reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Nie no masz też dużo racji :) nie mówie że nie..
ale własnie jest MNÓWSTO ludzi którzy nie zdają sobie sprawy, że ich organizam nie nadaje sie na taka diete i się jeszcze bardziej wyniszczaja. A to tylko dlatego że widzą efekt.. w postaci chudnięcia!
Ja nie czytałam tych artykułów więc nie wiem co w nich jest napisane!
Ale widze ze ty znasz swój organizm więc wiesz co robisz, ale niestety należysz to mniejszosci :)
JA nie jestem dietetykiem, do tego mi daleko, na żywieniu znam się mało. Za to moja siotsra BARDZO dużo, więc dzięki niej dużo wiem...
Ja słyszałam tylko wypowiedz dietetyka, że ci "źli dukanowcy" i tak do ich wrócą, wiec to jest nakręcanie tak naprawde dietetyków biznesu...

reklama
Asia masz racje , co do tych złych Dukanowców.
Wiele ludzi przedłuża sobie faze uderzeniowa do więcej niż 10 dni co może być zrobione tylko w konsultacji z lekarzem!!! ale efekt chudniecia przewaza nad zdrowym rozsadkiem!! W dni , gdy dolaczamy warzywa jedza ich niewiele , bo czesto po nich waga wzrasta a przeciez to bomba witaminowa o innych mikroelemantach nie wspominajac. A co powiecie na piwko , czy kieliszek winka na I , czy II fazie? jest to zabronione. Ludzie myślą, że z powodu wzrostów wagi , ale tu po prostu chodzi o nasze zdrowie. Nie dosc , ze watroba nerki sa obciazone to dolewam im sie alkoholu. Nawet wole sobie tego nie wyobrazac. Oczywiscie grzeszki sie zdarzaja (mi równiez ), ale trzeba wziac za to odpowiedzialnosc.
Czytałam wiele o efektach ubocznych , ale wystarczy sie stosowac do zasad i wszystko bedzie dobrze.
i tak naprawde zdrowe jest jesc tak zeby nigdy nie musiec sie odchudzac:happy2:

Jest takie błędne myslenie, że trzeba jeść dużo owoców żeby byc zdrowym a to nieprawda. Owoce owszem ,a le porcja dziennie , bo zawierają dużo cukru. Tak naprawdę bombą zdrowotną są warzywa!! polecam :)

anawawka - fajnie, ze juz niedlugo bedziesz miala 3 faze:) beda uczty:-):-)
martolinka a jak u Ciebie? Kiedy uczta?:) Przeczytalam w ktoryms Twoim poscie, ze waga pokazala Ci 69 kg, super ale wiecej juz nie chudnij bo wysoka jestes:) ja w sumie do najnizszych tez sie nie zaliczam ale jeszcze troche sie pomecze:tak:

a jesli chodzi o uderzeniowke to ja niestety zaliczam sie do tych, ktorzy sobie ja przedluzali duzo za duzo:( ale juz zmadrzalam:tak: tak jak pisze martolinka efekt chudniecia przewazal u mnie nad zdrowym rozsadkiem ale sytuacja juz opanowana bo naprawde zle sie czulam

niom ja przedłuzyłam uderzeniówke z 5 na 7 dni, czyli w srode warzywka. a to dlatego bo mi mało waga spada i jeszcze teraz płodne ;/ a po drugie dzisiaj/jutro bedzie wypłata takze w srode fajnie bez przeszkód polece sobie na zakupki, nie tylko warzywne :) ps. do tego czuje sie super. gdyby bylo inaczej nie przedłuzyłabym.

aha i zauwazylam ze dzisiaj zaczyna mnie kusić!!! ale zdrowy rozsądek czuwa :) sadze ze jutro bedzie jeszcze wieksza szkoła przetrwania a potem jak wparuje w warzywa to bedzie sie działo ojjjjjjjjjjjjjjj............ :D

Ostatnia edycja:
mama - najwazniejsze, ze dobrze sie czujesz:) ale za dlugo tez nie przedluzaj:)
powoli spada ale spada:) i tego sie trzymaj!
ja sie dzisiaj wazylam i...kilo mniej od soboty wiec dzialam dalej:D

Martolinka - myślę, by trochę zmodyfikować schab po kawalersku na fazę 3 : schab można, cebulę też, majonez można zastąpić jogurtem, ananas chyba też można w fazie 3, nie wiem tylko co z ketchupem, można wziąć pomidory ;-)oczywiście to nie będzie uczta, buhahahaha, na ten temat jeszcze nie myślałam...
Asia - ja zrobiłam przed badania, wiem co i jak, mam zrobione nawet usg jamy brzusznej - ale to z innych powodów niż dieta i więcej pijem, bo mam świadomość zakwaszenia organizmu.
Mama - ja też mało schudłam na uderzeniówce, ale ... ja mam dziwny organizm i w złym momencie zaczęłam, nie wzięłam pod uwagę pewnych rzeczy...

reklama
anawawka -schab??!! hmm, smakowicie:tak:
ja dzisiaj zjadlam 3 udka z kurczaka, duzo no ale mozna jesc:-)
a teraz jestem po kolacji - twarozek ze szczypiorkiem...

Do góry