reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ODCHUDZAMY SIĘ :) - Mamy na diecie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Malinka, 2g, to ładnie :tak: organizm musi sie przestawic na spalnie :tak:

pomidory przetworzone, mają wysoki indeks glikemiczny, dlatego się nienadaja - a wpolskiej wersji pewnie dlatego ze w kuchni polskiej koncentrat wystepuje dość czesto. Ja sobie odpuściłam wszystko co z przetworoznymi pomidorami, bo to same weglowodany.

A musztarda zwiera gorczyce ktora ma dobry wpływ na trawienie i utrwala uczucie sytosci.

Ostatnia edycja:
reklama
no tak a ja sie sie zdziwiła dziewczyny bo sie wazyłam w poniedzialek przed miesiaczka i dzisiaj sie wazyłam po tygodniowym probowaniu dukanowskiego jedzenia ale oczywiscie jadłam tez zakazane no i zdziwko dzisiaj waze 78kg:-):-) mam 1kg mniej heeeeeeeeeeee
wiec motywacja na dukana rosnie coraz bardziej:-):-):-):-)

Od poniedziałku odchudzam męża:-)! Jest chętny i już poczyniliśmy zakupy;-). I mam kilka pytań:
1. czy może być ogórek kiszony zamiast konserwowego(np.do sałatki z tuńczyka)?
2.czy przydadzą się do czegoś otręby pszenne? Na zakupach zapomniałam,jakie mają być i kupiłam owsiane i pszenne:tak:
3.czy można jeść szponder wołowy,bo w żadnej tabeli go nie znalazłam:no:?

Będę wdzięczna za odpowiedzi:tak:

Ostatnia edycja:
I mam kilka pytań:
1. czy może być ogórek kiszony zamiast konserwowego(np.do sałatki z tuńczyka)?
Doktorek nic nie pisze o nich , ale to chyba dlatego , że we Francji nie jedzą kiszonej kapusty ani kiszonych ogórków. :tak:
Myślę , że można...:tak: korniszony to ogorek,woda,ocet,cukier,sól i jeszcze troche
przypraw.Kiszony to ogorek,woda,sól i zielska troche. Korniszony Dukan podaje ,bo kiszonych nie zna. :-p

2.czy przydadzą się do czegoś otręby pszenne? Na zakupach zapomniałam,jakie mają być i kupiłam owsiane i pszenne:tak:
W wielu przepisach znajdziesz otręby owsiane pomieszane z otrębami pszennymi.:tak:
"Otręby są bogate w błonnik a zawarte w nich włókna wyłapują w jelitach składniki odżywcze co sprzyja odchudzaniu "-to w wielkim skrócie najważniejsze co Dukan mówi o otrębach ,a z mojego skromnego doświadczenia wiem że idealnie przeciwdzialają zaparciom
W książce Dukan pisze, że należy spożywać dziennie 2 łyżki otrąb owsianych i 1 łyżkę pszennych.

3.czy można jeść szponder wołowy,bo w żadnej tabeli go nie znalazłam:no:?
Wołowinkę można , ale tę najchudszą . Szponder zawiera tłuszcz . Szponder wołowy | Slim-line.pl
Myślę, że nie można.:no:
Dla przykładu szponder ma tłuszczu ponad 15, a np taki rostbef - 7; dla porównania, schab, którego nam nie wolno ( bo wieprzowy) ma tłuszczu 10.

Powodzenia!

Ostatnia edycja:
Hej laski

no ja zapał mam i wysartowałam dzisiaj z doktorem dukanem :-D:-D:-Dz waga 78kg zobaczymy ile bede za tydzien wazyla bo bede sie zawszw w poniedzialki ważyc nie inaczej bo zwariuje:-D:-D:-Da wiec dzisiaj zaczelam 10 dni proteinek :tak::tak::tak:mąz jedzie jeszcze do biedronki wiec jeszcze mu kilka rzeczy napisze co ma mi kupic bo ja chora wiec nie jade g:tak:ora:tak:czka mnie wczoraj zmorzyła i w kosciach mnie lamie masakra jakas ale mimo to nie poddalam sie i dukana zaczęłam:-):-):-)

weekend zabalowałam u mamy wypiłam likier toffi zjadłam ciacho i slodycze a i owoców sie najadlam zeby mnie nie ciąglo do nich heeeeeeee:-D:-D:-D

MAM NADZIEJE ZE WYTRWAM DO KONCA 10 DNI PROTEINOWYCH:-D:-D:-D

a Justa a powiedz mi czy otreby owsiane to to samo co płatki owsiane wygladaja tak samo tylko ze sa grubsze???????????

od dzis zaczynam dukana :) ponownie bo juz raz zaczynalam ale mialam problemy zdrowotne (niezwiazane z dieta) i jakos przerwalam

takze zakupy zrobione i zaczynam działać :)

na sniadanie sałaka z tunczyka,jajka i korniszona
do tego chlebek dukanowski
obiad- piers z kurczaka
podwieczorek jogurt natural z otrebami
kolacja placuszki dukana

Witajcie:-) Iwcik trzymam kciuki:-) mi dzisiaj przyszły książki dr dukana:-) zaraz się biorę za czytanie tej nie potrafię schudnac:-) no i oczywiście przygotowuje się do diety:-) jak wystartuje to oczywiście dam znać:-)

Iwcik niestety płatki owsiane a otręby owsiane to nie to samo. Tak jak pies to nie kot.:-p
" Płatki to spreparowane ziarna zbóż, otręby to otoczka tych ziaren. Zawierają więcej białka i błonnika a mniej węglowodanów niż płatki. Dodatkowo otręby "oczyszczają" organizm z tłuszczu. "

Justa a czy chlebek taki typowo razowy- prawdziwy , ciężki i ciemny:-) można kromeczke albo dwie np jedną przy śniadaniu:-)? Bo w tej książce nic nie pisze doktorek o chlebku:-):-) czy 7 zbóż bakomy można podjadać? Czy woda muszynianka do picia jest ok? No i jeszcze jakie herbatki polecasz:-)? :-):-):-):-) zrobiłam rozpiske dziewczyny od śniadania do kolacji na cały tydzień. Zwazylam się:-( waze na dzień dzisiejszy 85 kg:-):-):-):-):-). Dziewczyny od środy jadę ostro z panem dukanem. Jutro jeszcze tuńczyka dokupie:-):-):-):-). Dołącze do Was:-)

reklama
Aleksia
- chlebek włączamy dopiero w III Fazie. Ale można samemu sobie upiec ze zmielonych otrąb + przyprawy. Bądz zastąpić go plackami owsianymi usmażonymi na teflonie. Pycha.
- jogurt 7 zbóż zawiera dużo węglowodanów 15 g w 100 g.Najlepiej podczas diety jeść naturalny. Do tego słodzik i kakao, bądź otręby...
- wodę nisko zmineralizowaną ( w biedronce za zgrzewkę 6 butelek wody źródlanej Aleksandria zapłacisz coś ok. 3,50 zł )
- z herbat polecam zieloną i czerwoną. W Biedronce duży wybór. Dziś zakupiłam za 1,99zł 40 torebek zieloną aromatyzowaną o smaku opuncji figowej firmy Feel Green. Ma piękny zapach i równie dobrze smakuje.

Aleksia zostawiłam ci info. na skrzynce BB

Na PW polecam wam warzywka na patelnię z Biedronki. Pycha.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.