reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ODCHUDZAMY SIĘ :) - Mamy na diecie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Justa no nie nie ma jak spór o jajko miejskie i wiejskie dobrze ze ja mam swoje osobiste wiejskie od swoich kurek to pewnie mniej kaloryczne:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Patrycja witaj w gronie odchudzajacych bierz sie w garść i cwicz jak se rowerek kupilas :-):-):-):-):-)

MH no nie ja to tez żartem napisalam:-):-):-)

Anakonda a jakie deserki robisz:-):-):-)wrzuc jakiego przepisa:-D:-D:-D

Ja dzisiaj zajadalam sie piernikiem polecam jest pyszny :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Jakie deserki robię, a różne, codziennie coś innego oby tylko coś słodkiego mieć :-D:-D:-D

Np. ptasie mleczko
Składniki:
3 chude serki homogenizowane (185 g, bo takie miałam)
4 jaja
1 szklanka mleka
4 łyżeczki żelatyny
10 łyżek słodziku w płynie (dla mnie było za mało więc dodałam jeszcze 3 rozkruszone tabletki)
trochę wody do rozpuszczenia żelatyny
ew. jakiś aromat
Wykonanie:
Żółtka i słodzik ubijamy mikserem na puszystą pianę. Dodajemy aromat (ze 3 krople), po trochę serka, dolewamy mleka ciągle ubijając masę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, lekko studzimy i dodajemy również stopniowo do masy nadal ubijając. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, mieszamy i wykładamy do pucharków. Wkładamy do lodówki i za moment deser gotowy.
Jeżeli chcemy mieć ptasie mleczko o innym smaku możemy, przed dodaniem ubitej piany z białka, dodać kawę rozpuszczalną (rozpuszczoną w odrobinie wody lub mleka) lub kakao (zalewamy odrobiną gorącej wody, wtedy ma zapach i smak czekolady, energicznie mieszamy na gładką, lekko płynną masę i dodajemy do ptasiego mleczka).

Batoniki musli

sklad :
4 czubate łyżki mleka w proszku- niskotłuszczowego
2 łyżki czubate otrąb owsianych
1 łyżka czubata pszennych
1 plaska łyżka kakao
1 łyżka słodzika w pudrze lub 4-6 tabl rozduszonego słodzika w tabletkach
4 łyżki mleka
Wszystkie suche produkty wrzucić do miseczki i wymieszać ze sobą. Dolać 4 łyżki mleka szybciutko wymieszać łyżką i zagnieść ręką formując kulę . Kule podzielić na dwie części i uformować dwa batoniki w formie walcy .
Wstawić do zamrażarki na 15 min. Po tym czasie wyciągnąc i można ostrym nożem przeciąć wzdłuż uzyskując tym samym 4 batoniki lub jak ktoś chce może inne formy uformować w paluszkach przed schłodzeniem.

Nutella
3 czubate łyżki mleka odtłuszczonego
3łyżki mleka
2 krople olejku migdałowego
Poł łyżki kakao
Pól łyżki słodzika w pudrze
Wszystkie składniki mieszać tak długo, aż uzyskamu jednolitą masę .

Cytrynowy deser serowy
Skład:
400 g sera białego chudego
3 białka
15-17 tabletek słodzika
6 łyżeczek żelatyny
1/3 szkl mleka
olejek cytrynowy
Wykonanie :
Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku . Zmiksować ser dodać rozduszone tabletki słodzika oraz olejek cytrynowy . Dolać do masy żelatynę z mlekiem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej . Wymieszać i nakładać do pojemniczków. Wstawic do lodówki do zastygnięcia .

