reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Witajcie,
laseczki szykujcie się na zastoje :tak:trzeba cierpliwości!!!:tak:
Ja mam dziś dzień proteinowy.
Ja najmniej ważyłam 69 kg , ale ja mam 180 cm.

reklama
Dieta Dukana polega m.in na tym , że do końca życia jeden dzień w tygodniu ma być ściśle proteinowy. To gwarantuje stałą wage i oczyszczenie organizmu! Wiec na 3 jest tez taki jeden dzień i potem na IV juz do końca zycia tez. i jeszcze otreby codziennie do konca zycia

tak tak, wiem :) fajnie sie masz juz na Fazie III :) a tak zapytałam bo pisze ze w czwartek, ewentualnie srode i piatek robic taki dzien :) a ja tu widze poniedziałek :) i nawet fajnie taki dzien w tyg. sie oczyścić. Mnie nie przeszkadzają te "wymogi" do końca zycia.....

Mama mi akurat pasuje poniedziałek na proteinki. Nie ma znaczenia dzień tygodnia , ważne żeby regularnie! :)
I faktycznie ten jeden dzien w tygodniu nie jest problemem. zwlaszcza jak jutro uczta przede mna!! i Ty sie doczekasz III

Z dobrych źródeł znam się troche na diecie Dukana, i to niestey najgorsze co może być. Rezczywiscie sie chudnie bardzo szybko, ale niestety wyniszcza sie organizm.. :/ znam kilka osób co wylądowało w szpitalu na tej diecie..!
A jest teraz taka modna! Ale naprawde nie polecam!
Ale wiem że kusi tym ze szybko sie chudnie...

Mamuśki, brzuszki po ciąży jak najbardziej, ale dla najlepszych efektów polecam masaże na Rolleticu i program żywieniowy który jest polecany przy masażach..każdy organizm jest inny ale średnio chudnie się ok.1-3kg tygodniowo..program ciężko nazwać dietą bo nie ma tam ograniczeń co do ilości jedzenia czy pory jedzenia..masaże natomiast super ujędrniają ciało i działają stymulująco przy odchudzaniu..chyba jedyny minus to jak przy dziecku wygospodarować godzine na masaż(bo tyle on trwa)..wiem co mówię bo poki co stosuje same masaże (jeszcze karmię więc nie mogłam stosować jescze diety..chociaż to bardziej wynika z mojego lenistwa)..i zrzuciłam już prawie 20kg ciążowego tłuszczyku..może są sposoby które pomogaja zrzucić szybciej ale nie będzie to długotrwały efekt--przybędzie jeszcze szybciej niż spadło..polecam Rolletic i pozdrawiam

reklama
Z dobrych źródeł znam się troche na diecie Dukana, i to niestey najgorsze co może być. Rezczywiscie sie chudnie bardzo szybko, ale niestety wyniszcza sie organizm.. :/ znam kilka osób co wylądowało w szpitalu na tej diecie..!
A jest teraz taka modna! Ale naprawde nie polecam!
Ale wiem że kusi tym ze szybko sie chudnie...
Asia pewnie mogłybyśmy długo polemizować i każda z nas zostanie przy swoim zdaniu. Słynne są artykuły w Wyborczej , czy w Zwierciadle (chyba tak) "Co zostanie po Dukanie", o których sama tu pisałam. Zagłębiłam się w temat i również z tzw.dobrych źródeł wiem , że to wszystko to nagonka , fałszowanie rzeczywistości.
Jestem na diecie od końca września i w końcu czuję się dobrze. Moja skóra, włosy i paznokcie mają się świetnie. I mogłabym tak wymieniać. Warunkiem diety jest 100% wydolność organizmu i stosowanie się do reguł, które są skrzętnie ułożone. Jeżeli ktoś wybiórczo stosuje sie do zasad , bądź mimo chrób , problemów ze zdrowiem decydują się na Dukana.
Więc jak widzisz każda z nas zostanie przy swoim stanowisku i mogłybyśmy się zarzucać argumentami.
Najbardziej na dietę "najeżdżają " (przepraszam za kolokwializm)dietetycy , którzy tracą potencjanych klientów i wcale im się nie dziwię.

Do góry