reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

:-D:-D:-D co do słodyczy to weź sobie zerknij na przepisy z diety Dukana, dużo różnych rzeczy można zjeść, najszybszy chyba deser to ubić jogurt naturalny ze słodzikiem, dodać parę kropel esencji , do tego dodać żelatynę i taki sernik na zimno wychodzi, Ja robiłam z colą, z kakao odtłuszczonym , po 3 dniach już mi nie smakowało ale głód czekoladowo-słodyczowy zaspokaja :tak:
uuuu kobietka - dzień po imprezie jest dniem straconym :-D

reklama
Ja 3 razy podchodziłam, tylko że ja nie mam cierpliwości więc jojo :sorry::confused2:
Przepis jest taki : na ciasto :
4 szklanki mąki ,
Olej roślinny - 8 łyżeczek,
Sól - 2 szczypty,
Cukier - 1 łyżeczka,
Woda - 1 + 1/4 szklanki
Wódka - 1 łyżeczka
Na farsz:
* Wieprzowina - 300 g,
* Wołowina - 300 g,
* Bulion lub mleko - 0,5-1 szklanki
* Cebula - 1,
* Sól
* Pieprz
* Pietruszka,
* Koper

Wyrobić ciasto, przykryć wilgotnym ręcznikiem, 3-4 razy wyrabiać ( w sensie mieszać czy jak to nazwać ). Farsz - wszystko wymieszać :-D
Gotowe ciasto rozwałkować , grubość 2-3 mm i wykroić za pomocą talerzyka koła ok. 15 cm średnicy. Na środek placków wykładać łyżką farsz , zwinąć w pół i dobrze połączyć , widelcem zrobić nacięcia - tutaj jest pokazane http://gotovim-doma.ru/view.php?r=512

Hejka, wy znowu o jedzeniu:-)
Ja też muszę się wziąć za siebie bo usłyszałam ostatnio że tyłek mi rośnie:szok:
Więc muszę się zapisać na jakieś fikołki bo jedzonka raczej sobie nie odmówię:-p
Wczoraj przylazła @, ale na pn zapisałam się do ginka bo muszę zrobić cytologię.
Kobietko wstajemy..... i leczymy kaca:tak:

Hello !
Wybrałam się rano z dziewczynami do małpiego gaju , a tam zamknięte , wrrr! Zmarznięte wróciłyśmy do chaty , teraz pójdziemy jeszcze raz , bo od 14.
Ja czekam na @ , łeb mi chyba rozerwie tak mnie boli .
Mój Pan to się zdecyduje jak już za późno będzie. Mnie to już przestało zależeć...
Buziaki

Aniunia , jak tam na froncie? !
Zjola , a u Ciebie?

czesc dziewczynki..

Ja tu cały weekend wchodziłam patrząc czy nikogo nie ma,... no ale pustki były.. Zresztą jak na większości wątków.. KAżdy chyba rodzinie czas poświeca...

U mnie średnio... Tak jak przypuszczałam , że ta ciąża to już będzie jedna wielka paranoja tak też się stało... Mówie Wam... Strach jaki mi towarzyszy codziennie rano przed odwiedzeniem wc jest nieopisywalny.. W piątek po wizycie miałam czerwone plamienie ( mam nadzieje, że to przez wizytę u gina) ale to było jednorazowe, które pozniej przemieniło się w resztki jakies brązowe , wiec humor mi sie poprawił.. Ale i tak mam wielkiego stracha..
Chciałąm sie wypowiedziec na temt polityki prorodzinnej, czy jak t sie tam nazywa, w Polsce.. Lekarz przepisał mi 3 paczki duphastonu i 3 opakowania clexane i to jest tylko na miesiąc..Wiecie jaki koszt jest tego? duphaston 3x 40 zł=120 i clexane 3x60zł=180 a gdzie to tego jeszcze acard i femibion no i badania, które tez sa płatne.. Taki chory system w Polsce... A chcą , zeby wiecej dzieci sie rodziło.. Tylko ja pytam za co? Kogo stać? Załąmałam sie jak mi gin powiedział, że clexane jest nierefundowany.. Sprawdzał przy mnie.. Ale mój maz poszedl do apteki i spytał czy rzeczywiscie tak jest i sie okazało , że clexane mozna jednak dostac na ryczałt za 7zł. Wieć zaczelismy kombinować receptę od mojej rodzinnej no i załatwiliśmy:-)Ale fuks.. Tak bym była 180 w plecy.. Zerszta co ja mowie.. przeciez to do konca ciązy sie praktycznie bierze.. A.. i jeszcze jedno.. Moj gin chciał mi juz na dniach ostawic acard.. Przestraszylam sie, bo przeciez wiekszosc bierze baaardzo długo.. To pozwolil mi brac do nastepnej wizyty... Nie wiem czy go słuchac w tej kwestii..
Ale sie namarudziłam...

Właśnie wcinam faworki.. Mój teściu robił...

Anastazja nie pojechalismy do krakowa wkoncu, bo na weekend była rodzinka z Krk , wiec oni wzieli skierowanie i maja umówić mamie termin operacji..

Zjola
też czekam na info..

Czarna to u Was chyba ferie teraz?

Anulka trzymaj się dietki i nie odpuszczaj, bo naprawde warto... Nie wiem jakim cudem, ale ostatnio bardzo sobie pofolgowałam z jedzeniem,.. wczoraj sie waze a tu kilo mniej.. Waze juz 53,4 kg.. to był dla mnie szok..

Ostatnia edycja:
Aniunia , dobrze będzie nie martw się . A z tą służbą zdrowia to faktycznie najlepiej wszystko samemu sprawdzić , bo niewielu ludzi w tym nawet lekarzy jest zorientowanym w tym całym bajzlu.

Magda , też powinnam zacząć ćwiczyć - bo jedzenia to sobie nie potrafię odmówić
Po @ zacznę chociaż jakieś brzuszki robić , albo co...

Hej, hej!

Jestem, żyję, tylko, że dla odmiany net nawalił. Dopiero teraz naprawili.
Dzisiaj mam konsultację anestezjologiczną ok 17.30. Myślę, że nie bedzie niespodzianek, bo ja zdrowa jak koń jestem. Jutro napiszę, co i jak.

Anniunia - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Buziaki dla wszystkich

Tak , u nas ferie i mam teraz tydzień urlopu , nie mam nikogo do dziewczyn , ale przynajmniej ja też sobie odsapne.
Narazie spadam , bo mnie już molestują żeby iść do Gaju. Będę wieczorem , bay.

reklama
Annunia cholerka rzeczywiście wszystko jest robione aby rodzic więcej dzieci ....nie będe tego komentowac bo po co sie denerwowac..tępe pały w tym rządzie i tyle..... Wez moze zapytaj babek na wiesciach one tam jak biorą to wiedza co i jak.;-)z tym acardem.
A ile wazyłas przed dietą??chudzinko ty :tak:

Faworki ...ja płakusiam teraz o tak:-:)-(zeżarłabym dosłownie , nie zjadła .
czarna ja to mam takie nerwy na tego mojego ze jakbym wiedziała że jutro zmartwychwstanie to bym go dzisiaj udusiła.:-p

Do góry