reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Kilolek ja jadłam (w sumie teraz mi juz weszło wnawyk) tylko naturalne. Musisz patrzec na ilsc tłuszczu. Dopuszczalne jest 5 %, ale raczej nalezy patrzec na chudsze. I wazne tak jak piszesz zeby spojrzec ile maja weglowodanów w sobie. Jak było wiecej niz 8g w 150 g.odpuszczałam

reklama
eh to skomplikowana sprawasie robi, trzeba będzie zakupy w markecie robić zamiast w sklepiku, bo tam mi nie dadza poczytac hehe żartuje, to nie problem spoko bede zytać

szukając dekoracji na tort znalazlam przypadkiem takie wynalazki
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
nie to żebym byla zainteresowana (nie przesadzajmy na razie) ale tak dla ciekawoski Wam wkleję

martolinka, dziękuję bardzo. Pozawolę sobie od czasu do czasu jeszcze o coś spytać.

A pamiętam, ze otreby trzeba jeść. Jest jakis limit?

kilolek wiem jak to jest jak sie gotuje dla meza i dziecka, oj kusi wtedy i to bardzo:( zdarzalo sie mi, ze cos skubnelam od nich ale na szczescie nie czesto... dasz rade :)
a jesli chodzi o otreby to martolinka Ci na pewno wszystko napisze bo ja ich nigdy w ustach nie mialam, nie nawidze otrebow, platkow itp. i nie jadlam tego...trzymam kciuki za Ciebie

eh to skomplikowana sprawasie robi, trzeba będzie zakupy w markecie robić zamiast w sklepiku, bo tam mi nie dadza poczytac hehe żartuje, to nie problem spoko bede zytać

szukając dekoracji na tort znalazlam przypadkiem takie wynalazki
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
nie to żebym byla zainteresowana (nie przesadzajmy na razie) ale tak dla ciekawoski Wam wkleję

martolinka, dziękuję bardzo. Pozawolę sobie od czasu do czasu jeszcze o coś spytać.

A pamiętam, ze otreby trzeba jeść. Jest jakis limit?

Kilolku otreby trzeba jesc bo pomagaja przy trawieniu. Podstawa diety, do 3 lyzek dziennie. Mozesz z nich piec chlebek, dodac do jogurtu czy uzyc jako panierke, obojetne w jakiej postaci ;-) Powodzenia ;-)

Ten watek jest mi obcy, ale przed ostatnie miesiace jakos po malu przytylam i niestety, w dwie pary dzinow nie wchodze heh. Zaczynam wiec sie rozgladac za jakas dietka, moze cos polecicie? Dodam, ze nie sprawdze sie w glodowkach i dluugich ciezkich dietach i nie chodzi mi o kilkanascie kilogramow, tylko 3-4 kilo poki co.
Moze macie jakies sprawdzone linki? Diet jest masa, tak ciezko cos wybrac...

Kilolek tak jak pisała klaudzia 3łyzki otrebów- najlepiej owsianych :)
Pianistka no coz tutaj kroluje Dukan dieta :) ja nic innego nigdy nie probowałam , chyba , ze inna eciotka :)

Ja wczorak pozwoliłam sobie na kilka drinków z martini i ze strachem weszlam na wage a tam to samo co przedwczoraj!!!! Utrwalenie wagi dziala!!!! :)

Kikolek - ja czytałam dukana niby po łepkach, ale jak mam wejść w jakąś fazę to dokładnie o niej się najpierw dowiaduję, robię spis rzeczy do kupienia, a potem wchodzę na nią i od czasu do czasu sobie przypominam co powinnam robić... jak mam dość czegoś to szukam jakiegoś fajnego przepisu i próbuję. Dzięki tej diecie zaczęłam gotować:szok: A otręby wrzucam do owsianki i mam pierwszy szybki posiłek przed wyjściem do roboty... do tego kawka i w ciągu 15-20 min jestem po śniadanku.
Pianistka - ja w sumie tylko na dukanie byłam , próbowałam diety zapisanej przez dietetyczkę mężowi, ale ona robiła to pod niego i w sumie wiele nie schudłam.

cześć
Ja schudłam 7kg w 3 m-c. W pasie straciłam 14cm. Zmieniłam całkowicie sposób odżywiania. Wykluczyłam podjadanie między posiłkami, wysokokaloryczne produkty np.majonez, ser żółty, ciata...itp. Chleb zamieniłam na pełnoziarnisty. Wędline jadłam albo z indyka albo suchą krakowską(najmniej kaloryczne). Dużo nabiału! Zamiast smażenia stosowała pieczenie w rękawie bez tłuszczu albo gotowanie w wodzie lub na parze. Zmniejszyłam wielkość posiłków. Ostatni posiłek jadłam ok.17. Piłam bardzo bardzo bardzo dużo wody. Wszystko ważyłam i przeliczałam kalorie. W sumie w ciągu dnia dostarczałam ok. 1000-1200kcal - odziwo nie chodziłam głodna. Stosowałam wiele i nnych rzeczy... długo by pisać. Udało się. Schudłam. Cwicze 2 razy w tyg. Teraz dodam trening cardio aby uzyskać proporcje ciała.

Puszatek to super , ze sia tak udało :) tylko ta dietka kaze nam zapomniec o kaloriach , wagach , ilosci. Mamy jesc tyle ilke chcemy, kiedy chcemy tak zeby nie byc głodnym!!!i na tym polega cały jej urok moi zdaniem.

reklama
tak, martolinka, w tym jest jej caly urok :) zgadzam się całkowicie!
A Ty chcesz jeszcze schudnac? jesli mozna wiedzieć:D
bo wage juz masz super, co nie??:))

Do góry