reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Mama - masz książkę dla polaków ?? oni dokładnie tam wyjaśniają dlaczego waga optymalna... mówią o pamięci organizmu i inne takie mądrości...
kikolek - chuda wędlinka w fazie 1 też może być ... ogólnie sporo produktów nie tylko jaja i serki... rybki też jak najbardziej...
hehe ja wiem, ze można. Problem nie w tym, ze nie można tylko w tym, ze mi sklep zamknęli, bo remanent :D

reklama
matko boska jaki oblegany i rozchwytywany temat :D nie nadążam z czytaniem i odswiezaniem strony :D:D:D:D juz sie nie moge doczekac startu!!!! ja zaczynam w srode!!!!!! alesz jestem napalona na diete ... hahahahahha

na forum dunkana jest napisane, ze mozna jesc "sos pomidorowy z puszki" w sensie koncentrat czy co?

kilolku sa takie sosy w kartonikach do pizzy - nie wiem czy to smakuje jak koncentrat czy troche łagodniej jak hmmm pomidory w puszcze - tylko tam sa w kawałkach a w tym kartoniku taka papka

niestety nie mam pojecia :( czekamy na martolinke!! kobieto ratuj :D wiem tylko ze ketchup niet! no moze mała kropeczka........mozna w 1 fazie podgryźć korniszonka i takie małe cebulki - ale tylkoo podgryzc a nie jesc duzo i non stop :p

czy waszą wiedze opieraie na książce czy na czymś innym. Bo ja lukam na to forum diety dunkana i tam troszke inaczej jest,z ę np cebula bez ograniczeń, korniszony tez i mowa tu o 1 fazie i ten sos pomidorowy tez do 1 fazy niby

ja opieram sie na "danych" z ksiazki oraz na informacjach z Dozwolone produkty fazy I diety Dukana | Dieta dr Pierre'a Dukana Te dwa źródła sie pokrywają. mysle ze te pomidory to jakas pomysła..... na 1 faze to nie bardzo ale potem jak jest 2 faza naprzemienna to w tej warzywnej jej czesci oczywiscie dozwolone.
wg tej strony:

Zalecane produkty:
– chude mięso: cielęcina, konina, wołowina z wyjątkiem antrykotu i rozbratla z kością, wszystko na grillu lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu
– podroby: wątroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek)
– wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane
– owoce morza (skorupiaki i mięczaki)
– drób oprócz kaczki i bez skóry
– chuda szynka, chude wędliny indyka, kurczaka lub wieprzowe
– jaja
– chude produkty nabiałowe (chude mleko, chudy biały ser, chudy serek wiejski,jogurty naturalne i aromatyzowane słodzikiem bez tłuszczu, serki homogenizowane bez tłuszczu). W drodze wyjątku Dukan dopuszcza produkty które mieszczą się w granicach 4-6% (np. śmietana odtłuszczona do 3%, ser ementaler o zawartości tłuszczu do 5%).
– półtora litra wody z małą zawartością soli mineralnych
– środki wspomagające : kawa, herbata, herbatki ziołowe, ocet winny, zioła, przyprawy, korniszony,cytryna (nie jako napój), sól i musztarda (umiarkowanie)
– otręby owsiane do 2 łyżek na dobę

Produkty, które nie są wymienione na tej liście, są zabronione w fazie uderzeniowej !!!

reklama
ja tak sie zieram i zbieram i stwierdzilam,ze nie moge dluzej ignorowac tego watku :))
najgorzej zaczac...nie chce duzo,max 5kg,ale z silna wola u mnie kiepsko :))
kiedys bylam rok czasu z przerwami na diecie montignaca, schudlam,utrzymalam i zaszlam w ciaze... ale jakos nie mam sily zaczynac tamtej diety od nowa,wiec sprobuje dukana.
zamelduje sie,jak juz zrobie zakupy :))

banana dla Ciebie 1-2 dni uderzeniówki i wystarczy:tak:

a to sa jakies wyliczenia ile dieta potrwa? mozna to przewidziec?

Uh pól dnia za mną. Powiem Wam, ze ja jestem ciagle głodna! Nie mam czasu co chwilka jeśc a taki jogurcik to mi na krótko starcza. No zobaczymy jak będzie dalej. Resztęd nia chyba gloduję normalnie, bo liczylam, ze sobie mięska i rybek nakupię w drodze do domu a tu sklepy pozamykane :/ musze coś wymyśleć.
Czy Wy tez tak czesto na siku biegacie? Po sniadaniu to latalam co 15 minut a potem przyomnialam sobie, że przeciez miałam wiecej pić i jak zaczęłam doić tę wode to jak zamkykałam drzwi od kibelka to już mi się znów chcialo :D teraz jakoś się uspokoiło.Ale wyskalam chyba ze 2 kilo haha
Moje bułeczki niestety wyszły obrzydliwe bleee ale pakuję się, trudno. Moze następne będą lepsze. Jak wy je robicie? Co dodajecie do smaku?
A tych otrąb owsianych to nigdzie na tym zad.. nie ma. Bo rwuzmiem, ze płatki owsiane to co innego niż otreby?

Więc tak... do kibelka biegałam co cchwile . Teraz juz troche mniej , bo organizm sie przyzwyczaił , ze w końcu pije tyle ile on potrzebuje a nie minimalne ilosci.
Ja na poczatku poki mi nie zbrzydły (na uderzeniówce) jadłam głownie jajka , tuńczyka i piers i byłam cały czas najedzona. Bo taki jogurcik to jak woda.
Ja nie piekłąm bułeczek. Tylko chlebek(starczył na około 2 tyg) piekłą,m. Poszukam przepisu i wkleje

cole? a to mozna?
mi sie tak rybki wędzonej chce! albo tuńczyka... ale to nic najgorsze, że zjadłam dawke otręb na dzień dzisiejszy a dalej bez bułeczek nie wiem czy dam radę...

Cole mozna jak juz nie mozesz bez niej zyc, ale light. Ja coli nigdy nie lubiłąm:tak:

czy waszą wiedze opieraie na książce czy na czymś innym. Bo ja lukam na to forum diety dunkana i tam troszke inaczej jest,z ę np cebula bez ograniczeń, korniszony tez i mowa tu o 1 fazie i ten sos pomidorowy tez do 1 fazy niby

Ja przeczytałam ksiazke dukana i podczytuje forum , ale do niego podchodze z rezerwa , bo tam czesto ludzie w blad wprowadzaja.

W II fazie mozna łyzeczke koncentratu pomidorowego jak juz musisz na tych proteinkach. Na uderzeniówce jest rygor. na warzywkach to i cały słoik mozesz zjesc
Otrebu 3 łyzki
korniszony , cebulka w II fazie tak do smaku , w granicach rozsadku
O śmietanie pierwsze słysze!!! nie stosowac

edit. pieczywo z tego bloga polecam. Chleb robiłąm z podwojnej porcjii zamrazałam
http://dukan.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?727097

Ostatnia edycja:
Do góry