reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

reklama
I ja się muszę wziąc, bo ostatni tydzień to masakra. Zywilam sie tym co mi w przelocie wpadlo w ręce czyli resztki dziecięcego obiadu, parówki i tony slodyczy. A jak już mialam czas zrobić kanapke to bylo już dobrze po północy. Od 10 dni o zgrozo nie jadlam obiadu.
Byłam święcie przekonana, ze ja do wakacji schudne te 2 kilo a tu 1 przytylam (może więcej, wazylam sie dawno)

Mama dzięki, wieczorkiem sobie . Dziunka ja mam jak Mama wzrost 158cm w kapeluszu i moje 60 kg baaaardzo widać. Jakbyśmy były wyższe to ładne laski a tak to trza spalić :)))

no moje kg tez bardzo widac szczególnie na brzuchu i w tzw talii - której ja nie mam ;/
Moja mama mi mówiła ze jak nie było jeszcze dietetyków, przeliczników odpowiedniej wagi, bmi itp to lekarze mówili tak ze facet ile wazy mierzy tyle powinien ważyć np 180 cm wzrostu = +/- 80 kg
kobita zaś wzrost - 10 kg i np ja majac 158 cm wzrostu powinnam ważyć 48 kg - i póki co u mnie i moich znajomych jak sobie obserwuje to sie sprawdza. Super sie czułam z tą wagą - całe zycie taka miałam max 50 lub 51 jak pofolgowałam z piwkami i kebabami :D no ale w ciąży super duzo przytyłam i kurde nie chce mi te 10 kg zejsc ;/;/

niby tak ale ja wg tej teorii powinnam wazyć 54 kg. Nigdy nie wazylam mniej niz 56 kg (w doroslym zyciu) a i przy tej wadze wyglądałam baardzo chudo. ja się cieszylam, ale wszyscy mówili, ze bardzo źle. Dobrze wyglądąłam co najwyzej w gorszetowanej, grubej i drapowanej bialej sukience slubnej

Ja mam 164 cm i nigdy nie ważyłam mniej niż 58kg. I byłam wtedy b.chuda - bez cycków nawet:-D to było niedługo po urodzeniu Julki. Teraz tak marzę o 62 kg:tak:

reklama
Ja mam 158 cm zaokrąglam do 160 :) i ważylam zawsze 48 kg. Za chuda byłam. Z tą wagą startowalam jak zaszlam w ciążę. Cycków to ja nigdy nie miałam ;p Teraz ważę 52-53 kg bo po prostu mało jem, zawsze na ostatnim msc jedzenie a słodyczy mało zjadam. Wydaje mi się ze dobrze ważę teraz ale jak oglądam zdjęcia teraźniejsze widzę ze taka "duża" jestem w barkach, ramionach, byc moze złudzenie ale w ciąży od razu to mi przytyło. Koleżanka ktora mnie nie widziala od razu powiedziala ze więcej ważę niż przed ciążą i spojrzala na moje ramiona, ręce ;p Także 48 wydawalo mi się za duzo, teraz w sam raz ale na zdjęciu się sobie nie pdoobam.

Do góry