reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ODCHUDZAMY SIĘ :) - Mamy na diecie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej laski ja pierwszy dzien przezylam choc nie mam ochoty jesc bo goraczka sie mnie trzyma i zjadlam dzisiaj tylko

owsianke na sniadanie

kurczaka z grila na obiad

ryba wedzona na kolacje

no i duzo pije herbaty z cytryna i slodzikiem

wypiłam tez kawe

i wode niegazowana zywic zdrój bo tylko ta mi smakuje:-):-)a przy goraczce jest dla mnie zbawienna:-D:-D:-D

a jutro to sie okaze co bede jesc bo wszystko w lodówce mam ale na sniadanko napewno jogurt 0% a czy cos wiecej wmusze to sie jutro okaze:tak::tak::tak:

reklama
A ja zaserwowałam dzisiaj mężowi sałatkę z tuńczyka,placki otrębowe. Jutro zamierzam upiec tzw.chleb razowy z otrębów. Przepis znalazłam tutaj:

Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - Chleb razowy Ally

Ponoć jest rewelacyjny:-):tak:

I mam jeszcze pytanie. Jak Dukan zapatruje się na serki topione? I czy można zastąpić drożdże proszkiem do pieczenia?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny podziwiam za zapał. ja jednak do dukana nie moge sie przekonac, dlatego chce zaczac swoja walke z pociążowymi kg na diecie ONZ odchudzanie na zawolanie.. juz raz na niej bylam i schudlam 8kg w niecaly miesiac..
może któraś miałaby ochotę się przyłączyć? :)

Dziewczyny napiszcie mi przepis na Wasze placki owsiane:-) i jeszcze takie pytanko czy rybę wedzona np makrelę zjadacie cala czy jakaś sałatkę bądź paste z niej robicie? :-):-):-):-):-):-):-):-):-). A CO TO TAKIEGO TA DIETA ONZ ? :-):-):-):-) JUSTA wielkie dzięki:-) kochana na pw też odczytałam i odpisałam. Dziękuję.

Hej dziewczynki.
Mam szpital w domu.

Iwcik widzę , że i Ciebie dopadło. Zdrówka Ci życzę!:tak: Może odpuść na czas choroby tą dietę? :sorry2: Obciążysz sobie bardzo nery.

emiliab fajnie wygląda ten chlebek. :tak: Całkiem jak razowy prawdziwy.:tak: Serki topione to tylko takie , które mają poniżej 4 % tłuszczu. Ale sama możesz zrobić serek topiony o smaku czosnkowym, ze szczypiorkiem, chudą wędliną, ziołowy.:tak: Przepis masz tutaj: Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - Serek topiony Sama go robiłam i jest rewelacyjny. Zastępuje na początku masło od którego myślałam, że nie odwyknę.:tak:
Jeśli chodzi o drożdże i proszek do pieczenia to nie mam pojęcia.
Musisz poeksperymentować.;-)

Na uderzeniówce uważajcie na drożdże, proszki do pieczenia, kakao, odtłuszczone mleko w proszku. Te produkty u niektórych powodują zastoje.:tak:

Brzoskwinkaa witaj! Jestem kochanką Dukana i nic tego nie zmieni.;-):-)
Nie liczy się ilość a jakość. W ciągu miesiąca 8 kg. to dużo. :tak:Ciekawe z jakim impentem to wróci.:sorry2: Ja wolę malutkimi kroczkami pozbywać się tłuszczyku.;-)

Aleksia makrela jak najbardziej wskazana.:tak: To tłusta ryba więc ja przyrządzam z niej sałatkę lub pastę. Wtedy na dłużej mi starcza i bardziej syci.:tak:
przepis na placki owsiane: plackidukana.blog
lub bułeczki :
1 kostka twarogu 250g
3 jajka
6 czubatych łyżek otrąb owsianych
3 czubate łyżki otrąb pszennych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
przyprawy jakie kto lubi ja daję suszony czosnek i cebulkę, można dać zioła prowansalskie, bazylię.
Twaróg zmiksować dodać resztę produktów zmiksować. Piec na papierze do pieczenia 30 minut w temp 180 stopni.