Dziwczyny a uprawiacie jakies sporty? ja oprocz tego ze rowerek to dzis sobie zarzucilam takie cos :-) YouTube - Dance Dance Dance Fitness to tak zeby cale cialo rozruszac...ale przyznam kondycja srednia-wrecz zla :-D pluca prawie wyplulam po tych 10 min. zeby sie uspokoic to usiadlam na minute :-D ale zaraz wzielam sie za sprzatanie i cala godzine w ruchu bylam :-) poznoiej jeszcze na rowerek...ale teraz bede cwiczyla cos w tym stylu... nastepny filik bedzie ten----> YouTube - Core Rhythms

ja dzisiaj rano byłam na rowerku, bo dzisiaj mam wolne od treningu siłowego, za to własnie pochlonęlam michę grochówki z kromką chleba:D

patrycja ja ćwiczę 5 raz w tyg na siłowni :))
to Ty ode mnie kupowałaś ksiązki??:-) fajny awatarek:) Twoja fotka?

anaconda gdzie kupujesz słodzik w płynie? drogi jest?

hej Meduska-tak od Ciebie :-)
Ta w avatarku to ja ;)
a w Twoim to Ty? ;-)
no i fajnie ze tak smigasz na silownie :-) ja mam na dole w sumie mozna powiedziec w tym samym bloku,mam korty i inne cuda...a ani razu nie bylam :-D
Dzis wytrwale na sniadanko kawalek makreli wedzonej a na obiad salatka ... mialam jesc zupe ale za duzo w niej ziemiakow i zrezygnowalam... ;) malo dzis wypulam...ide zaraz dzban herbaty zapazyc i wracam do pracy... na kolacje zjem dwa jablka ;)

hej wam

gosiagro przeczytałam, dzieki jeszcze raz...wszystko obkułam,,,hehe
Justa jakos leci...
Patrycja ja nic nie uprawiam,,leniwa jestem..
anaconda wow ale pysznie brzmia te przepisy...

Ja mialam zaczac w poniedzialek,,no niestety ale sytuacja mnie zmusiła i nie mogłam wtedy zaczac.
Dzisiaj zaczełam,,obkupiłam sie w potrzebne rzeczy..tzn jedzonko...i zaczelam z wagą 58kg...wogole schudłam 2kg przez ferie....niexle..i bez diety,,haaa

Dzisiaj jade na jogurtach,serki homo 0% tłuszczu,,ateraz zjadlam obiad,,gotowana piers i ogorek kiszony...

A jutro mam ochote na sałatke jakąs...gotuje juz jaja...

patrycja właśnie kojarzyłam nick, tylko właśnie inny awatarek miałaś- chyba też siebie, dlatego skojarzyłam:) super laska z Ciebie!
tak, na moim to ja;)

Oh widzisz, ja jakbym miala pod nosem to pewnie dziennie rano i wieczorem bym była na tej siłowni tak mi podeszła-to juz nałóg:-D
uuuuwielbiam swoje mięśnie i chcę więcej:-D....nooo ale bez przesady:-D:rofl:

na makrelkę wędzoną mi smaka zrobilas, jutro po treningu będę sobie musiała zafundować;-)

Ewcia trzymam kciuki:)

Ostatnia edycja:
o kurcze anakonda skad ty takie pysznosci masz :-):-):-)jutro robie cos dobrego mam olejki mam mleko odtłuszczone to cos wyjdzie:-D:-D:-Dpysznie brzmią a smakowac beda jeszcze lepiej zapewne:-):-):-):-)

a ja dfzisiaj na sniadanie zjadlam rybke z piekarnika na obiad udko z ogórkiem a na kolacje bułeczki z wedlinka i dzien zleciał a jutro robie nugetsy na obiad na sniadanie owsianka a na kolacje :confused::confused::confused:nie wiem zobaczy sie :-):-):-)

Kurcze a u mnie kg w gore :no: na ale wychodza mi bokiem urodziny Heleny, ciasta, słodycze :baffled:

reklama
hej wam

Ja dzisiaj drugi dzionek i daje rade na fazie ataku..
wlasnie upieklam bułeczki i bede miala na jutro do pracki tez od razu,,kawe zaraz spije, jogurcik wciagniety....
czuje sie fajowo jakos,,ale wczoraj jechalam na samych jogurtach i mialam rewolucje zoladkowe....masakra.
ale juz nie jade na samych jogurtach....buleczki,salatka itp itd..

mama oj w góre....potem spadnie...
iwcik ja tez mam problem zawsze z kolacja...hehe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.