reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ODCHUDZAMY SIĘ :) - Mamy na diecie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
justa nic nie pokreciłam.. sprawdź sobie tu:
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/kalkulatory/licznik-kalorii/
masz 49 kcal białko
żóltko 314!

Co do diety, to czytałam wszystkie ksiązki, korzystam z przepisów też, zresztą to ja chyba nawet MH kiedyś wysyłałam ebooka jakiś rok temu z tą książką jak jeszcze nie była tak popuarna:p

ja wlasnie sobie na kolacyjkę zrobilam sałatkę z wędzonego kurczaka, sałaty lodowej, pomidora, papryki i cebuli. Do tego troszeczkę jogurtu naturalnego i pyyyychotka:)

Ostatnia edycja:
reklama
hej laski

ja jutro zaczynam znów 5 dni protein samych a szkoda bo warzywka mi smakowały :-):-):-) ciesze sie ze akurat jak byłam na slasku to bratowa obchodziła 30 stke i wytrwał mój dukan :-):-):-)mialam specjalne zamówienie i zrobilam sobie sałatke a szwagierka zalatwiła piers z grilla i warzywka wiec byl wysmienicie a i mufinki zronbiłam na impre ale jakos nie za bardzo mi smakowały :-D:-D:-D
ale za to dzisiaj zrobilam dukanowskiego piernika i powiem ze jest pyszny:tak::tak::tak:smakuje mi strasznie wiec jutro do kawki bede miala co przegryzć:tak::tak::tak:

widze ze pod moja nieobecnosc dziewczyny pisały ze duzo zgubilam :baffled:hmmmmm a ja myslalam ze malo:-D:-D:-Dmoze i to metabolizm ale mi szybko zeszla opuchlizna która sie jeszcze trzymala po ciązy i moze dlatego tyle kg polecialo bo mialo z czego :-D:-D:-Dcycki zmalaly o dwa rozmiary no i puste sie zrobily bo jak karmiłam to z 2kg napewno wazyły:-D:-D:-D

dzisiaj mialam dzien ważenia no i dupa blada bo waga sie zepsula zastrajkowała mąz ma mi w srode kupic nowa elektroniczna to wkoncu bedzie dokladna ale cos czuje ze odkad jem warzywka to chyba nic nie schudlam he:-D:-D:baffled::baffled:zobaczymy :-D:-D:-D
no i ja jem nawet o 22 w nocy wcinam czasami takze nie myslcie ze ja sie głodze bo bułeczki to co trzeci dzien pieke zastepuja mi chleb i jakos sie juz przyzwyczaiłam do tego zarcia dukanowskiego pasuje mi ta dietka ale jak nie bedzie rezultatów to sie wkurze:crazy::crazy::crazy: ciekawe kiedy osiagne moja wymarzona wage ciala :rofl2::rofl2::rofl2:

Owszem, ale w 100 g samego żółtka, a to sporo żółtek.

Na 100 g wchodzi jakieś 2 jajka całe.To jest jakieś 147 kcal. Mniejsze jajka klasy S mają ok. 53 g, te największe 73 g.

Iwcik na warzywkach zwykle waga mniej spada.

Owszem, ale w 100 g samego żółtka, a to sporo żółtek.
Nie tak sporo bo koło 3-4

MI CHODZIŁO O TO,ŻE ŻÓLTKO MA ok.7 RAZY WIĘCEJ KALORII OD BIAŁKA!
Wiadomo, że 100g białka to też dużo, nie? nie podałam Ci przecież, że jedno białko ma 49kcal, tylko w 100g,tak jak żółtka w 100g, a to już jest ogromna różnica.
Na 100 g wchodzi jakieś 2 jajka całe.To jest jakieś 147 kcal. Mniejsze jajka klasy S mają ok. 53 g, te największe 73 g.
nooo dlatego zamiast omletu z 3 jaj wole z 1 i dwóch białek:p ma o jakies 150 kcal mniej ;)

Ps.Ja używam tylko dużych jajek:p

Ostatnia edycja:
Witam poweekendowo :-):-):-)
Oczywiście u teściowej musiałam zgrzeszyć i najadłam się placuszków ze zwykłej mąki i na oleju :cool::cool::cool: oj coś za dużo u mnie tych grzeszków :shocked2::shocked2::shocked2:
Dzisiaj się ważyłam waga stoi w miejscu ale jutro @ przychodzi więc tym się pocieszam :-D:-D
Aaa i za karę że wczoraj zgrzeszyłam dokładam sobie jeszcze 2 dni na samych proteinach :cool::cool:

justa nic nie pokreciłam.. sprawdź sobie tu:
Licznik kalorii - przelicznik kalorii, licznik spalania kalorii, kalorie, kaloria - Kalkulatory - poradnikzdrowie.pl
masz 49 kcal białko
żóltko 314!

