badań,zeby było wszystko dobrze...
angel straszne nieodpowiedzialnie ona robi,może się poprostu boi iść sprawdzić co i jak,stąd te nadzieje i zachowanie....Tylko to dla jej dobra jest,zeby szybciej reagowala.w6 tygodniu i jeszcze nic nie ma..hmm w takim razie niech idzie do innego ginekologa na potwierdzenie jak do szpitala nie chce.
Sama nie wiem jakbym zareagowala na jej miejscu,też pewnie bym maiala nadzieję,że wszystko się rozwinie jeszcze....
Powiedzialas jej raz i teraz trzeba dać spokój.

Ostatnia edycja:
emy,nisiao wiecie nie mówię ze zycze im zle broń boże chciałabym aby się okazało ze wszystko jest oki :tak:tylko zdziwiło mnie to ze nie poszła do gnia jak kazał jej przyjść na wizytę przeciez to nieodpowiedzialne :no: nie mam pojęcia jak to jest z tym usg ona chodzi na wizytę do mojego gina u mnie w 6 tyg była już fasolka i bijące sreduszko ale sama nie wiem moze u kazdej kobiety jest inaczej teraz do mnie zadzwoniła siostra i powiedziała ze ona mowila ze i tak nie mogą jej teraz usunąć tylko dopiero po 10 tyg niby.

nisiao ja jej powiedziałam żeby chociaż pojechała do szpitala powiedziała jaka sytuacja i przecież zrobią usg i zobaczą za pewne tez bym miala nadzieje ze jednak sie jeszcze rozwinie ale na pewno bym nie siedziala na tylku i czekala tylko pojechala i chciała sie upewnic lepiej znac prawde nawet jesli ona bardzo nas zaboli niz siedziec i ciagle tłuc sie z myslami :-( emy mega kciuki za was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& będzie dobrze jeszcze troszkę i będziesz tulić maluszka:-);-)

Ostatnia edycja:
angel ja to rozumie,że nie chodzi o to ze Ty jej życzysz źle,swoje przeszlaś też i poprostu z troski z nią rozmawialam,nawet pisząc tutaj to dlatego,ze sie martwisz....No mam nadzieję,że jest wszystko dobrze i tak będzie...

Emy &&&&&
Angel u mojej siostry dopiero w 7 tyg pokazało się dziecko i serduszko. Bo miała później owulkę niż wychodziło z OM.
Wiecie co... Ostatnio spacerowałam z taką dziewczyną. I opowiadałam jej że miałam jechać w pt z kuzynką na lumpki ale ona pojechala w góry. A że miałam czas to bym sobie tak pochodziła i kupiła coś na zimę dla małej. Dodam że ona ma synka. I wiecie co? wczoraj z samego rana podjeżdża pod dom, wypakowuje reklamowkę ubrań i mi daje. Bo jej siostry mają córki i mogę "pożyczyć". Przez myśl mi nie przeszło że ona coś takiego wymyśli. Tak mi się głupio zrobiło że szok...:eek::szok::sorry:

reklama
kwiatuszek może nie potrzebnie się o nią martwie i będzie dobrze:tak:siostra dzisiaj mówiła ze idzie 5tego do gina więc jest nadzieja:-) dlaczego głupio to miło z jej strony przecież nic w tym złego a ubranka ci się przydadzą ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry