reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Dziewczyny, przekonalyscie mnie do tego Dukana:) Sporo czytalam o tym, w necie masa informacji, wyglada na to, ze to w ogole jedna z najlepszych diet, kupa ciekawych przepisow, wiele mozliwosci, nawet chlebek/bulki z tych otrebow mozna robic, wiec dla mnie rewelka:) Teraz tylko pozostalo sie zawziac heh. Kupilam wiec dzis po paczce otrab pszennych i owsianych, jogurt light, serek wiejski light i od jutra startuje!
Z tego co teraz doczytalam, to po tej diecie jest juz Martolinka, w trakcie Anawawka a zaczynaja Kilolek, Mama i Lotka. Ktos jeszcze?

Powiem wam, ze mi bedzie ciezko, bo nie mam silnej woli i wybieralam sie juz setki razy na diety, ale zadnej jeszcze nie zrobilam heh, moze wiec mnie zmobilizujecie jak bede tu pisac?:) Zawsze to latwiej w grupie, ze wsparciem hehe. No i maz sie smieje, ze daje mi 3 dni i bedzie po diecie, ja tego nie wykluczam, bo znam siebie, lubie sobie popichcic, uwielbiam jesc poznym wieczorem i uwielbiam polskie obiady: ziemniaczki, kotlecik, suroweczka, ale Dukan mnie kusi, bo w dluzszej perspektywie mozna sobie wyrobic lepsze nawyki zywieniowe (nigdy nie jadlam otreb), mozna posmakowac nowych przepisow i co najwazniejsze, nie trzeba sie glodzic:)

reklama
Pianistka je jestem jeszcze na diecie- na III fazie - teraz utrwalam wage

Kilolek pszenne tez moga byc ale owsiane po prostu sa w wiekszosci pszepisów i z nich jesat najlepsza owsianka a wiec najszybsze danie na głoda (na ciepło).

Trzymam kciuki na startujace z dietką!!!! służe rada.
Ja mam dzis proteinki . Po szaleńśtwach sylwestrowych 0,3 kg wiecej niz na suwaczku

A ja finiszuję z fazą 2, zobaczymy czy w tym tygodniu zakończę, czy jednak nie będzie mi to dane....;-)
Nerwy związane z chorobami dziewczyn zbiły mi dodatkowe kalorie likierowe, więc nawet jak grzeszę chudnę :-D:-D

Anawawka i chyba poszło Ci wszystko jak Dukan "przepowiedział".? spojrzałam na Twój suwaczek i faktycznie niewiele Ci zostało!!!!

Wg Dukana powinnam skończyć fazę 2 - 7 stycznia, ale nie przewidział moich "nerwów" ... więc teraz nie wiem czy dążyć do 55 i zacząć 3 fazę, czy wleźć już na 3 od tego 7...

Martolinka - fajnie, że Ci spada... mam nadzieję, że uda nam się przejść bez większych problemów fazę 3 i 4 .... ;-) , nigdy nie lubiłam moich skoków wagowych zimowych i po raz pierwszy zimą chudnę :-D , oby mi tak zostało, bo czuję się wreszcie lekka...

ja tak sie zieram i zbieram i stwierdzilam,ze nie moge dluzej ignorowac tego watku :))
najgorzej zaczac...nie chce duzo,max 5kg,ale z silna wola u mnie kiepsko :))
kiedys bylam rok czasu z przerwami na diecie montignaca, schudlam,utrzymalam i zaszlam w ciaze... ale jakos nie mam sily zaczynac tamtej diety od nowa,wiec sprobuje dukana.
zamelduje sie,jak juz zrobie zakupy :))

Pianistka - powodzenia w takim razie:) ja tez jestem po tej diecie i jestem b. zadowolona:tak: (15kg.mniej)tzn. dzisiaj mam same proteinki ale wage juz osiagnelam jaka chcialam wiec troszke odpuszczam:) ale sie pilnuje... tak jak piszesz, czlowiek nie chodzi glodny i to jest wielki plus tej dietki:-) dasz radę!
anawawka - gratulacje, zostalo tylko 0.6 <szok> szybko Ci poszlo:-)
martolinka - 0.3kg to nic:) tak niezle trzymasz wage, ale ja tez w sumie nie moge narzekać, dzisiaj tak samo jak Ty mam proteinki :)
banana - jak tylko 5 kg to szybko Ci pojdzie :) powodzenia!

reklama
ja tak sie zieram i zbieram i stwierdzilam,ze nie moge dluzej ignorowac tego watku :))
najgorzej zaczac...nie chce duzo,max 5kg,ale z silna wola u mnie kiepsko :)) (...)

No to dokladnie jak ja, ja jestem dopiero po pierwszym Dukanowym sniadanku, na razie mam zapal wielki, ale podobno najgorszy jest trzeci dzien, musze tylko powyszukiwac przepisy i planowac roznorodnie, bo nie lubie monotonii i nie moglabym jesc samych jajek co dzien na sniadanie:)
No i ja tez chce stracic ok. 4-5 kg wiec powinno byc latwiej, motywuja mnie dziewczyny ktore traca po 15 kg (brawo Martolinka!:)

Dzieki kochane za wsparcie i kciukasy:) Bede sie maldowac na biezaco.

Do góry