Co do diety, to czytałam wszystkie ksiązki, korzystam z przepisów też, zresztą to ja chyba nawet MH kiedyś wysyłałam ebooka jakiś rok temu z tą książką jak jeszcze nie była tak popuarna:p

ja wlasnie sobie na kolacyjkę zrobilam sałatkę z wędzonego kurczaka, sałaty lodowej, pomidora, papryki i cebuli. Do tego troszeczkę jogurtu naturalnego i pyyyychotka:)

Dokładnie :tak: Ja z dunkana tez wykorzystuje przepisy :tak: Mam własna prywatna diete :-p najwazniejsze jet w niej ze dziala :tak:

Dokładnie :tak: Ja z dunkana tez wykorzystuje przepisy :tak: Mam własna prywatna diete :-p najwazniejsze jet w niej ze dziala :tak:
ja też mam własną prywatną:D i co chwilę coś nowego do niej dodaję, czego nowego się dowiem:D

ale najlepsze jest to, że ciagle chodze objedzona:D:D:D:D:D

ja uwielbiam grejfruty, zjadam 1-2 dziennie jak mnie najdzie ochota na słodkie:D
najlepsze że po miesiącu zjadania minimum 1 grejfruta dziennie on jest naprawdę dla mnie słodki:D

no ale ja zawsze uwiebiałam grejfruty:)

Przyjaciółka się ze mnie śmieje, bo jak nie zaspokoje ochoty grejfrutem to pożeram ogromne ilości słodyczy.. tłumacząc sobie, że już tak nie zaszkodzą, bo zjadłam grejfruta:-D(grejfrut powoduje mniejsze przyswajanie cukrów)
Białek miało chyba być.;-)
A to i w Dukanie mamy ograniczać żółtka.:-p
Sorki, poprawiłam;)

Im mniej zjesz żółtek, tym szybszy efekt diety:D

wspomniałam o tym, bo wiem, że na Dukanie zjada się ogromne ilości jaj, więc zawsze lepiej zjeść więcej białek;)

zresztą u sportowców np jest tak, że mogą zjeść maks 2 żółtka dziennie, bo i tak to spalą, niedawno jeszcze było tak, że 1... żeby utrzymać minimalne zatłuszczenie organizmu.

Więc skoro sportowcom wystarczają maks 2 to zwykłym niećwiczącym myślę, że tym bardziej;)

ahh.. zapomniałam dodać, że nie chodzilo mi o sportowców szczupłych, tylko też np kulturystów, którzy dążą do masy mięsniowej, żebyś nie myślała, że mówie np o chuderlaku Małyszu:D

Ostatnia edycja:
skoro nadal drążymy temat jajek...

wspomniałam o tym, bo wiem, że na Dukanie zjada się ogromne ilości jaj, więc zawsze lepiej zjeść więcej białek;)

Ilość zjadanych jajek jest ograniczona, ale tak jak piszesz białko do woli, w końcu to dieta proteinowa.

" Jaja rzeczywiście są bogate w cholesterol i nadmierne ich spożywanie jest niewskazane w przypadku osób z wysokim poziomem cholesterolu we krwi. W tym przypadku radzi się ograniczyć konsumcję do trzech lub czterego żóltek TYGODNIOWO ( !) , białko można jeść bez ograniczeń. "

Ale jajka , to nie jedyne źródło czystych protein, i nie tylko jajka jemy.

Wiesz medeuska... inaczej się patrzy na dietę mając 30 kg do zrzucenia, a inaczej 3 kg.
Dzięki Dukanowi wypracowałam sobie swój własny nawyk żywieniowy. Wcześniej jadłam mało warzyw, owoc jakiś sporadycznie. Głównie zapychałam się ziemniakami, tłustym mięchem, chlebem...
Owszem tryb 5/5 jest nieco drastyczny, ale w jaki sposób przyzwyczaić organizm do innego jedzenia jak nie odzwyczajeniem go od tego?
Tryb 1/1 jest w sam raz, choć wolniej się na nim chudnie , przez co jest mniejsza motywacja.
Pamiętać należy , że każdy organizm jest inny. Jedna będzie dużo chudła na fazie 1/1 , na inną nie zadziała.
Grunt, że zaczynamy rozumieć, że jedzenie warzyw to przyjemność. I ruch, ruch, ruch.

reklama
No widzisz Justa, u mnie w diecie warzywa i owoce byłe zawsze na pozadku dziennym :tak: Ja je jadam chętnie, moje dzieci też :tak: Dlatego taka faza I jest dla mnie nie do przejścia :sorry: mój organizm sie buntuje.

Widze, że Madea, ma takie podejście jak ja :-p oczytałam sie o roznych dietach, o tym jak pokarmy wpływają na nsza przemian materii, jak to wszystko wyglada i wybrałam sobie to co na mnie działa i mi najbardziej odpowiada :tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.