reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ODCHUDZAMY SIĘ :) - Mamy na diecie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
iwkcik to pięknie waga leci:tak:

a gdzie Justa sie podziała??????

U mnie wczoraj grzeszków brak:-) i w końcu dobiłam na 7 kg na minusie:cool2::cool2:

reklama
no i moja dieta ucierpiala bo zjadłam popcorn w kinie i w domu wypoilam lampke wina no ale za taki wieczór spedzony z mezem to nie załuje :-D:-D:-D:-D:-Dbo po kinie bylismy na dyskotece :-):-):-):-)wiec zobaczymy co jutro pokaze mi waga pewnie bedzie kara za grzeszki:-D:-D:-D:-D

czesc dziewczynki!!!

i ja postanowiłam dołączyć do was i zaczełam dzisiaj diete dukana.:tak:
ja już na tej diecie byłam 2x ma nadzieje ze tym razem wytrwam dłużej i że będe ważyc tyle ile chcę.:tak:

czesc dziewczynki!!!

i ja postanowiłam dołączyć do was i zaczełam dzisiaj diete dukana.:tak:
ja już na tej diecie byłam 2x ma nadzieje ze tym razem wytrwam dłużej i że będe ważyc tyle ile chcę.:tak:

witaj:-):-) i powodzenia tym razem:tak: a powiedz co poprzednimi razami poszło nie tak?? monotonia?? czy siła pokus?:-D

witaj:-):-) i powodzenia tym razem:tak: a powiedz co poprzednimi razami poszło nie tak?? monotonia?? czy siła pokus?:-D

wiesz co....???chyba jedno i drugie.:tak:
ja należę do tych osób co nie na widza spędzać czasu w kuchni i kombinować z jedzeniem(a w tej diecie trzeba wymyslać różne posiłki)a druga sprawa to taka że ja kocham słodycze i moja silna wola nie wytrwała długo.
mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej i schudnę .

Hej dziewczyny-wieki mnie nei było. Waga sobie spada, spadła już na 48,5 więc jest bosko, bo chciałam do 48dobć. Wygladam fajniusio-przynajmniej sobei się podobam, hehe. Bo mężowy chyba mniej zadowolony. No i grzesze sobie czasem, kilka czekoladek z bomboniery nie zepsuło mi wagi, ale kochane-nie ważę się codziennie tylko raz w tygodniu.

A tu, nie iwmem czy znacie - przepis na przepyszny-najpyszniejszy jaki dotąd piekłam chlebek na Dukana.

1 paczka otrąb owsianych
1 mały jogurt nat 0%
1 łyżeczka soli
1 słodzik
0,5 opakowania drożdży
3 żółtka
0,5 szkl skrobi kukurydzianej
( sezam, mak od III Fazy )

Otręby w jogurt, wymieszać na 10 min do lodówki
Drożdże rozpuścić w niespełna szkalnce wody ciepłej, wsypać skrobię, odstawić w ciepłe miejsce.
Do otrębów dodac żółtka, sól, słodzik, sezam, drożdże z mąą. Wymieszać, wlac do formy ( podłużna, nie za duża) , odstawić w ciepłe miejsce ( ja wkłądam do piekarnika na 30 minut na 30* )

Piec 10 min w 230*
10 min w 200*
35 min w 180*
otworzyć jak szeroko piekarnik , posmarowac wierzch białkiem, posypać skromnie makiem.
Smacznego!

a druga sprawa to taka że ja kocham słodycze i moja silna wola nie wytrwała długo.
mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej i schudnę .

ja tez je uwielbiam i jak w pierwszym miesiącu szło świetnie to teraz grzech za grzechem:zawstydzona/y:

Hej dziewczyny-wieki mnie nei było. Waga sobie spada, spadła już na 48,5 więc jest bosko, bo chciałam do 48dobć. Wygladam fajniusio-przynajmniej sobei się podobam, hehe. Bo mężowy chyba mniej zadowolony. No i grzesze sobie czasem, kilka czekoladek z bomboniery nie zepsuło mi wagi, ale kochane-nie ważę się codziennie tylko raz w tygodniu.

woow, super, to teraz będziesz przechodzić na stabilizacje?

Cześć Dziewczyny
Czy ja moge do Was dołączyć?
Od jutra zaczynam diete Dukana, dzisiaj sobie kupie książke i będe się stosować :D
Wg. testu wychodzi że na pierwsze fazie mam być 2 dni a na drugiej 89 ... Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jedyny jaki mam problem to jest moje uzależnienie od kawy z cukrem i mlekiem i słodyczy. Ciekawe jak ja przeżyje ;(

Alusia mimo że na teście ci wyszła pierwsza faza tylko 2 dni to ja na twoim miejscu bym ja dłużej potrzymała, wtedy najszybciej chudniesz a co za tym idzie motywacja wzrasta, a co do kawy to będziesz piła ze słodzikiem i mlekiem, a słodycze to też musisz słodzikiem zastąpić, jest wiele słodkich potraw które możesz jeść :tak::tak:
To ja się pochwalę że mimo moich grzeszków weekendowych waga pokazała dzisiaj 57kg :tak::tak::tak: jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

reklama
No właśnie... Tylko ile moge zrzucić w czasie pierwszej fazy? No i ile ją mam prowadzić?
Słodkie rzeczy na I fazie? Ooooo ... ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.