reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

(...) Czy Wy tez tak czesto na siku biegacie? Po sniadaniu to latalam co 15 minut a potem przyomnialam sobie, że przeciez miałam wiecej pić i jak zaczęłam doić tę wode to jak zamkykałam drzwi od kibelka to już mi się znów chcialo :D teraz jakoś się uspokoiło.Ale wyskalam chyba ze 2 kilo haha
Moje bułeczki niestety wyszły obrzydliwe bleee ale pakuję się, trudno. Moze następne będą lepsze. Jak wy je robicie? Co dodajecie do smaku?
A tych otrąb owsianych to nigdzie na tym zad.. nie ma. Bo rwuzmiem, ze płatki owsiane to co innego niż otreby?

Kilolku, ile dni jestes na tej diecie?
Ja z produktami tez bede miec problem, napalilam sie na chlebek, ciasteczka i kluseczki z twarozku, a u nas w polskich sklepach twarog wysprzedany od swiat i dostawy maja dopiero w piatek, a to bedzie 5ty dzien diety juz eh...mam tylko nadzieje, ze chudy dostane. Cale szczescie w szkockich sklepach moglam dostac jogurt i serek wiejski light:)
No i bez twarozku znalazlam w necie tylko taki przepis na buleczke (1 szt.):
-1 jajko
-1 łyżka otrąb pszennych ( czubata)
-2 łyżki otrab owsianych ( czubate)
-szczypta soli
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1/4 szkl mleka
Wszystko wymieszać, wlać do plastikowego pojemnika i wstawić na 4 min do mikrofali.

Powiem ci, ze dzis robilam sobie na sniadanie ta buleczke, wyszla calkiem niezla i naprawde przygotowanie jest ekspresowe.

czy waszą wiedze opieraie na książce czy na czymś innym. Bo ja lukam na to forum diety dunkana i tam troszke inaczej jest,z ę np cebula bez ograniczeń, korniszony tez i mowa tu o 1 fazie i ten sos pomidorowy tez do 1 fazy niby

Ja korzystalam ze strony:
Dieta proteinowa - przepisy
a przepisy sa dostapne na innych, wystarczy wygooglowac:)

A mnie sie wlasnie robi piers na parze, do tego sosik koperkowy z czosnkiem, bedzie ciezko bez ziemniaczkow i chlebka:) ja na pierwszy etap zaplanowalam 5 dni, ale zobaczymy ile wyrobie:)

reklama
ja dzisiaj sobie kijki do nordic walking sprawiłam
za nie długo sobie będę mogła malutką siłownię otworzyć lub wypożyczalnie sprzętu bo się napalam a potem w odstawkę idzie
ja bym tak 3-4 kg chciała schudnąć ale nie mam sił do diet nie potrafię sobie odmówić ale widzę że wam laseczki świetnie idzie
nowym dukankom życzę sukcesów mocno wam laseczki kibicuję

Kilolku, ile dni jestes na tej diecie?
Ja z produktami tez bede miec problem, napalilam sie na chlebek, ciasteczka i kluseczki z twarozku, a u nas w polskich sklepach twarog wysprzedany od swiat i dostawy maja dopiero w piatek, a to bedzie 5ty dzien diety juz eh...mam tylko nadzieje, ze chudy dostane. Cale szczescie w szkockich sklepach moglam dostac jogurt i serek wiejski light:)
:)
pianistka, w tesco i sainsbury's na dziale z serami obok mascarpone i riccotta jest serek quark, ma praktycznie 0% tluszczu i zadnych dodatkow, wyglada jak przemielony twarozek. kiedys uzywalam go na montignacu non stop, bo u nas w polskim sklepie ser chudy to rzecz niespotykana. jedzony sam troche zgrzyta w zebach :) bo taki beztluszczowy, ale do wypiekow dietetycznych swietny

Sainsbury's Quark - Food with reviews and price comparison at dooyoo.co.uk

martolinka nie lubisz coli? Ale Ci zazdroszcze, ja jestem od niej uzalezniona niestety:( pije tyle dziennie, ze szok. Oczywiscie light:) i taka zwykla( lepsza podobno) juz mi nie smakuje, ja nawet nie pisze ile tej coli wypijam bo nie uwierzycie:-) a z drugiej strony wstyd sie przyznac, ja dla odmainy na wode mineralna nie moge patrzec, wiem ze zle ale czlowiek jest tylko czlowiekiem, co nie?:)
pianistka- w icelandzie tez sa super twarozki light, najbardziej mi smakuje ale te, o ktorych pisze banana tez sa dobre:)

pianistka, w tesco i sainsbury's na dziale z serami obok mascarpone i riccotta jest serek quark(...)

Dzieki wielkie Banana, jutro sprawdze:)

(...) pianistka- w icelandzie tez sa super twarozki light, najbardziej mi smakuje ale te, o ktorych pisze banana tez sa dobre:)

Masz na mysli Philadelpia? Czy jakies inne? Dzis bylam w Icelandzie ale nie pomyslalam, zeby tam spradzic produkty light.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
to jest cottage cheese light, 300g. Opakowanie bialo zielone:) nic wiecej na nie jest napisane, jest naprawdę b.dobry, polecam:tak:

Do góry