reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

reklama
Emy wiesz, ze zarowno do tymczasowego jak i normalnego paszportu musza byc obydwoje rodzice z wnioskiem? na pewno wiesz... no nic, mam nadzieje, ze ci sie uda, bo kurde te urzedy..

A ja myślałam że tylko mój komputer wariuje... Ciekawa jestem co to było...
Nareszcie troszkę chłodu. Oliwka nawet lepiej się dziś czuje. Nie marudzi i nawet ładnie zjada (pfee pfee żeby nie zapeszyć).

Kurcze blade ja to jakos nie bardzo sie znam na tych polskich przepisach. My ostatnio bylismy zarejestrowac mloda w polskim urzedzie i tez musielismy byc razem :baffled:ale to byla inna sprawa, bo mloda sie urodzila tu i chcielismy jej jeszcze wyrobic polskie obywatelstwo dodatkowo. Wyszlo na to, ze i tak cosik tam zle bylo i nie dalismy rady tego zrobic, zostawilam mamie upowaznienie do tzw uzupelnienia aktu urodzenia i ona potem to zalatwila na spokojnie, bo ja musialam jej doslac papier. W kazdym razie teraz ponoc moglaby isc sama zameldowac Cristy (bo jest to konieczne) i poprosic o PESEL. Musze ja wyslac, bo chcemy 31 sierpnia jechac do PL i bym sobie go juz moze odebrala.

gatto najłatwiej napisać upoważnienie dla twojej mamy.
moja siostra rejestrowała nasz akt ślubu w polskim urzędzie stanu cywilnego i to jeszcze dzięki upoważnieniu, które napisałam odręcznie podałam tylko mój numer dowodu

wiesz, z tego co się dowiadywałam wychodzi na to, że jak się składa wniosek przez konsulat dostajesz pesel w kilka dni. a jak rodzisz w pl to pesel przychodzi do ciebie po 3-4 tyg. - dostajesz akt urodzenia, meldujesz dziecko i czekasz na pesel, bo to są jakieś automatyczne procedury, których raczej nie da się przyspieszyć albo osobno złożyć wniosek o nadanie pesel.
czyli ty składając wniosek w ambasadzie, bądź przez twoją mamę dostaniesz pesel szybciej niż ja.
zresztą daj znać jak wam poszło.

reklama
Jakiś wirus coś mota, jest już to sprawdzane - to a propo wariacji na bb.

Emy - trzymam kciuki by M. mógł dojechać do Was, niemniej jednak myślę, że najważniejsze by wszystko poszło gładko, a razem i tak będziecie resztę życia. :tak:

U nas na dworze przyjemniej niż w domu, przeciągi mam porobione, jakoś się żyje.

Do góry