Z porcji wychodzi ok. 5 bułek.
Trzeba pamiętać , że ze względu na sporą ilość otrębów w ciągu dnia możemy zjeść tylko 1 czy 2 takie bułki.:tak:

Moja rada : po zrobieniu ciasta odstawić na pół godzinki wtedy otręby wciągną wilgoć z jajek i twarogu i ciasto będzie gęściejsze łatwiej będzie uformowaća bułeczki i nie będą takie płaskie.

Załączniki

• bułki pinki.jpg
    bułki pinki.jpg
    40,9 KB · Wyświetleń: 96
Brzoskwinkaa witaj! Jestem kochanką Dukana i nic tego nie zmieni.;-):-)
Nie liczy się ilość a jakość. W ciągu miesiąca 8 kg. to dużo. :tak:Ciekawe z jakim impentem to wróci.:sorry2: Ja wolę malutkimi kroczkami pozbywać się tłuszczyku.;-)

no tyle stracilam w lutym 2009 i nie wrocilo :)
stoje w miejscu mimo, ze nie objadam sie specjalnie i duzo sie ruszam :/
takze wracam na onz. :-)

Aleksia dieta onz to polaczenie weglowodanow z bialkiem. są dwie grupy dozwolonych skladnikow :)
jak dla mnie bardzo przyjemna dieta.. bo jest w niej duzo warzyw i owocow, czyli same witaminy :)
do tego zielona herbatka i voila :)

Dziewczyny podziwiam za zapał. ja jednak do dukana nie moge sie przekonac, dlatego chce zaczac swoja walke z pociążowymi kg na diecie ONZ odchudzanie na zawolanie.. juz raz na niej bylam i schudlam 8kg w niecaly miesiac..

Czytałam o tej dieicie :tak: Ale ja nie lubie ustalonych jadłospisów :-p

8kg to bardzo duużo w miesiac ja bym sie bała potem problemów z nadmiarem skóry :/

Ja schudłam 9 kg w 4 miesiace, bez pierwszej fazy i do tego oszukując :-p Bez problemowo bezstresowo :tak::-D

MH próbowałam dzisiaj ćwiczyć tego abs-a - kurcze ja jestem jednym słowem dętka :szok::szok::szok: nie ma szans nawet na 8min :szok::szok::szok:

reklama

Brzoskwinkaa ja w tamtym roku schudłam prawie 15 kg na tej bogatszej wersji ONZ czyli TURBO no i mimo że od maja nieźle sobie poczynałam to wrócił mi tylko kilogram.
Teraz znowu na nią wróciłam ale poprzednią turę trochę zawaliłam ze względu na chorobę i @. Jak ta też mi się nie uda to przejdę właśnie na ONZ.

Czytałam o tej dieicie :tak: Ale ja nie lubie ustalonych jadłospisów :-p

8kg to bardzo duużo w miesiac ja bym sie bała potem problemów z nadmiarem skóry :/

Ja schudłam 9 kg w 4 miesiace, bez pierwszej fazy i do tego oszukując :-p Bez problemowo bezstresowo :tak::-D

MH tu właśnie nie ma ustalonego jadłospisu. Masz wymienione produkty które są w grupie węglowodanowych i te z grupy białkowej i potem rozpiskę na 9 dni (bo tyle trwa jedna tura). Ale ta rosisz koniecznie zjeść chleb z szynką czy coś takiego. Masz tylko wymieniony schemat posiłków, np:
- dzień 1: zjedz 3 posiłki węglowodanowe i jeden węglowodanowo-białkowy

a jak będą one wyglądały i i jakiej porze zależy tylko od Ciebie.

W gruncie rzeczy jest trochę podobna do 2 fazy dukana. Ja często inspirowałam się właśnie dukanowymi przepisami sporządzając posiłki. No i ogromnym plusem jest to że po tych 9 dniach można sobie zrobić do 3 dni przerwy od diety.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.